Închide meniul

PSG a anunţat oficial despărţirea de Christophe Galtier. Parizienii îl vor prezenta astăzi pe noul antrenor, Luis Enrique

Bogdan Stănescu Publicat: 5 iulie 2023, 15:07

Reclamă
PSG a anunţat oficial despărţirea de Christophe Galtier. Parizienii îl vor prezenta astăzi pe noul antrenor, Luis Enrique

PSG a anunţat oficial despărţirea de Christophe Galtier

Christophe Galtier, într-o conferinţă de presă / Profimedia Images

Gruparea Paris Saint-Germain a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că îi reziliază contractul lui Christophe Galtier în calitate de antrenor al clubului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul în vârstă de 56 de ani este acum liber de orice contract, după ce a fost implicat într-un proces judiciar. Christophe Galtier a fost înlocuit de Luis Enrique, care va fi prezentat miercuri.

PSG a anunţat oficial despărţirea de Christophe Galtier

Clubul doreşte să evidenţieze profesionalismul şi angajamentul său, care au permis roş-albaştrilor să câştige un al unsprezecelea titlu istoric în campionatul francez şi un Trofeu al Campionilor”, a anunţat PSG, potrivit news.ro.

Numirea lui Luis Enrique în funcţia de antrenor al echipei Paris Saint-Germain era anunţată drept iminentă ieri de către presa franceză. Antrenamentele sunt pe cale să se reia, iar viitorul staff de antrenori parizieni continuă să prindă contur.

Dacă nu apar surprize, Joao Sacramento, asistentul lui Christophe Galtier la PSG, ar urma să părăsească clubul din capitală şi să nu facă parte din următorul staff tehnic al lui Luis EnriquePe de altă parte, Isidro Ramon, Pedro Gomez şi Alberto Piernas au şanse mari să-şi păstreze locurile de muncă. Ultimii doi se bucură de o relaţie excelentă cu antrenorul spaniol şi cu staff-ul său.

Reclamă

Luis Enrique este liber de contract din decembrie 2022, după ce s-a despărțit de naționala Spaniei. Tehnicianul a plecat de pe banca selecționatei iberice, după ce „Furia Roja” a fost eliminată în optimile Campionatului Mondial din Qatar, de către Maroc. Jurnalistul Fabrizio Romano anunța şi el la sfârşitul lunii trecute că Luis Enrique s-a înţeles cu PSG. Acesta susținea că tehnicianul iberic în vârstă de 53 de ani va semna un contract valabil pe două sezoane cu gruparea de pe Parc de Princes.

Christophe Galtier a fost arestat, alături de fiul lui! De ce este acuzat fostul antrenor de la PSG

Christophe Galtier a fost arestat pe 30 iunie în Franța, alături de fiul său, John Valovic-Galtier. Cei doi sunt acuzați de discriminare rasială, anunță presa din Franța. Christophe Galtier s-a despărțit în această vară de PSG, după un sezon petrecut pe banca trupei de pe Parc de Princes. În prezent, tehnicianul nu și-a găsit o altă echipă.

Conform RMC Sport, Christophe Galtier a fost dus la secția de poliție în cursul dimineții de vineri, alături de fiul lui. Cei doi au fost audiați încă de la primele ore ale dimineții, de către oamenii legii din Nice.

Reclamă 4 / 0/3

Sursa citată mai sus anunță că fostul tehnician al lui PSG este acuzat de „discriminare pe baza rasei sau apartenența la o religie”. Acuzațiile i-au fost aduse în perioada în care acesta era antrenorul celor de la Nice, între 2021 și 2022. Ancheta a început după ce un mail al fostului director de la Nice a fost făcut public. Mail-ul respectiv prezenta cuvintele discriminatorii ale lui Galtier, la adresa unor jucători de la Nice.

Tehnicianul îi comunica directorului sportiv de la Nice, de la acea vreme, că vrea să schimbe din temelii lotul echipei, fiind nemulțumit de existența unui număr mare de jucători musulmani. Ulterior, Christophe Galtier a negat că ar fi spus aceste lucruri, însă în cele din urmă a fost dus la poliție, unde cazul său este analizat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:30 Slovenia – România LIVE VIDEO (13:30, AntenaPLAY), la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și