Închide meniul

Traseul lui CFR Cluj în preliminariile UEFA Champions League. Ce adversari poate întâlni campioana României în drumul spre grupe

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 mai 2022, 23:25

Traseul lui CFR Cluj în preliminariile UEFA Champions League. Ce adversari poate întâlni campioana României în drumul spre grupe

CFR Cluj va evolua în preliminariile UEFA Champions League

CFR Cluj, bucurie după marcarea unui gol / Hepta

Traseul lui CFR Cluj, noua campioană a României, în preliminariile UEFA Champions League va fi unul facil în primele tururi. Echipa antrenată de Dan Petrescu și-a asigurat matematic titlul, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2021-2022 şi va ataca din nou grupele celei mai tari competiţii intercluburi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aventura în Europa va începe în primul tur preliminar, unde CFR Cluj va fi cap de serie. Şahtior Soligorsk (Belarus), Sutjeska Niksic (Muntenegru), Hibernians FC (Malta), Tobol Kustanai (Kazahstan), KF Tirana (Albania) sau FC Ballkani (Kosovo) se numără printre posibilii adversari.

Traseul lui CFR Cluj în preliminariile UEFA Champions League

De asemenea, ardelenii vor fi cap de serie și în turul secund, unde pot da peste formaţii precum Bodo/Glimt (Norvegia), HJK Helsinki (Finlanda), Shamrock Rovers (Irlanda) sau Slovan Bratislava (Slovacia).

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Reclamă

Cea mai mare performanță realizată de CFR Cluj în Europa în ultimii ani a fost în stagiunea 2019-2020, când gruparea din Gruia a ajuns în „şaisprezecimile” Europa League, ieșind dintr-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio. Doar colosul Sevilla a stat în calea CFR-ului (1-1 în Gruia / 0-0 pe Ramon Sanchez Pizjuan).

CFR Cluj este campioana României

Vișiniii au încheiat toate calculele cu o săptămână înaintea derby-ului cu FCSB, din ultima etapă, despre care se spunea că ar fi „finala campionatului”. Au profitat de remiza făcută de rivali pe Arena Națională, cu FC Voluntari, scor 2-2, și au dat marea lovitură. S-au îndepărtat astfel la patru puncte de echipa lui Gigi Becali și au sărbătorit câștigarea unui nou titlu.

CFR Cluj a obținut prima dată trofeul în sezonul 2007-2008, cu Ioan Andone pe bancă. Pe 10 iunie 2017 a fost numit antrenor Dan Petrescu, cel care a făcut minuni și a contribut la câștigarea titlurilor din 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Și Edi Iordănescu, actualul selecționer al României, a avut un rol uriaș. El a stat pe banca lui CFR la finalul sezonului trecut, atunci când și-a trecut în cont primul său titlu de campion.

CFR Cluj scrie istorie. Cine sunt fostele campioane ale României

CFR poate visa astfel că va egala o performanță istorică. Poate amenința recordul stabilit de Chinezul Timișoara și Steaua București, ambele cu câte șase titluri la rând în campionatul României. Bănățenii au fost de neoprit între sezoanele 1921-1922 și 1926-1927, iar roș-albaștrii au avut o serie magnifică între 1992-1993 și 1997-1998.

Echipa lui Dan Petrescu a ajuns astfel la 8 titluri cucerite în istoria clubului și a depășit-o pe Venus București. Numai Steaua/FCSB și Dinamo au triumfat de mai multe ori.

Care sunt fostele campioane ale României:

  • Steaua/FCSB – 26 de titluri
  • Dinamo – 18
  • CFR Cluj – 8
  • Venus București – 7
  • Chinezul Timișoara, UTA – 6
  • Petrolul, Ripensia, Universitatea Craiova – 4
  • Rapid București – 3
  • Olympia București, Colentina București, FC Argeș, Unirea Tricolor – 2
  • United Ploiești, Româno-Americană București, Prahova Ploiești, Colțea Brașov, CSM Reșița, CA Oradea, Unirea
  • Urziceni, Oțelul Galați, Astra, Farul – 1

FCSB nu a mai câștigat titlul în Liga 1 din 2015.

Recomandări
  • Cum arată traseul lui CFR Cluj în preliminariile UEFA Champions League
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile Vezi toate știrile
Citește și