Închide meniul

Rareş Ilie, pe lista plecărilor de la Nice! Francezii anunţă unde ar putea ajunge încă din această iarnă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 ianuarie 2023, 22:51

Reclamă
Rareş Ilie, pe lista plecărilor de la Nice! Francezii anunţă unde ar putea ajunge încă din această iarnă

Rareş Ilie nu revine la Rapid

Rareş Ilie, într-un meci pentru Nice / Profimediaimages

Rareş Ilie a fost pus pe lista plecărilor de la Nice. Asta anunţă francezii de la onzemondial.com, care au dezvăluit şi posibila destinaţie a jucătorului cumpărat cu 5 milioane de euro de la Rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul de 19 ani a fost rezervă şi în meciul Rennes – Nice, din etapa a 17-a din Ligue 1. Lucien Favre i-a oferit puţine şanse românului şi ar fi dispus să îl lase să plece la altă echipă.

Rareş Ilie, pus pe lista plecărilor de la Nice

Sursa citată anterior a dezvăluit că Rareş Ilie ar putea pleca sub formă de împrumut, pentru a-şi reintra în formă şi a juca meci de meci. Nice e dispusă să îl trimită la o altă echipă din prima ligă a Franţei.

Dorinţa de a pleca a lui Andy Delort alimentează ştirile, dar clubul încearcă să îl păstreze pe atacant. O plecare mai sigură este cea a lui Morgan Schneiderlin. Fostul mijlocaş al lui Manchester United va avea contractul reziliat. Nice ar putea lăsa alţi doi jucători sub formă de împrumut. Bilal Brahimi are oferte de la mai multe cluburi din Ligue 1, la fel ca tânărul român Rareş Ilie„, anunţă cei de la Onze Mondial.

Rareş Ilie a fost titular în numai două dintre cele patru meciuri în care a jucat pentru Nice. În total, a adunat 148 de minute în Ligue 1. Fostul fotbalist al Rapidului are o cotă de piaţă de 3 milioane de euro.

Reclamă

Rareș Ilie a fost transferat de Nice, în vara acestui an, de la Rapid, pentru cinci milioane de euro. În urma acestei mutări, Juniorul București, clubul care l-a crescut pe Rareș Ilie, a primit un milion de euro, deoarece a păstrat 20 de procente dintr-un transfer viitor, în momentul în care l-a cedat la Rapid.

Mihai Trăistaru susține că milionul de euro, obținut de pe urma transferului lui Rareș Ilie la Nice, este neatins, deoarece plănuiește să investească toți banii într-o bază sportivă.

Unde a ajuns milionul de euro obținut de clubul care l-a crescut pe Rareș Ilie

Am infrastructură zero, sunt chiriaș de 14 ani, nu am o bază sportivă a mea. Acum sunt în discuții să preiau o bază pe care jucăm.

Reclamă 4 / 0/3

Să vedem în ce condiții, dacă definitiv sau în concesiune pe o perioadă de timp mai lungă. Banii luați de la Rapid pe procentele din transferul lui Rareș Ilie vreau să-i reinvestesc în infrastructură.

Milionul acela de euro este neatins, e pus deoparte pentru baza sportivă. E aproape imposibil să găsești o bază sportivă în București, aproape toate au dispărut, pe toate terenurile vor să facă blocuri.

Sunt în discuții avansate pentru această bază, am și un proiect frumos pentru ea cu toate amănuntele, de unde vom lua gazonul, aparatura, firma de construcție, tot. Vreau ca banii să-i reinvestesc, să rămână ceva frumos în urma noastră. Poate că alți conducători de cluburi luau acești bani, făceau blocuri sau cumpărau apartamente și mașini.

Eu sunt cu chirie la cinci baze, e greu să mă duc să văd meciurile și antrenamentele la toate. De aceea am mai luat un director sportiv și ne împărțim atribuțiunile. Antrenorii sunt buni și lucrăm de mult timp cu ei, dar trebuie să stăm aproape ca să simtă presiunea noastră”, a declarat Mihai Trăistaru, pentru sport.ro.

Rareş Ilie, despre diferenţele mari între Liga 1 şi Ligue 1

Rareş Ilie resimte diferenţele mari între Liga 1 şi Ligue 1, după transferul la Nice. Condiţia fizică trebuie să fie la nivel înalt, pentru a avea şanse cu forţele din Franţa.

Sunt diferențe mari față de România la nivel de condiții, antrenamente, meciuri, nutriție, refacere. Cea mai puternică e însă schimbarea de ritm. Jucam și în țară din trei în trei zile, dar aici e vorba și despre intensitate. E dificil și fizic, și psihic. Trebuie să fii foarte atent la refacere, la odihnă.

Mă simt însă mult mai bine decât la început. M-am obișnuit. E clar că indicatorii fizici de aici sunt superiori, pornind de la numărul de kilometrii parcurși într-un meci. Nivelul competiției te obligă să ridici ștacheta dacă vrei să reziști.

Reclamă

Știam de acasă, de la colegii mai experimentați, că e nevoie de o pregătire fizică serioasă peste hotare, iar asta m-a făcut să muncesc și mai mult încă din România, unde lucram suplimentar. Mi-a prins bine. La fel procedez și la Nice. Mai rămâi cu o durere, cu o vânătaie, dar nimeni nu se plânge.

Te adaptezi. Și a mai fost faptul că, la început, ești singur printre oameni pe care nu-i cunoști. E normal să nu te simți în largul tău imediat. Dar totul e ok”, a spus Rareș Ilie, conform playsport.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă de la 12:50, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull Vezi toate știrile
Citește și