Închide meniul

Ilie Dumitrescu l-a „urecheat” pe George Pușcaș după Finlanda – România 1-1: „Nu dă dovadă de altruism!”. Remarcații lui „Mister”: „Echipa a arătat bine cu ei”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 septembrie 2022, 8:21

Ilie Dumitrescu l-a „urecheat pe George Pușcaș după Finlanda – România 1-1: „Nu dă dovadă de altruism!. Remarcații lui „Mister: „Echipa a arătat bine cu ei

Ilie Dumitrescu, despre eliminarea FCSB-ului din Conference League

Ilie Dumitrescu este fostul jucător din "Generația de Aur" / Instagram Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu l-a „urecheat” pe George Pușcaș după partida Finlanda – România 1-1, din Liga Națiunilor. Fostul component al Generației de Aur l-a criticat pe atacantul de 26 de ani pentru că nu a fost altruist în momentele bune ale naționalei lui Edi Iordănescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe de altă parte, „Mister” s-a arătat mulțumit de evoluțiile lui Deian Sorescu, Florin Tănase și Denis Alibec și Răzvan Marin.

Ilie Dumitrescu l-a „urecheat” pe George Pușcaș după Finlanda – România 1-1

Ilie Dumitrescu a analizat jocul „tricolorilor” din meciul de la Helsinki și a tras concluziile:

„Pușcaș nu dă dovadă de altruism. Trebuie să interpretezi faza așa cum ți-o cere jocul. În momentul în care antrenorul te pune pe banca de rezerve, tu nu trebuie să demonstrezi nimănui că poți să faci diferența.

Interpretarea ar fi fost alta. (…) Ce s-a întâmplat ar trebui să-i dea de gândit, Iordănescu ar trebui să aibă o discuție cu el.

Reclamă

Tănase a început foarte bine repriza a doua, a avut un joc foarte bun între linii. Am suferit puțin în partea dreaptă, la Rațiu și la Man. Alibec a fost activ, s-a zbătut, a cerut mingea în profunzime, a avut o ocazie importantă, dar a fost un offside la limită.

Finlanda nu a avut un joc consistent, am fost peste Finlanda, chiar dacă a avut o ocazie mare în repriza a doua. Am arătat că putem să punem probleme și să controlăm jocul. Trebuie să eliminăm greșelile individuale. Bancu a greșit la golul lor, dar a mai fost nesigur. Ca fundaș ai tot timpul chestia asta că ai greșit. În schimb, pe faza ofensivă a adus un plus.

Cordea activ, Sorescu a fost într-o seară bună. Clar nu e suficient, dar sunt lucruri pozitive. Finlanda era o echipă de bătut. Echipa a arătat foarte bine cu Tănase și Alibec. Mă așteptam mai mult de la Cordea, la FCSB scoate om din joc. Mi-a plăcut mult și Răzvan Marin în această seară”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit Digisport.

Reclamă 4 / 0/3

Finlanda – România 1-1, în Liga Națiunilor

Reprezentativa României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. Echipa României ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase, în minutul 52. Ionuţ Radu a debutat la prima reprezentativă în acest meci.

FINLANDA: 1. Hradecky – 17. Alho, 2. L. Väisänen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen (15. Kairinen ’88) – 16. Valakari (14. Lingman ’58), 11. Schüller (8. Niskanen), 6. Kamara – 9. F. Jensen (21. Källman ’58), 10. Pukki (20. Pohjanpalo ’75). Selecţioner: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin-cpt. (8. Cicâldău ‘90+1), 14. M. Marin, 19. Tănase (10. Stanciu ’66) – 20. Man (23. Cordea ’66), 7. Alibec (9. Puşcaş ’66), 13. Sorescu (21. Drăguş ’79). Selecţioner: Edward Iordănescu

Adi Mutu a spus adevărul despre negocierile purtate cu FRF

Adi Mutu a spus adevărul despre negocierile purtate cu FRF, în luna ianuarie. „Briliantul” a fost dorit de Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă la echipa naţională. A fost pe lista scurtă pentru postul de selecţioner, pe care se mai aflau Ladislau Boloni şi Edi Iordănescu.

Fostul selecţioner al României U21 a recunoscut că şi-a dat atunci acceptul să preia prima reprezentativă, dar că în cele din urmă şefii Federaţiei l-au refuzat. Au ales să meargă pe mâna lui Edi Iordănescu, cel care a obţinut o singură victorie în primele 7 meciuri pe banca naţionalei de seniori.

La finalul meciului Finlanda – România, scor 1-1, care a fost pe Antena 1 şi AntenaPLAY, Adi Mutu a recunoscut că ar fi fost o onoare pentru el să semneze cu FRF. Totuşi, a ţinut să precizeze că nu ia în calcul, în momentul de faţă, să plece de la Rapid, în cazul în care contractul lui Edi Iordănescu nu va fi prelungit.

Reclamă

Să schimbăm antrenorii acum… pe cine am putea aduce şi să luăm totul de la început? Eu am fost, sunt la Rapid şi sunt fericit.

(Eşti liniştit, când vezi ce se întâmplă la naţională, că nu ai luat decizia de a accepta oferta Federaţiei şi că nu eşti în locul lui Edi Iordănescu?) Sincer nu a fost o decizie de-a mea. Eu acceptasem, bineînţeles. Nu că nu am acceptat, pentru că este o onoare. A fost o decizie a Federaţiei!„, a declarat Adi Mutu la Antena 1.

Specialistul Antenei 1 anunţă că nu este timpul unei schimbări de selecţioner. Crede că lui Edi Iordănescu e nevoie să i se mai acorde timp, cu toate că România riscă să ajungă în Liga C din Nations League.

Aş putea să spun că Edi e de apreciat pentru riscul pe care şi l-a asumat. Ştia cu siguranţă, analizase tot ce s-a întâmplat la echipa naţională. Ştia că e un risc important pentru el şi cariera lui şi totuşi şi l-a asumat. Să nu punem toate tunurile pe el şi să blamăm acest om, pentru că a venit cu inima deschisă, voia să facă ceva bun pentru echipa naţională.

Îi trebuie timp, asta spunea şi el, din păcate nu e la o echipă de club să poată să lucreze în fiecare zi cu echipa şi nici nu o să fie de acum încolo, trebuie să ştie. Dar poate dacă îi dăm timp şi mergem pe mâna lui poate va reuşi să construiască o echipă competitivă„, a spus Mutu.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! Vezi toate știrile
Citește și