Închide meniul

Neymar riscă până la cinci ani de închisoare! Probleme mari pentru starul lui PSG

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 octombrie 2022, 20:15

Neymar riscă până la cinci ani de închisoare! Probleme mari pentru starul lui PSG

Neymar riscă până la cinci ani de închisoare

Neymar, într-un meci pentru PSG / Profimedia

Neymar va fi judecat, începând de săptămâna viitoare, pentru acuzaţii de fraudă şi corupţie în transferul său de la Santos FC la FC Barcelona din 2013, formulate de compania de investiţii DIS, care solicită o pedeapsă cu închisoare de cinci ani, transmite EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alături de Neymar, la procesul care începe luni la Barcelona, pe lista inculpaţilor stabilită de procurorii spanioli se mai află tatăl său, cele două cluburi, doi foşti preşedinţi ai clubului catalan, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, şi Odilio Rodrigues, fostul preşedinte al clubului Santos.

Neymar riscă până la cinci ani de închisoare

Procesul are loc în urma unei plângeri formulate de firma DIS, care deţinea 40% din drepturile lui Neymar pe când juca la Santos. Compania susţine că partea sa din suma de transfer a fost diminuată, din cauză că adevărata valoare a tranzacţiei a fost subestimată.

Neymar, component de bază al echipei Braziliei care urmează să joace la Cupa Mondială 2022 din Qatar (20 noiembrie – 18 decembrie), a negat acuzaţiile, dar a pierdut un recurs la Înalta Curte a Spaniei în 2017, care a deschis calea procesului.

Baker McKenzie, care îl va apăra pe Neymar şi familia lui în proces, a declarat pentru Reuters că va argumenta că instanţele spaniole ”nu au competenţa de a urmări familia Neymar”, pentru că transferul de atunci a implicat cetăţeni brazilieni în Brazilia.

Reclamă

Neymar riscă și o amendă de 10 milioane de euro

Procurorii spanioli solicită doi ani de închisoare pentru Neymar şi plata unei amenzi de 10 milioane de euro, o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Rosell şi o amendă de 8,4 milioane de euro pentru FC Barcelona.

DIS cere, de asemenea, închisoare pentru Rosell şi Bartomeu, alături de o amendă totală de 149 de milioane de euro pentru inculpaţi.

Rosell a negat anterior orice faptă ilegală, iar Barcelona şi avocaţii lui Bartomeu au refuzat să comenteze acest caz.

Reclamă 4 / 0/3

DIS a dobândit 40% din drepturile lui Neymar când acesta avea 17 ani, în schimbul a două milioane de euro.

Neymar trebuie să se prezinte la Tribunal

Barca a spus la momentul transferului lui Neymar că a plătit suma de 57,1 milioane de euro, din care 40 de milioane au ajuns la familia atacantului care joacă acum la Paris Saint-Germain. DIS a primit o cotă de 40 la sută din restul de 17,1 milioane de euro care au ajuns la Santos.

”Drepturile lui Neymar nu au fost vândute celui mai mare ofertant. Au fost cluburi care au oferit până la 60 de milioane de euro’‘, a spus joi avocatul Paulo Nasser, care reprezintă DIS, într-o conferinţă de presă la Barcelona.

Avocaţii lui Neymar susţin că regulile de concurenţă se referă la produse şi servicii, dar nu se aplică pieţei de transferuri.

Tribunalul din Barcelona unde va avea loc procesul a spus că Neymar va trebui să apară personal luni, în prima zi, dar nu este clar dacă i se va cere să rămână pentru toate audierile care ar putea dura două săptămâni.

Neymar, părinţii săi, Rosell şi Bartomeu vor depune mărturie de vinerea viitoare.

AGERPRES

Reclamă
Recomandări
  • Neymar riscă până la cinci ani de închisoare
  • Probleme mari pentru starul lui PSG

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și