Închide meniul

Insipraţie uriaşă pentru Mircea Lucescu. Ştefan Târnovanu, două intervenţii salvatoare în faţa lituanienilor

Valentin Pîrcălabu Publicat: 9 septembrie 2024, 22:33

Reclamă
Insipraţie uriaşă pentru Mircea Lucescu. Ştefan Târnovanu, două intervenţii salvatoare în faţa lituanienilor

Insipraţie uriaşă pentru Mircea Lucescu. Ştefan Târnovanu, două intervenţii salvatoare în faţa lituanienilor

Mircea Lucescu, în timpul conferinţei de presă de prezentare la naţională/ Profimedia

Insipraţie uriaşă pentru Mircea Lucescu. Ştefan Târnovanu a avut două intervenţii salvatoare în faţa lituanienilor, cu doar 5 minute înainte să fie învins de Kucys.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Inspiraţie uriaşă pentru Mircea Lucescu. Ştefan Târnovanu a fost singura noutate faţă de echipa din Kosovo. Portarul campioanei a fost titularizat în locul lui Florin Niţă.

Insipraţie uriaşă pentru Mircea Lucescu

În minutul 29, Ştefan Târnovanu a avut două intervenţii fabuloase în aceeaşi fază. Matulevicius a trimis inițial un șut puternic, din interiorul careului, care a fost respins de Târnovanu. Balonul a ajuns apoi la Lasickas, însă același Târnovanu a reușit să respingă și al 2-lea șut, în corner. Peste numai 4 minute, Ştefan Târnovanu nu a mai avut ce să facă la execuţia lui Kucys.

Reacţia lui Florin Prunea după decizia surprinzătoare a lui Mircea Lucescu

A venit reacţia lui Florin Prunea după decizia surprinzătoare a lui Mircea Lucescu. „Il Luce” a hotărât să îl titularizeze pe Ştefan Târnovanu în locul lui Florin Niţă. Prunea e de părere că Lucescu îl pregăteşte pe Târnovanu, având în vedere vârsta pe care o are Florin Niţă. Niţă, care a fost titular la EURO, are 37 de ani.

”Nu am emoții pentru meciul cu Lituania. Atmosfera va fi extraordinară și nu ar trebui să fie probleme. Eu cred că e normal să-i dea șansă și lui Târnovanu.

Reclamă
Reclamă

Cu mine și Stelea, când eram mici, tot așa a făcut nea Mircea, când eram la Dinamo. Voia să ne pregătească. Cred că vrea să aducă pe cineva din urmă, dar Niță, la condiția fizică pe care o are, eu cred că poate să mai apere lejer”, a spus Florin Prunea pentru digisport.ro.

Modificare importantă în echipa de start a României, faţă de meciul din Kosovo! Decizia selecţionerului Mircea Lucescu

Modificare importantă în echipa de start a României, faţă de meciul din Kosovo! Selecţionerul Mircea Lucescu a decis să îl titularizeze pe Ştefan Târnovanu în poarta României.

Florin Niţă a închis poarta naţionalei la meciul cu Kosovo, dar Mircea Lucescu vrea să îi dea încredere portarului FCSB-ului, Ştefan Târnovanu.

Reclamă

Titularizarea lui Târnovanu este singura schimbare din primul 11 decisă de Mircea Lucescu faţă de echipa de start din partida cu Kosovo.

Kosovo – România s-a terminat 0-3. Partida a fost în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Man, Răzvan Marin şi Denis Drăguş au marcat pentru „tricolori” în Kosovo. A fost debutul lui Lucescu în noul mandat ca selecţioner al României. „Il Luce” a revenit după 38 de ani pe banca naţionalei.

„(n.r: Să ne aşteptăm la schimbări în primul 11?) Este dificil să te recuperezi imediat. Mai ales că faptul că se joacă la ora 10 seara. Asta înseamnă că până la 2-3… (n.r: jucătorii nu adorm). Mai ai trei ore de somn, te sui în avion, vii acasă. Încerci ziua următoare să îi refaci, să îi recuperezi, să faci un antrenament cu cei care n-au jucat. Şi pe urmă îţi rămâne o singură zi să pregăteşti meciul.

Sunt mult mai importante discuţiile pe care le porţi cu jucătorii, analizele mai puţin. Mai puţin am făcut analize, 10 minute mi-au fost de ajuns pentru analiza cu ei, pentru meciul pe care l-au făcut, felicitându-le şi spunându-le un lucru foarte important. Că nu spuneam eu, Napoleon a spus, că «cea mai mare primejdie e momentul victoriei». Trebuie să înţeleagă lucrul ăsta.

Nu mai există nici echipe mici. Când se intră pe teren sunt 11 contra 11, fiecare cu stilul lui”a spus Mircea Lucescu la conferinţa de presă.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:16 10 sept.

EXCLUSIVIanis Hagi, în extaz după primele meciuri cu Mircea Lucescu selecţioner: „Toţi suntem încântaţi de el!” Anunţ despre viitorul său

0:10 10 sept.

EXCLUSIVAlex Mitriţă, mesaj tranşant după ce a marcat în România – Lituania 3-1: „S-au vorbit foarte multe despre bad-boy-ul din mine”

0:08 10 sept.

EXCLUSIVNicolae Stanciu, cu gândul la World Cup 2026 după România – Lituania 3-1: „Acolo vrem să ajungem!”

23:50

UPDATEOFICIAL! Alexandru Cicâldău a fost prezentat de Universitatea Craiova: „Leul s-a întors pentru visul comun: titlul!”

23:46

Franța – Belgia 2-0. Cipru – Kosovo 0-4, în grupa României din Nations League. Rezultatele serii

23:40

Ianis Hagi, decisiv în România – Lituania! Fiul lui Gică Hagi a scos un penalty sub ochii tatălui său în finalul partidei

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Miza uriaşă a meciului România – Lituania! Drumul spre Mondialul din 2026 poate deveni mai uşor 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Ilie Dumitrescu, verdict în cazul lui Ianis Hagi înainte de România – Lituania: „Dacă ne aducem aminte, aşa erau şi la noi” 6 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT
Citește și