Închide meniul

Vinicius, desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului! Cum arată cel mai bun prim 11

Viviana Moraru Publicat: 3 iunie 2024, 18:15

Reclamă
Vinicius, desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului! Cum arată cel mai bun prim 11

Vinicius, desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului

Vinicius, cu trofeul Champions League/ Profimedia

Vinicius a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului recent încheiat, după ce a triumfat cu Real Madrid în Champions League. Comisia de observatori tehnici din cadrul forului continental l-au ales pe starul brazilian ca fiind cel mai bun jucător al stagiunii 2023-2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vincius a marcat un gol în finala Champions League, pe care Real Madrid a câştigat-o în faţa celor de la Borussia Dortmund, scor 2-0.

Vinicius, desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului

Vinicius a reuşit şase goluri şi cinci pase decisive în cele 10 meciuri pe care le-a disputat în stagiunea 2023-2024 a competiţiei. Unul dintre aceste goluri a venit în finala de sâmbătă împotriva lui Dortmund. Extrema braziliană a câştigat şi în 2022 Liga Campionilor cu echipa din capitala Spaniei, el marcând atunci unicul gol al finalei contra lui Liverpool.

Jude Bellingham, mijlocaşul lui Real Madrid, a fost desemnat de comisia UEFA cel mai bun tânăr jucător din acest sezon al competiţiei, notează agerpres.ro. Internaţionalul englez, în vârstă de 20 de ani, a reuşit patru goluri şi cinci pase decisive în 11 meciuri.

Recompensa pentru cel mai frumos gol al sezonului a revenit tot unui jucător al lui Real, Federico Valverde, pentru reuşita sa din meciul cu Manchester City, încheiat 3-3, pe Santiago Bernabeu, în turul sferturilor de finală. Valverde a marcat din voleu după un assist al lui Vinicius.

Reclamă
Reclamă 4

Echipa sezonului este următoarea:

Vinicius, marele favorit să câştige Balonul de Aur

Vinicius este marele favorit să câştige Balonul de Aur, după ce Real Madrid a cucerit UEFA Champions League! Echipa lui Carlo Ancelotti s-a impus în ultimul act de pe Wembley, în finala cu Borussia Dortmund, scor 2-0.

Dani Carvajal şi Vinicius au fost marcatorii madrilenilor. Brazilianul a marcat al doilea gol într-o finală UEFA Champions League, după ce a mai înscris şi în ultimul act din 2022, de la Paris, cu Liverpool.

Reclamă

Tot Vinicius este şi marele favorit la premiul acordat de France Football. În acest moment, brazilianul are o cotă de 1.4, după succesul echipei lui Carlo Ancelotti. În cazul în care Brazilia se va impune şi la Copa America în această vară, sunt şanse foarte mici ca acesta să mai piardă mult râvnitul trofeu.

Kylian Mbappe este abia al patrulea favorit al acestui trofeu, având cota 13. Jude Bellingham (4.5) şi Toni Kroos (9) sunt alţi doi jucători de la Real Madrid care se numără printre favoriţii la Balonul de Aur.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:24

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

22:17

LIVE TEXTOlanda – Franța 0-0. Duel „incendiar” pentru primul loc din Grupa D. Kylian Mbappe, rezervă

21:49

Edi Iordănescu a avut un mesaj vehement despre presupusa ofertă de 5 milioane de euro pe sezon! Apelul selecţionerului

21:43

VideoDavid Popovici a scris o nouă pagină de istorie la Belgrad! Românul a egalat un record vechi de 47 de ani

20:42

România – Belgia, la EURO 2024 | Edi Iordănescu: „Dacă ne calificăm ar fi istorie, ar fi un exemplu pentru alte domenii”

20:35

VideoMomente emoţionante cu David Popovici, după ce a cucerit aurul la 200m liber! Imnul României s-a auzit, din nou, la Belgrad

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și