Închide meniul
VIDEO

România se întâlnește cu naționala din Kosovo și în Liga Națiunilor! „Tricolorii”, neînvinși în urma unor partide tensionate

Alex Ioniță Publicat: 8 februarie 2024, 19:44

Reclamă
România se întâlnește cu naționala din Kosovo și în Liga Națiunilor! Tricolorii”, neînvinși în urma unor partide tensionate

România se întâlnește cu naționala din Kosovo și în Liga Națiunilor

Profimedia

România se întâlnește cu naționala din Kosovo și în Liga Națiunilor! Selecționata pregătită de Edi Iordănescu nu a scăpat de una dintre cele mai puternice reprezentative din Liga C a competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolorii” au fost repartizați în Grupa 2 din UEFA Nations League, alături de Kosovo, Cipru și câștigătoarea duelului dintre Lituania și Gibraltar. Jumătate din partidele naționalei, din cadrul acestei competiții, se vor vedea pe Antena 1 și în AntenaPLAY!

România se întâlnește cu naționala din Kosovo și în Liga Națiunilor

România va avea astfel încă două meciuri de foc cu echipa națională din Kosovo. Până în momentul de față, „tricolorii” s-au duelat doar de 2 ori cu această selecționată, partide din care reprezentativa noastră a ieșit neînvinsă.

Ambele meciuri dintre România și Kosovo au avut loc în cadrul preliminariilor pentru EURO 2024. La meciul tur, jucat la Priștina, „tricolorii” au obținut un punct, după o partidă jucată pe un gazon aproape impracticabil. De asemenea, la acest meci, fanii echipei naționale au fost evacuați de pe stadion și au intrat într-un conflict cu forțele de ordine kosovare.

Partida retur s-a jucat la București și s-a văzut în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY. Meciul respectiv a fost câștigat de „tricolori” cu scorul de 2-0. Totuși, nici această partidă nu a fost lipsită de incidente. Duelul a fost întrerupt pentru o lungă perioadă de timp din cauza faptului că suporterii echipei naționale au afișat mesajul: „Kosovo e Serbia”.

Reclamă

România a obținut primul loc din Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024 și și-a asigurat astfel prezența la turneul final din Germania. De cealaltă parte, kosovarii au ratat calificarea după ce au terminat pe poziția a 5-a în grupă.

Iată clasamentul final al Grupei I a preliminariilor pentru EURO 2024:

1. România – 22 pct
2. Elveția – 17 pct
3. Israel – 15 pct
4. Belarus – 12 pct
5. Kosovo – 11 pct
6. Andorra – 2 pct

Reclamă 4 / 0/3

România are o miză uriașă în Liga Națiunilor

Câștigarea grupei din Liga Națiunilor reprezintă o oportunitate imensă pentru echipa națională a României, în ceea ce privește șansele de calificare la Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.

Concret, „tricolorii” lui Edi Iordănescu pot obține un loc la barajul pentru următoarea Cupă Mondială, în cazul în care își vor câștiga grupa din Liga C.

Acest scenariu ar fi valid în situația în care România nu va termina pe unul din primele 2 locuri din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2026. „Tricolorii” nu și-au aflat încă adversarii din cadrul calificărilor pentru următorul turneu final de nivel mondial.

„UEFA Nations League 2024/25 va conta și pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formații în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naționale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada”, se arată pe frf.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și