Închide meniul

Victor Piţurcă îl „laudă” pe Ladislau Boloni pentru că a refuzat echipa naţională: „A ales bine! Aceşti tineri sunt slabi şi au mofturi!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 iunie 2022, 17:05

Victor Piţurcă îl „laudă pe Ladislau Boloni pentru că a refuzat echipa naţională: „A ales bine! Aceşti tineri sunt slabi şi au mofturi!

Victor Piţurcă îl "laudă" pe Ladislau Boloni pentru că a refuzat echipa naţională

Victor Piţurcă e fostul selecţioner al României / Profimedia

Victor Piţurcă îl „laudă” pe Ladislau Boloni pentru că a refuzat echipa naţională. Fostul selecţioner este de părere că marele antrenor avea nevoie de cel puţin un an pentru a produce rezultate pentru România. „Satana” îi descrie pe „tricolori” drept „slabi şi cu mofturi”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte ca Edi Iordănescu să fie numit selecţioner, Boloni și FRF s-au înțeles din punct de vedere financiar, dar nu au căzut de acord asupra duratei contractului. Antrenorul și-a dorit un contract pe 4 ani, timp în care să reconstruiască naţionala României. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a impus a o clauză prin care putea să dea afară selecționerul, în funcție de rezultatele din Liga Natiunilor.

Victor Piţurcă îl „laudă” pe Ladislau Boloni pentru că a refuzat echipa naţională

„Am vorbit cu Boloni, el voia să vină la națională. Voia așa, cam la final de carieră, să antreneze la echipa națională. I-am spus și eu, după acele oferte. Când îți propun această ofertă înseamnă că nu te vor cu adevărat. I-am spus că a ales bine. El e un antrenor mare.

Avea nevoie cam de un an să facă rezultate. Și eu dacă aș veni, mi-ar trebuit patru – cinci meciuri să văd jucătorii, ce pot face cu ei. Era foarte greu cu acești tineri. Și mie mi-ar fi greu. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club”, a declarat Victor Pițurcă, la Pro Arena.

Victor Pițurcă a dezvăluit marea greșeală comisă de Edi Iordănescu la naționala României

Victor Pițurcă a dezvăluit marea greșeală comisă de Edi Iordănescu la naționala României. Fostul selecționer consideră că Iordănescu Jr. n-ar fi trebuit să „rotească” atât de mulți jucători în perioada scurtă petrecută la cârma naționalei.

Reclamă

Edi Iordănescu a câștigat un singur meci din cele 5 disputate de România în mandatul său, pierzând în schimb 3. Ultimul eșec a fost și cel mai usturător: 0-3, contra Muntenegrului.

„Nu poți face experimente la echipa națională, să schimbi atât de mulți jucători de la un meci la altul. Lui Edi îi va fi greu să reziste în această presiune. Toți vor da vina pe el. Inclusiv cine credea în el foarte mult. În primul rând, Federația. Ați văzut ce au zis: ‘Să vorbească Edi’ (n.r. – declarația lui Mihai Stoichiță).

Eu acum, dacă aș veni la echipa națională, aș avea nevoie de 3-4 meciuri pentru a-mi da seama cine poate juca la echipa națională cum vreau eu. Este foarte greu cu acești jucători tineri, sunt pretențioși. Sunt unii care nu joacă sau joacă puțin, sunt scoși, fac mutre.”, a spus Victor Pițurcă, pentru Pro Arena.

Reclamă 4 / 0/3

Pițurcă a mai pregătit naționala României în 3 perioade: 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014.

EXCLUSIV | Dorinel Munteanu nu mai crede în națională, după România – Muntenegru 0-3

Dorinel Munteanu nu își mai face speranțe în jurul naționalei României. Fostul mijlocaș, în prezent antrenor la Oțelul Galați, consideră că marea problemă a „tricolorilor” este generată de atmosfera din vestiar.

Omul cu 134 de selecții sub „tricolor” a vorbit după „meciul catastrofal” din Giulești și a atras atenția asupra „minciunii” din jurul echipei naționale:

„Prea multe nu sunt de spus. Aseară, ca și în primul meci cu Muntenegru, a fost un meci catastrofal. Nu înțeleg, că veneam după două meciuri destul de bune. Nu știu ce s-a întâmplat aseară, ce presiune a fost pe jucători și staff, dar ne-am făcut de râs. Jocul a fost oglinda rezultatului.

Nu cred (n.r. – că ne mai revenim). Nu cred în joc și în schimbarea din jurul echipei naționale. Nu avem cum. Dacă am fi câștigat aseară, stăteam foarte bine (n.r. – în grupa din Liga Națiunilor). Nu cred că mai avem șanse să prindem primele două locuri, sub nicio formă. Jocul nu îmi dă speranțe deloc, deloc. Aseară a fost un dezastru, ca și joc, ca atitudine. A fost urât.

Am spus mereu, și când antrena Mirel Rădoi, și când antrena Cosmin Contra, în interiorul echipei naționale nu e realitatea transmisă în exterior. Niciun jucător nu poate să joace singur. Jucătorii actuali nu sunt așa slabi cum arată rezultatele. Dar jucătorul nu poate să joace singur dacă nu e condus e un antrenor, de o ‘mână de fier’.

Ar trebui ca toți jucătorii noștri, când vin la națională, să fie aduși de antrenori cu picioarele pe pământ și să le explice ce înseamnă echipa națională. Mulți au spus că e o atmosferă super la națională. E o minciună! Nu poți să te retragi de la echipa națională dacă e o atmosferă bună. Unui jucător îi piere cheful de fotbal nu datorită rezultatului, ci când în perspectivă nu se vede nimic. Atmosfera de la națională este foarte slabă”, a spus Dorinel Munteanu, în emisiunea AS.ro LIVE.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul Vezi toate știrile
Citește și