Închide meniul

Naţionala lui Mircea Lucescu s-a lovit de un refuz ferm, înaintea meciului cu Lituania! Ce nu le-a permis UEFA „tricolorilor”

Viviana Moraru Publicat: 14 octombrie 2024, 10:16

Reclamă
Naţionala lui Mircea Lucescu s-a lovit de un refuz ferm, înaintea meciului cu Lituania! Ce nu le-a permis UEFA „tricolorilor

Naţionala lui Mircea Lucescu s-a lovit de un refuz categoric, înaintea meciului cu Lituania

Mircea Lucescu, înaintea unui meci al naţionalei/ Profimedia

Naţionala lui Mircea Lucescu s-a lovit de un refuz categoric, înaintea meciului cu Lituania. „Tricolorii” au avut o cerinţă specială, însă UEFA nu a stat la discuţii şi a refuzat din start propunerea românilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela cu Lituania, în etapa a patra din Liga Naţiunilor. Partida se va disputa marţi, de la ora 21:45, şi va fi în direct pe Antena 1 şi live în AntenaPLAY.

Naţionala lui Mircea Lucescu s-a lovit de un refuz categoric, înaintea meciului cu Lituania

Naţionala lui Mircea Lucescu a cerut să desfăşoare antrenamentul, înaintea meciului cu Lituania, pe arena pe care va avea loc şi partida. Însă, „tricolorii” s-au lovit de un refuz din partea celor de la UEFA.

Concret, echipei naţionalei nu i-a fost permis accesul pe arena din Kaunas, notează fanatik.ro. Asta deoarece starea gazonului pe care urmează să se desfăşoare partida este una precară, astfel că lituanienii au vrut să protejeze suprafaţa de joc. „Tricolorilor” nu le-a picat bine refuzul primit din partea forului continental.

„Românii au cerut ferm ca antrenamentul oficial să aibă loc pe stadionul Darius și Girenas, dar UEFA a răspuns categoric că nu se poate”, a transmis ofiţerul de presă al naţionalei Lituaniei, conform sursei citate anterior.

Reclamă
Reclamă

Protocolul UEFA specifică faptul că echipa oaspete are dreptul de a face antrenamentul oficial pe stadionul pe care se va disputa şi partida. Acesta fapt s-a respectat şi la meciul tur din Liga Naţiunilor, atunci când lituanienii şi-au desfăşurat antrenamentul pe arena din Ghencea, unde s-a desfăşurat şi partida, deşi gazonul se prezenta într-o condiţie precară.

Astfel, după refuzul primit din partea UEFA, naţionala lui Mircea Lucescu îşi va efectua antrenamentul oficial la baza Kaunas Zalgiris, şi va avea primul contact cu gazonul pe care se va disputa partida chiar la încălzirea pentru meci.

În meciul tur, România a învins Lituania cu scorul clar de 3-1. Valentin Mihăilă a deschis scorul pentru naţională, în timp ce Kucys a egalat pentru lituanieni. Pe finalul partidei, Răzvan Marin şi Alexandru Mitriţă au marcat şi ei pentru „tricolori”.

Reclamă

UEFA a anunţat cine va arbitra meciul Lituania – România

UEFA a anunţat cine va arbitra meciul Lituania – România. După victoria din Cipru, pe jucătorii lui Mircea Lucescu îi aşteaptă o nouă deplasare.

Pentru meciul de la Kaunas, UEFA va trimite o brigadă din Scoţia, condusă de Nicholas Walsh. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Graeme Stewart şi Calum Spence, în timp ce Chritstopher Graham va fi al patrulea oficial. În camera VAR se vor afla alţi doi scoţieni, John Beaton şi Ross Hardie.

Este prima oară când Nicholas Walsh va arbitra România. De asemenea, meciul din Lituania va fi primul din 2024 pe care scoţianul îl va conduce la nivel de echipe naţionale. Ultima oară, el a arbitrat meciul dintre Andorra şi Kosovo, câştigat de kosovari cu 3-0, în grupa României din preliminariile pentru EURO 2024, în octombrie 2023.

În luna august, scoţianul a arbitrat două dueluri în preliminariile Europa League, iar în luna septembrie a condus meciul Brest – Sturm Graz, în grupa principală din Champions League.

În 2022, Walsh a arbitrat meciul tur de la Drobeta Turnu Severin dintre Universitatea Craiova şi Hapoel Beer Sheva, din preliminariile Conference League, scor 1-1, dar şi meciul de pe teren propriu al celor de la FCSB cu Silkeborg, din acelaşi an, pierdut categoric, scor 0-5.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:00

Revenire importantă la FCSB înainte de derby-ul cu Dinamo! Vedeta lui Gigi Becali poate juca în duelul cu marea rivală

16:59

Lituania – România e în direct marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă

16:48

Barcelona, anunţ oficial despre Lamine Yamal după accidentarea de la naţionala Spaniei! Ce se întâmplă cu vedeta catalanilor

16:42

Belgia – Franța și Germania – Olanda LIVE SCORE (21:45). Continuă spectacolul din Nations League! Meciurile serii

15:32

Eliza Samara e cea mai titrată jucătoare de la Campionatul European Individual 2024: „Aşteptările sunt mari”

15:26

Nick Kyrgios şi-a anunţat revenirea pe terenul de tenis! Mesajul australianului: „Ceva încă mă ţine în joc!”

1 FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!” 2 FotoDănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea: „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace?” 3 Erling Haaland a decis să plece de la Manchester City! Spaniolii anunţă „bomba” verii 2025 4 Reacția englezilor după ce Radu Drăgușin a marcat în Cipru – România 0-3: „Exact de ce avea nevoie” 5 Cornel Dinu l-a făcut praf pe un jucător al naţionalei după Cipru – România 0-3: „Un dezastru viu, o glumă” 6 Program calificări și calendar complet Formula 1 în luna octombrie 2024
Citește și