Închide meniul

Michel Platini, prima reacție după ce a fost achitat de justiția elvețiană: „Sunt un tip cinstit!”. Cum a glumit cu Sepp Blatter: „Vezi? Așa câștigăm!”

Cosmin Cioboată Publicat: 8 iulie 2022, 16:35

Michel Platini, prima reacție după ce a fost achitat de justiția elvețiană: „Sunt un tip cinstit!. Cum a glumit cu Sepp Blatter: „Vezi? Așa câștigăm!

Michel Platini a fost achitat de justiția elvețiană

Michel Platini, în timpul unui interviu / Profimedia

  • Michel Platini, prima reacție după ce a fost achitat de justiția elvețiană
  • Anunțul fostului președinte UEFA: „Sunt un tip cinstit!”

Michel Platini a oferit prima reacție după ce a fost achitat de justiţia elveţiană, spunând că este „un tip cinstit” şi că nu va lăsa să se treacă peste ce i s-a întâmplat. Potrivit L’Equipe, fostul președinte UEFA a făcut şi glume la adresa lui Sepp Blatter şi Gianni Infantino.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Platini a vorbit în premieră după ce a scăpat de acuzațiile din dosarul de fraudă care a zguduit fotbalul mondial în 2015.

Michel Platini, prima reacție după ce a fost achitat de justiția elvețiană: „Sunt un tip cinstit!”

Tribunalul Penal Federal din Bellinzona a fost cel care a pronunţat decizia. Parchetul elveţian ceruse un an şi opt luni de închisoare pentru Michel Platini și Sepp Blatter.

Reclamă

„I-am spus lui Blatter: ‘Vezi, când nu alegi tu arbitrul câştigăm!'”, a glumit Michel Platini, potrivit L’Equipe, citat de news.ro.

Fostul președinte UEFA susține că „adevărul a ieșit la iveală”, după 7 ani în care a fost suspectat pentru fraudă:

Reclamă

„Bineînţeles că este o zi frumoasă, însă nu pot spune că este una dintre cele mai frumoase din viaţa mea, pentru că este doar confirmarea a ceea ce spun eu de şapte ani. Este bine că în sfârşit adevărul a ieşit la iveală, după atâtea manipulări, minciuni şi nedreptăţi.

V-am spus că sunt un tip cinstit. Comisiile FIFA şi TAS nu m-au crezut. Un tribunal adevărat m-a crezut astăzi. Justiţia celor care nu sunt în fotbal mă salvează de justiţia fotbalului, deşi i-am dedicat toată viaţa acestui sport. Asta doare”, a mai spus Platini.

Platini, „săgeți” către Gianni Infantino

Platini a subliniat că a fost victima unui complot şi că a fost tratat ca falsificator și om care „spală” bani. Fostul șef UEFA a fost întrebat și despre Gianni Infantino, actualul conducător al forului. Recent, Platini a făcut plângere împotriva lui Infantino:

Reclamă 4 / 0/3

„Nu am niciun mesaj pentru el. Pot doar să spun că nu voi da nimic uitării. În Franţa, am depus plângere pentru a şti exact cine a manipulat totul”.

Platini a aruncat „săgeți” către Infantino și când a fost întrebat dacă va reveni în fotbal:

„Nu ştiu. Sunt atât de tânăr, încă am mai mult păr decât Infantino! Mai am mulţi ani înainte. Vom vedea!”

Michel Platini şi Sepp Blatter au fost achitaţi în dosarul de fraudă care a zguduit fotbalul mondial

Michel Platini și Sepp Blatter au fost judecaţi pentru fraudă în dosarul plăţilor suspecte care i-au obligat să părăsească fotbalul, în 2015. Cei doi foşti conducători de la UEFA, respectiv FIFA, care erau acuzaţi şi de management defectuos, abuz de încredere şi fals, au fost suspectaţi că au „făcut în mod ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de două milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de euro) în favoarea lui Michel Platini”, scrie news.ro.

Triplul câştigător al Balonului de Aur l-a consiliat pe Sepp Blatter între 1998 şi 2002, în timpul primului mandat al elveţianului în fruntea FIFA.

Contractul scris, încheiat în 1999, prevedea o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elveţieni, „facturată de Platini şi plătită integral de FIFA”, a reamintit anul trecut Parchetul elveţian.

Cu toate acestea, în 2011, „la mai bine de opt ani de la încheierea activităţii sale de consilier”, fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei „a reclamat o datorie de două milioane de franci elveţieni”, plătită de forul internaţional „cu ajutorul” lui Sepp Blatter, şi considerată „nefondată” de către procuratură.

Reclamă

Cei doi au insistat încă de la începutul investigaţiei că au convenit verbal asupra unui salariu anual de un milion de franci elveţieni pentru această activitate de consiliere, dar că finanţele FIFA de la acea vreme nu permiteau plata lui Michel Platini, astfel că, susţin ei, pur şi simplu au plătit cu întârziere diferenţa.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit Vezi toate știrile