Închide meniul

Lionel Messi, prima reacție după ce a câștigat pentru a șaptea oară Balonul de Aur! „Este un vis! A fost o onoare să lupt cu Robert Lewandowski”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 noiembrie 2021, 23:00

Lionel Messi, prima reacție după ce a câștigat pentru a șaptea oară Balonul de Aur! „Este un vis! A fost o onoare să lupt cu Robert Lewandowski

Lionel Messi a primit Balonul de Aur 2021

Profimediaimages

Vizibil emoționat în timp ce a urcat pe scena de la Theatre du Chatelet, Leo Messi a ținut un discurs spectaculos. A vorbit în fața starurilor care au participat la gală. Cristiano Ronaldo a fost marele absent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce a declarat Lionel Messi după ce a câștigat Balonul de Aur 2021

Bună seara tuturor. Adevărul este că e incredibil să fiu aici. În ultimii ani nu știam ce se va întâmpla. Nu știam cât voi mai putea rămâne la acest nivel. Sunt foarte foarte fericit. Vreau să continui să lupt alături de clubul meu.

Vreau să îi felicit pe toți foștii mei coechipieri de la Barcelona, pe toți cei de la naționala Argentinei. Este un vis după ce am luptat atât de mulți ani, în tricoul Argentinei, să câștig Cuopa America. Este foarte special pentru mine. Le mulțumesc copiilor mei, soției, părinților mei! Vreau să sărbătoresc acum. A fost o onoare să lupt cu Robert Lewandowski, el l-a meritat anul trecut!„, a declarat Lionel Messi imediat după ce a fost desemnat câștigătorul Balonului de Aur 2021.

Cum arată TOP 10 în cursa pentru Balonul de Aur 2021

1. Lionel Messi (PSG)
2. Robert Lewandowski (Bayern Munich)
3. Jorginho (Chelsea)
4. Karim Benzema (Real Madrid)
5. N’Golo Kante (Chelsea)
6. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
7. Mohamed Salah (Liverpool)
8. Kevin de Bruyne (Manchester City)
9. Kylian Mbappe (PSG)
10. Gianluigi Donnarumma (PSG)

Reclamă

Motivul pentru care Lionel Messi a fost desemnat câștigătorul Balonului de Aur 2021

Lionel Messi încheie perfect anul în care a uluit pe toată lumea și a plecat de la Barcelona. Sud-americanul ajuns la PSG a fost desemnat, pentru a 7-a oară, câștigătorul Balonului de Aur. A mai fost desemnat cel mai bun jucător din lume în 2009, 2010, 2012, 2012, 2015 și 2019. De alte cinci ori (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) a încheiat pe poziția secundă, iar în 2007 a fost pe locul 3, după Kaka și Cristiano Ronaldo.

Motivul principal pentru care a primit trofeul este acela că Messi a ajutat-o aproape de unul singur pe naționala Argentinei să câștige, cupă o pauză de 28 de ani, Copa America. Leo a reușit nu mai puțin de 36 de driblinguri și a inițiat 46 de acțiuni periculoase. A contribuit la succesul cu 1-0 din finala cu Brazilia și a primit premiul de cel mai bun jucător al competiției. A împărțit premiul desemnat celui mai bun golgheter cu columbianul Luis Diaz (ambii cu 4 reușite).

În 2021, Messi nu a putut să o facă pe Barcelona campioană în La Liga, dar a ajutat-o să câștige Copa del Rey. A marcat o „dublă” spectaculoasă în finala cu Athletic Bilbao, scor 4-0. Tot el a fost cel mai bun marcator din campionatul Spaniei, cu 30 de goluri, și a primit pentru a 8-a oară (record) Trofeul Pichichi.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar dacă a avut probleme cu adaptarea la PSG, Messi pare în cele din urmă să se fi descătușat. În ultimul meci din Ligue 1, argentinianul a reușit trei pase decisive. Totul a culminat la gala găzduită de Theatre du Chatelet, din Paris! Messi a venit alături de soția și copiii săi și a primit un nou Balon de Aur.

Citește și:

Lionel Messi, apariţie de senzaţie pe covorul roşu

Lionel Messi şi-a făcut apariţia la ceremonia de decernare alături de cei trei băieţi, Thiago, Mateo şi Ciro, şi de superba sa soţie, Antonella Roccuzzo. Fanii au fost în delir la sosirea superstarului de la PSG.

Lionel Messi a fost marele câștigător și a obținut o nouă victorie în fața lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a ținut, până astăzi, aproape de Messi. CR7 a primit cea mai importantă distincție, la nivel personal, de cinci ori. Atacantul de 36 de ani a premiat cu Balonul de Aur în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017. De 6 ori a terminat pe poziția secundă (2007, 2009, 2011, 2012, 2015, 2018), iar la ediția din 2019 a încheiat pe a treia treaptă a podiumului.

Ceilalți urmăritori ai lui Messi sunt departe! Michel Platini, Johan Cruyff și Marco van Basten au primit Balonul de Aur de câte trei ori. Brazilianul Ronaldo, Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stefano, Kevin Keegan și Karl-Heinz Rummenigge au fost recompensați de două ori cu marele trofeu.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
Vezi toate știrile
Citește și