Închide meniul
Video

Ionuţ Radu, „veteran” la 25 de ani! Edi Iordănescu are încredere deplină în el înainte de Finlanda – România. Meciul e vineri pe Antena 1 şi AntenaPLAY, de la 21:45

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 septembrie 2022, 22:21

Ionuţ Radu, "veteran" la 25 de ani! Edi Iordănescu are încredere deplină în el

Ionuţ Radu, la echipa naţională / Antena Sport

  • Ionuţ Radu, „veteran” la 25 de ani la naţională
  • Finlanda – România e vineri pe Antena 1 şi AntenaPLAY, de la 21:45

Ionuţ Radu a devenit „veteran”, la 25 de ani, la reprezentativa României. Portarul lui Cremonese trebuie să-l facă uitat pe Florin Niţă şi să ajute naţionala să câştige meciul capital din Nations League. Finlanda – România e vineri pe Antena 1 şi AntenaPLAY, de la ora 21:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 25 de ani, Ionuţ Radu este cel mai bătrân portar din lotul lui Iordanescu si are cele mai mari şanse să apere titular în Finlanda. Se „bate” pentru poarta României cu rapidistul Horaţiu Moldovan, care are 24 de ani şi cele mai puţine goluri încasate în acest sezon!

Ionuţ Radu, „veteran” la 25 de ani. E pregătit să fie titular în Finlanda – România

Şi Horaţiu Moldovan îşi aşteaptă rândul. „Am fost pregătit tot timpul, din prima zi când am fost aici„, a transmis portarul de bază al lui Adi Mutu, în Giuleşti.

Reclamă

A treia variantă pentru poarta României e Ştefan Târnovanu, de la FCSB! El e cel mai mic. Are 22 de ani.

„Şansa este că avem în spate doi portari foarte tineri, Moldovan şi Târnovanu, care cred ca au viitor frumos în tricoul echipei naţionale. Şi, bineînţeles, Ionuţ Radu, care mă bucur foarte tare că a reuşit să îşi regleze situaţia de la club. Am foarte mare încredere în el”, a declarat Edi Iordănescu pentru Antena Sport.

Reclamă

Ionuţ Radu, „pariul” lui Edi Iordănescu

Aşa cum AS.ro a anunţat în exclusivitate, Ionuţ Radu revine la echipa naţională. El este stranierul care l-a convins pe selecţionerul primei reprezentative şi a fost convocat în detrimentul lui Florin Niţă, care va fi marele absent în partidele cu Finlanda şi Bosnia şi Herţegovina.

Niță a pierdut echipa la Slavia Praga la sfârșitul lunii noiembrie 2021 și de atunci nu și-a mai făcut loc în primul „11. În actuala stagiune, nu a disputat niciun meci. Acesta este motivul pentru care nu va fi inclus în lot de Edi Iordănescu. Acesta l-a ales pe Ionuţ Radu, cel care are şi cele mai mari şanse să apere împotriva Finlandei.

Ionuţ Radu a impresionat la Cremonese, după ce a plecat de la Inter. Românul a fost titular în 7 meciuri şi a avut prestaţii remarcabile. A fost inclus în echipa ideală a etapei a doua din Serie A, după AS Roma – Cremonese 1-0. Radu a primit cea mai mare notă dintre toţi portarii, dar şi dintre toţi jucătorii incluşi în primul 11 al etapei. El a primit nota 8.7, iar următorii au fost Pellegrini şi Bennacer, cu note de 8.6.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru partidele din Nations League! Tudor Băluţă este cea mai mare surpriză a selecţionerului, în timp ce FCSB are patru jucători: Ștefan Târnovanu, Darius Olaru, Andrei Cordea şi Florinel Coman.

Portari: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

Fundaşi: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

Mijlocaşi: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

Atacanţi: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile