Închide meniul
EXCLUSIV

Edi Iordănescu a dezvăluit momentul în care „pilonul” naționalei României l-a sunat și i-a stricat ziua: „Parcă mi-a dat un ciocan în cap!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 septembrie 2022, 19:09

Edi Iordănescu a dezvăluit momentul în care „pilonul naționalei României l-a sunat și i-a stricat ziua: „Parcă mi-a dat un ciocan în cap!

Edi Iordănescu, lăsat fără reacție de Nicolae Stanciu

Edi Iordănescu, în timpul unui meci disputat de naționala României / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Edi Iordănescu a dezvăluit momentul în care „pilonul” naționalei României l-a sunat și i-a stricat ziua. Selecționerul „tricolorilor” a povestit discuția pe care a purtat-o cu Nicolae Stanciu în urmă cu câteva luni, când mijlocașul de 29 de ani l-a informat că se va transfera în China, la Wuhan Three Towns.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Între timp, Iordănescu a trecut peste șocul din iarnă și l-a convocat pe Stanciu pentru „dubla” din Liga Națiunilor, cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie). Finlanda – România e vineri, de la 21:45, în exclusivitate pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

Edi Iordănescu a dezvăluit momentul în care „pilonul” naționalei României l-a sunat și i-a stricat ziua

Totuși, în momentul convorbirii, selecționerul României a dezvăluit că a resimțit vestea primită ca „un ciocan în cap”. Asta pentru că știa că îi va fi greu să-l cheme pe Nicolae Stanciu la națională din cauza distanței mari dintre China și România, precum și a restricțiilor pandemice impuse.

Stanciu n-a fost convocat la primele 4 partide din Liga Națiunilor, deși Edi Iordănescu îl caracterizează pe mijlocaș drept „unul dintre pilonii” primei reprezentative.

Internaționalul de 29 de ani a revenit sub „tricolor” pentru partidele cu Finlanda și Bosnia, iar Iordănescu își pune mari speranțe în calitățile sale de lider:

Reclamă

„E un jucător fără doar și poate mai vechi, cu experiență, cu state deja la echipa națională. Pentru mine trebuie să reprezinte piloni, sunt de neclintit. Criteriile de selecție rămân aceleași: valoare, formă de moment și, unul la care țin foarte mult și îl pun pe aceeași poziție, mentalitate.

Jucătorii vechi trebuie să transmită lucrurile astea, el face parte deja din nucleul important de mult timp. Este o certitudine pentru echipa națională, este un jucător valoros, ne-a lipsit foarte mult și mi-am dorit foarte mult să vină.

Parcă de când am venit am adus cu mine și foarte multă neșansă. Sper să terminăm odată cu această neșansă. Este ca atunci când am semnat. La o zi sau două, s-a accidentat Ianis și l-am pierdut pe termen foarte lung, ne-a lipsit și ne lipsește. Apoi, la o zi sau două distanță am primit telefon de la Nicu (n.r. – Stanciu) care m-a anunțat că semnează în China și parcă mi-a dat un ciocan în cap.

Reclamă 4 / 0/3

Am avut acțiunea din februarie și am avut două treimi din lot bolnavi și nu s-au antrenat, n-au făcut parte din procesul de pregătire, i-am luat din camere și i-am băgat in teren. A trebuit să ne adaptăm la situație”, a spus Edi Iordănescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Nicolae Stanciu vrea să aducă spiritul de lider la națională

Nicolae Stanciu face furori în China, la Wuhan Three Towns. Mijlocașul a marcat 7 goluri și și-a trecut în cont 7 pase decisive, în 14 meciuri. Echipa lui e pe primul loc în campionat și Stanciu speră să aducă spiritul de lider și la naționala lui Edi Iordănescu.

”Mă simt bine să fiu din nou aici, să-mi văd colegii. Sunt bine și destul de încrezător pentru meciurile ce vor urma. Vin cu un suflu nou, având în vedere forma mea de la echipa de club și faptul că suntem lideri acolo îmi dă o încredere mult mai mare.

Mereu am încercat să îi ajut pe cei care vin pentru prima dată la națională sau pe cei mai tineri. O să fac asta în continuare, cât timp voi fi la națională. Am încredere că putem să scoatem două rezultate pozitive”, a spus Nicolae Stanciu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Nicolae Stanciu a revenit la echipa naţională, după ce la meciurile din luna iunie nu a fost convocat. Acesta va fi unul dintre liderii grupului pentru meciurile din această lună, cu Finlanda şi Bosnia, în lipsa căpitanului Vlad Chricheş, care s-a accidentat duminică.

„Sunt pregătit mereu. Am un respect enorm pentru Vlad, el este liderul, îmi pare foarte rău că nu va ajunge, este o pierdere imensă. Am făcut lucrul acesta de mai mulţi ani, de fiecare dată când veneau jucători tineri, ştiau că se pot baza pe mine. Mereu am fost alături de ei, am încercat să ajut pe toată lumea”, a declarat Nicolae Stanciu, într-un interviu pentru frf.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival Vezi toate știrile
Citește și