Închide meniul

Lionel Scaloni: „Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?”. Discurs despre fotbalul modern

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 ianuarie 2024, 13:24 / Actualizat: 30 ianuarie 2024, 17:07

Lionel Scaloni: „Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?. Discurs despre fotbalul modern

Lionel Scaloni: "Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?"

Lionel Mesi şi Lionel Scaloni, în timpul unui meci - Profimedia Images

Lionel Scaloni a avut un discurs despre fotbalul modern, în care jucătorii sunt îndemnaţi să paseze mai mult şi să nu încerce driblingurile complicate. Selecţionerul Argentinei l-a dat exemplu pe Lionel Messi, despre care susţine că nu ar fi ajuns la acest nivel dacă nu ar fi fost lăsat să joace.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Desigur, nu mai există jucători care să dribleze. Ei nu mai există pentru că de îndată ce primesc mingea, le spui ‘Pasează!’. Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze? Imaginați-vă dacă lui Messi când avea opt ani i s-ar fi spus tot timpul ‘Pasează!’ de antrenorii lui, nu l-am avea astăzi. Este impresionant.

Lionel Scaloni, discurs despre fotbalul modern: „Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?”

Pentru că fotbalul a devenit un lucru atât de mare, toată lumea citește, studiază și crede că cu asta se poate descurca. Ii spui unui copil de 7 sau 8 ani să facă diagonala, să acopere…. Are șapte ani!

Lasă-l să joace mingea, lasă-l să facă greșeli și când va avea 14 sau 15 ani trebuie să începi să-l corectezi. Este un mesaj pentru viitor. Acesta este un sport și frumusețea fotbalului nu trebuie pierdută.

Exemplul clar este cu copiii. Când au 12 sau 13 ani trebuie să joace mingea și să se distreze, și să nu fi atât de mult peste ei corectându-i, pentru că le iei esența și așa vom vedea din ce în ce mai puțini jucători cu acea atitudine lipsită de griji. Așa cum obișnuiam să vedem înainte”, a spus Scaloni, citat de marca.com.

Reclamă

Lionel Messi, fotbalistul anului la gala FIFA The Best

Lionel Messi a fost desemnat fotbalistul anului la gala FIFA The Best. Superstarul de la Inter Miami nu a fost prezent la ceremonia de la Londra.

Acesta a câștigat titlul pentru al doilea an consecutiv, în cadrul galei menționate anterior. Pentru acest titlu au mai fost nominalizați Kylian Mbappe și Erling Haaland.

Pentru acordarea premiilor s-au luat în considerare voturile selecţionerilor, căpitanilor, jurnaliştilor şi fanilor din selecţionatele afiliate FIFA, notează news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Messi şi Haaland au obţinut amândoi 48 de puncte, dar articolul 12 din regulamentul de acordare a premiilor explică faptul că, în caz de egalitate, câştigătorul este cel care a primit cele mai multe cinci puncte din voturile căpitanilor.

Leo Messi, în total cu 48 de puncte, a obţinut 13 puncte de la voturile căpitanilor (677 de voturi), 11 puncte de la antrenori (476 de voturi), 11 puncte de la presă (315 voturi) şi 13 puncte de la fani (613.293 de voturi).

Cele 48 de puncte ale lui Haaland provin din 11 puncte din partea căpitanilor (557 voturi), 13 puncte din partea antrenorilor (541 voturi), 13 puncte din partea presei (729 voturi), 11 puncte din partea fanilor (365.893 voturi).

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 „Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB 14:45 Lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull, după ce a bătut palma cu Hamilton 13:42 „Prima dată în viaţa mea!” Ce mesaj a primit Gigi Becali de la Dan Şucu, la miezul nopţii, după ce FCSB a devenit campioană 13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și