Închide meniul

(P) Cum arată lupta pentru câștigarea Ligii Națiunilor 2023

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 aprilie 2023, 13:01 / Actualizat: 20 aprilie 2023, 16:34

(P) Cum arată lupta pentru câștigarea Ligii Națiunilor 2023

Cum arată lupta pentru câștigarea Ligii Națiunilor 2023

Cum arată lupta pentru câștigarea Ligii Națiunilor 2023. Liga Națiunilor, competiția înființată de UEFA în urmă cu câțiva ani, își va cunoaște campioana din 2023 în luna iunie. Se știu deja cele patru semifinaliste care vor lupta în turneul din Olanda pentru supremație în Liga Națiunilor. Olanda, Croația, Spania și Italia vor duce așadar bătălia pentru acest trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum arată lupta pentru câștigarea Ligii Națiunilor 2023

Programul semifinalelor este următorul:

• 14 iunie: Olanda – Croația
• 15 iunie: Spania – Italia

Învingătoarele se vor duela în finala programată pe 18 iunie, la Rotterdam. Învinsele vor lupta tot pe această dată la Enschede în finala mică.

Croația a ajuns în semifinalele Ligii Națiunilor după ce a câștigat grupa A1, din care au mai făcut parte Danemarca, Franța și Austria. Croații au câștigat patru meciuri, au remizat cu Franța și au pierdut cu Austria. De partea cealaltă, Spania a încheiat pe prima poziție în grupa A2, depășind la limită Portugalia. Pe trei s-a clasat Elveția, iar pe patru Cehia. Spania a câștigat doar trei meciuri, a remizat în două și a pierdut unul.

Reclamă

Italia a avut și ea ceva emoții, însă a câștigat grupa A3, din care au mai făcut parte surpriza Ungaria, Germania și Anglia. A fost o grupă infernală, în care maghiarii au reușit să le pună mari probleme adversarilor. Chiar și așa, italienii au ajuns în semifinale, cu 3 victorii, 2 remize și o înfrângere. În fine, Olanda a câștigat fără emoții o grupă cu Belgia, Polonia și Țara Galilor. A avut cinci victorii și o singură remiză, cu Polonia, scor 2-2.

De altfel, având avantajul terenului propriu de partea ei, Olanda este considerată și principala favorită la câștigarea Ligii Națiunilor 2023, conform cotelor publicate Unibet pariuri. Olandezii au cota 2.50, în timp ce Spania este a doua favorită, cu cota 3.50. Italia este văzută cu șansa a treia la câștigarea trofeului și are cota 4.50, în timp ce fosta finalistă de la Cupa Mondială, Croația, are cele mai mici șanse și a primit cota 6.50 din partea bookmakerilor.

România a retrogradat din Liga Națiunilor

România a avut un parcurs foarte slab în această ediție de Liga Națiunilor și a retrogradat în Liga C, al treilea eșalon al competiției. Formația noastră s-a clasat pe ultimul loc, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru. Echipa noastră a obținut doar două victorii, cu Finlanda și Bosnia, dar și o remiză. Parcursul din Liga Națiunilor ne poate îngreuna procesul de calificare la EURO 2024, în cazul în care nu vom obține prezența directă, în urma preliminariilor.

Reclamă 4 / 0/3

Conform formatului stabilit de organizatori, la EURO 2024 se califică primele două clasate din fiecare grupă din preliminarii, alături de trei echipe ce vor fi stabilite în urma unor meciuri de baraj. La baraj vor ajunge cele mai bune echipe din Liga Națiunilor care nu au obținut calificarea directă la EURO 2024 în urma preliminariilor. Așadar, 12 echipe din Liga Națiunilor vor lupta pentru ultimele trei locuri la EURO 2024. Germania este calificată și ea, din postura de țară gazdă.

Portugalia și Franța, primele campioane din Liga Națiunilor

Liga Națiunilor se află abia la a treia ediție. Prima ediție s-a încheiat în 2019 și a fost câștigată de Portugalia, care a învins Olanda în finala de pe Estadio do Dragao, cu 1-0. Pe locul trei s-a clasat Anglia, iar pe patru a încheiat Elveția. Apoi, în 2021, Franța a devenit campioană, după ce a învins Spania într-un meci de pe San Siro din Milano, scor 2-1. Locul trei le-a revenit italienilor, care au câștigat meciul cu Belgia, tot cu 2-1.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și