Închide meniul

Se ştiu toate echipele calificate în optimile UEFA Champions League! Posibil duel „de foc” între Real Madrid şi PSG

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 noiembrie 2022, 0:00

Se ştiu toate echipele calificate în optimile UEFA Champions League! Posibil duel „de foc între Real Madrid şi PSG

Real Madrid - PSG, posibil duel în optimile UEFA Champions League

Kylian Mbappe şi Karim Benzema, în timpul unui meci/ Profimedia

Se ştiu toate cele 16 echipe calificate în optimile UEFA Champions League! După clasarea din faza grupelor, un posibil duel în faza următoare a competiţiei ar fi Real Madrid – PSG.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ultimele confruntări de miercuri, s-au aflat şi ultimele echipe calificate în faza optimilor. AC Milan şi Leipzig şi-au asigurat ultimele bilete, pentru „primăvara” UEFA Champions League. Astfel, România va avea un reprezentant în optimi, şi anume Ciprian Tătăruşanu, portarul campioanei Italiei.

Se ştiu toate echipele calificate în optimile UEFA Champions League

16 echipe şi-au asigurat calificarea în faza optimilor. Singura formaţie care a obţinut maximum de puncte în faza grupelor a fost Bayern Munchen, formaţie care a avut şi un golaveraj uluitor. În şase partide disputate, bavarezii au marcat 18 goluri, şi au încasat doar 2, într-o grupă din care au mai făcut parte formaţii precum Barcelona şi Inter.

Alături de Bayern, celelalte echipe calificate în optimi sunt Frankfurt, Tottenham, FC Porto, Inter, Liverpool, Napoli, Club Brugge, Bayern, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, PSG, Benfica, AC Milan şi Leipzig.

Real Madrid – Liverpool ar fi un posibil duel „de gală” în optimile Ligii Campionilor. „Galacticii” au câştigat cu 13 puncte grupa F, din care au mai făcut parte Leipzig, Şahtior şi Celtic. De cealaltă parte, trupa lui Jurgen Klopp s-a clasat în spatele celor de la Napoli, în grupa A.

Reclamă

Surpriza serii a fost produsă de Benfica, echipă care a reuşit să câştige grupa din care mai făceau parte PSG, Juventus şi Maccabi Hiafa. Lusitanii au fost la egalitate de puncte cu trupa de pe Parc de Princes, având şi acelaşi golaveraj, însă ceea ce a făcut diferenţa a fost numărul de goluri marcate în deplasare, pe parcursul grupei.

Echipele calificate în optimile UEFA Champions League: 

Campionatul care are cele mai multe reprezentante în optimile UEFA Champions League este Premier League, cu patru formaţii: Manchester City, Liverpool, Chelsea şi Tottenham. Surpriza este determinată de faptul că La Liga, campionatul Spaniei, a rămas cu o singură echipă în Liga Campionilor, şi anume Real Madrid.

Reclamă 4 / 0/3

Posibilele dueluri „de foc” din optimi

Real Madrid se poate duela cu Liverpool sau cu PSG, în optimile Champions League. Totodată, „galacticii” mai pot întâlni formaţii precum Inter, AC Milan sau Borussia Dortmund.

Pe de altă parte, Manchester City, una dintre forţele competiţiei, poate da piept în optimi cu aceleaşi formaţii amintite mai sus, Inter, AC Milan sau PSG. Dacă vor avea „noroc”, „cetăţenii” se pot duela cu Brugge, Frankfurt sau Leipzig.

Alte dueluri „de foc” din optimi ar putea fi Bayern – AC Milan, Chelsea – Inter sau Napoli – Borussia Dortmund.

Când va avea loc tragerea la sorţi şi când se vor disputa meciurile din optimi

Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din optimile UEFA Champions League va avea loc luni, 7 noiembrie, şi va fi în format live text, pe AS.ro. Evenimentul va avea loc la Nyon, în Franţa, şi va începe la ora 13:00.

Partidele din această fază a competiţiei se vor disputa pe 14/15, 21/22 februarie (turul) și 7/8, 14/15 martie 2023 (returul). Formaţiile din aceeaşi ţară nu se pot întâlni în optimi, restricţia aceasta urmând a fi ridicată din sferturi. Totodată, echipele care s-au întâlnit deja în grupe nu se mai pot întâlni şi în optimi.

La tragerea la sorţi se vor face două urne. În prima urnă vor fi incluse formaţiile care şi-au câştigat grupele, iar în a doua cele care au încheiat pe locul secund. De altfel, manşa tur a confruntărilor din optimi va avea loc pe terenul echipei care a fost extrasă din urna a doua.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și