Închide meniul

Real Madrid cere explicații pentru incidentele petrecute înaintea finalei Champions League: „Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 3 iunie 2022, 14:31

Real Madrid cere explicații pentru incidentele petrecute înaintea finalei Champions League: „Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere!

Real Madrid cere explicații după incidentele de la Paris

Fanii lui Real Madrid, în tribune la finala UEFA Champions League / Profimedia

Real Madrid cere explicații pentru incidentele petrecute înaintea finalei UEFA Champions League, câștigată în fața lui Liverpool, scor 1-0. „Galacticii” consideră că locul ales – Stade de France – a fost nepotrivit pentru numărul uriaș de suporteri veniți la meci. Partida de la Paris a fost amânată cu 36 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campioana Europei a publicat un comunicat oficial în care solicită răspunsuri în legătură cu alegerea stadionului de la Paris. Ibericii spun că suporterii lor au fost lăsaţi fără apărare.

Real Madrid cere explicații pentru incidentele petrecute înaintea finalei UEFA Champions League

Real Madrid a precizat că mai mulţi fani au fost atacaţi, hărţuiţi şi jefuiţi. Aceste lucruri s-au întâmplat şi atunci când fanii se aflau în maşinile lor sau în autobuze.

„Am vrea să ştim motivele care au dus la alegerea acestui loc pentru găzduirea finalei şi criteriile de care s-a ţinut cont, având în vedere experienţele zilei respective. Mai mult, cerem răspunsuri şi explicaţii pentru stabilirea celor responsabili pentru lăsarea fanilor singuri şi fără apărare. Fani care în general au avut un comportament exemplar.

Unii fani au fost nevoiţi să petreacă noaptea în spital din cauza rănilor. Fotbalul a transmis lumii o imagine care este departe de valorile şi obiectivele pe care ar trebui să le aibă. Fanii şi suporterii noştri merită un răspuns şi cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere pentru ca astfel de evenimente să fie eradicate din fotbal şi din sport în general”, a anunțat Real Madrid, pe site-ul oficial al clubului.

Reclamă

Ce s-a întâmplat înaintea finalei UEFA Champions League

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League, învingând în finala disputată pe Stade de France, Liverpool, scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial „sosirea târzie” a fanilor la stadion. Însă mulţi suporteri ai lui Liverpool au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile.

Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris.

Reclamă 4 / 0/3

Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor „motive de securitate” şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost „blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau”.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a dat vina pe suporterii britanici, declarând că mii de persoane nu aveau bilete corespunzătoare şi au forţat intrarea, iar unii au agresat stewarzii.

Mii de fani au intrat ilegal la finala Liverpool – Real Madrid

UEFA şi federaţia franceză au dedus că a existat un volum mult mai mare de bilete contrafăcute în circulaţie şi s-a stabilit o extrapolare credibilă de aproximativ 30.000 de persoane fără bilete sau cu bilete contrafăcute.

După cum a informat luni Ministerul Sportului, acest ordin de mărime a fost confirmat de RATP, de consorţiul Stade de France şi de prefectura de poliţie.

Serviciile de informaţii au avertizat autorităţile cu două zile înainte de finala Ligii Campionilor asupra riscurilor legate de acest meci, anticipând aproximativ „50.000 de suporteri englezi” fără bilete sau „în posesia unor bilete false”. O notă a Diviziei naţionale de luptă împotriva huliganismului (DNLH) din 25 mai, redactată în colaborare cu serviciile de informaţii, pe care AFP a putut să o consulte, precizează că vor fi prezenţi în capitala franceză „aproximativ 50.000 de suporteri englezi (care) nu vor avea bilete”.

„Unii dintre ei”, se arată în documentul care a fost difuzat pe scară largă în rândul forţelor de poliţie, „vor fi în posesia unor bilete false şi vor încerca să le folosească pentru a avea acces la stadion”.

„Alţii vor încerca să intre pe stadion prin înşelăciune, folosind, de exemplu, uniformele stewarzilor, ale personalului UEFA, ale personalului medical, ale personalului de curăţenie etc”, continuă nota. Câte 22.000 de bilete au fost alocate oficial suporterilor celor două cluburi finaliste.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și