Închide meniul
Video

Muntenegru – România 2-0 | Edi Iordănescu, după debutul de coșmar din Nations League: „Nu am venit aici să-mi distrug cariera!”

Alexandru Ivan Publicat: 5 iunie 2022, 0:23 / Actualizat: 11 martie 2024, 17:22

Schimbările făcute de Edi Iordănescu în echipa de start a României

Edi Iordănescu, la interviu / as.ro

Muntenegru – România 2-0. Naţionala României a început dezastruos parcursul în Nations League. Edi Iordănescu asigură că, în meciul cu Bosnia, tricolorii vor avea altă față. Fiul lui Anghel Iordănescu nu vrea să-și strice cariera cu rezultate sub așteptări la națională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„O seară pe care trebuie să o acceptăm. Dacă nu tragem concluziile greu de digerat, triste dar adevărate, nu avem șanse de progres. Am știut unde vin, am știut ce îmi asum. Nu e un moment ușor, mă asteptam la alt început. Am avut altă încredere, încă am încredere. Eu încă cred că echipa asta are viitor. E o seară tristă, dar am datoria să nu-mi pierd echilibrul. Am arătat foarte rău.

Muntenegru – România 2-0 | Reacția lui Edi Iordănescu

În prima repriză nu a ieșit jocul ofensiv, dar am stat bine defensiv, repriza a doua am pierdut organizarea. E o concluzie tristă. Angajamentul, la nivelul ăsta… Nu vreau să fiu răutăcios, adversarul a meritat victoria, cu niște calități limitate, fotbalul modern înseamnă dueluri, combativitate.

Reclamă

Din păcate, lucrurile nu mai sunt funcționale de ceva timp. Nu am venit la națională să-mi distrug cariera. Rămân încrezător. Sunt elemente de viitor, lucruri care îmi dau încredere. În perioada asta am văzut o echipă cu mijloace. Avem datoria să ne scuturăm de momentul ăsta, din păcate avem și ceva probleme medicale. Dacă câștigăm în Bosnia, avem două meciuri acasă, am putea să punem puncte la clasament”, a spus Edi Iordănescu, după Muntenegru – România 2-0. 

România, debut dezastruos în Nations League

Începutul a fost unul de coşmar pentru Edi Iordănescu. Iulian Cristea a căzut în urma unui duel, iar selecţionerul nu a avut încotro şi l-a schimbat pe fundaşul de la FCSB. Alex Creţu de la Universitatea Craiova i-a luat locul.

Reclamă

„Tricolorii” nu au avut şut pe poartă în prima repriză, iar Muntenegru a fost la un pas să deschidă scorul, după ce Marusic, vedeta lui Lazio, a lovit bara. Muntenegru a dat lovitura în minutul 66. Stefan Mugosa a deschis scorul, după o gafă uriaşă a lui Vlad Chiricheş. Căpitanul naţionalei a încercat să iasă cu mingea la picior din defensivă, a pierdut-o, iar muntenegrenii au profitat.

Cu doar trei minute înainte de fluierul final, Vlad Chiricheş a comis o nouă gafă, iar Marko Vukcevic, de la UTA Arad, a încheis tabela. S-a încheiat 2-0, iar Muntenegru ocupă primul loc în grupa 3 din Seria B a UEFA Nations League. România ocupă locul 4, ultimul.

În celălalt meci al grupei, Finlanda și Bosnia au încheiat la egalitate, 1-1. România e astfel pe ultimul loc după prima etapă. Muntenegru e lider.

Reclamă 4 / 0/3

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17
apr.
0:46
Ce i-a putut spune Xavi lui Istvan Kovacs, la finalul meciului Barcelona – PSG 1-4. Arbitrul român, făcut praf
17
apr.
0:08
VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona 0-1 a fost în AntenaPLAY. „Leii” au făcut un pas uriaş în lupta la titlu din Liga Portugal
23:55 PSG – Borussia Dortmund, prima semifinală din Champions League! Barcelona şi Atletico, OUT! Meci de „foc” pentru Istvan Kovacs 23:50 VIDEOSouthampton – Preston 3-0 a fost în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 23:35 Xavi, eliminat şi el de Istvan Kovacs, în Barcelona – PSG! Antrenorul catalanilor şi-a ieşit din minţi 23:15 Istvan Kovacs, decizie controversată în Barcelona – PSG! Românul, pus „la zid” de spanioli, după ce l-a eliminat pe Araujo 23:05 Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor 22:48 Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru 22:39 Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului
Liga 1 • 8:49
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!”
Câţi bani vor primi tenismenele României pentru calificarea la turneul final BJK Cup şi cât ia Federaţia
Tenis • 14 apr., 16:33
Câţi bani vor primi tenismenele României pentru calificarea la turneul final BJK Cup şi cât ia Federaţia: „Înţelegerea e clară”
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup
Tenis • 14 apr., 8:53
FOTO
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie
Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup
Tenis • 14 apr., 8:35
Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup: „Am făcut-o pentru România”