Închide meniul
Foto

Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 27 martie 2024, 18:20

Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso

Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso

Luis Rubiales / Profimedia

Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Problemele continuă pentru fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal. După ce zilele trecute a început o anchetă legată de contractele federaţiei în legătură cu organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, anchetatorii cerut acum o pedeapsă dură pentru Rubiales în cazul de agresiune sexuală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Luis Rubiales poate ajunge în spatele gratiilor, dacă justiţia îl va găsi vinovat de agresiune sexuală, după ce a sărtutat-o pe Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin de vara trecută.

Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso

Justiţia spaniolă solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), pentru infracţiunile de agresiune sexuală şi constrângere, acesta sărutând-o cu forţa pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de la Sydney, pe 20 august, informează EFE, potrivit agerpres.ro.

Ministerul public a transmis Tribunalului Naţional concluziile sale provizorii, în care solicită de asemenea o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare pentru o infracţiune de constrângere pentru fostul selecţioner al naţionalei feminine, Jorge Vilda, pentru fostul director de marketing al Federaţiei, Ruben Rivera, şi pentru directorul naţionalei masculine, Albert Luque.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere ca lui Rubiales să-i fie interzis să lucreze în domeniul sportului pe durata pedepsei, să fie pus în libertate supravegheată timp de doi ani şi să i se interzică să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea pe o distanţă de 200 de metri timp de patru ani.

Reclamă

Acest dosar, care a fost încredinţat un judecător de la Tribunalul Naţional, se desfăşoară în afara anchetei care vizează mai multe contracte încheiate de RFEF, precum mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, anchetă în care Luis Rubiales este de asemenea cercetat.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat-o pe buze pe Jenni Hermoso, fără consimţământul jucătoarei. Gestul său a provocat indignare în Spania şi în străinătate.

Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA

Rubiales a primit o interdicţie pe trei ani din toate activităţile legate de fotbal, la 30 octombrie, după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, se pare fără consimţământ, după finala Cupei Mondiale feminine, câştigată în august de Spania în faţa Angliei.

Reclamă 4 / 0/3

FIFA a precizat că a ajuns la o decizie după ce a organizat o audiere. Cu toate acestea, decizia poate fi încă atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

FIFA a adăugat că Rubiales a fost notificat cu privire la această decizie.

Oficialul în vârstă de 46 de ani a demisionat în septembrie, afirmând că poziţia sa la RFEF a devenit nesustenabilă. Iniţial, el promisese că nu va demisiona, în ciuda presiunilor exercitate de jucătoare, politicieni şi grupuri de apărare a drepturilor femeilor.

Un judecător al Înaltei Curţi spaniole a propus joi ca Rubiales să fie judecat pentru sărutul respectiv, afirmând că ancheta a arătat că sărutul „nu a fost consimţit şi a fost o iniţiativă unilaterală şi surprinzătoare”.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și