Închide meniul

Motivele care au dus la plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona. Cerinţele legendei de pe Camp Nou care nu au putut fi îndeplinite

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 august 2021, 22:24

Motivele care au dus la plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona. Cerinţele legendei de pe Camp Nou care nu au putut fi îndeplinite

Motivele care au dus la plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona

Profimediaimages

  • Lionel Messi nu va mai rămâne la Barcelona
  • Motivele pentru care Messi nu va mai continua pe Camp Nou

Negocierile au durat mai multe luni şi au picat, în principal, din cauza problemelor financiare ale echipei care a terminat pe locul 3 ultima ediţie din La Liga. Conducătorii Barcelonei nu au putut să facă rost de bani pentru a îndeplini cerinţele lui Messi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivele care au dus la plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona

Potrivit Marca, astăzi se anunţau negocieri liniştite şi ambele părţi erau mulţumite de stadiul discuţiilor. Totul s-a „rupt” în momentul în care Joan Laporta s-a aşezat din nou la masă cu tatăl lui Messi. Imediat, totul s-a precipitat şi s-a ajuns într-un punct în care nu a mai fost cale de întors.

În primul rând, Lionel Messi continua să ceară întăriri la echipă pentru a rămâne pe Camp Nou. Dată fiind situaţia economică a clubului, conducătorii grupării blaugrana au refuzat să îi facă pe plac. Un factor decisiv a fost acela că conaţionalul lui Leo, Cristian Romero, nu a putut să fie adus de la Atalanta. Tottenham a intrat pe fir şi italienii nu au dorit să îl mai cedeze pe fundaşul central pentru 40 de milioane de euro, la care se mai adăugau 10 milioane de euro sub formă de bonusuri.

Reclamă

Catalanii de la Mundo Deportivo asigură că încetinirea negocierilor a fost cauzată de Laporta. Preşedintele Barcelonei a decis să „reziste diferitelor cerinţe ale lui Messi”. Şi salariul pe care urma să îl primească jucătorul de 34 de ani a fost un obstacol uriaş. Din cauza pandemiei, a fost nevoie de o reducere a plafonului salarial atât pentru Messi, cât şi pentru ceilalţi jucători. Nu s-a ajuns încă la un acord cu Sergio Busquets, Sergi Roberto și Jordi Alba, astfel că Barcelona nu şi-a permis să accepte cerinţele cu care a venit la negocieri Jorge Messi.

Barcelona a anunţat că nu va semna un nou contract cu Lionel Messi

În ciuda faptului că s-a ajuns la un acord între Barça și Leo Messi, cu intenția clară a ambelor părți de a semna un nou contract astăzi, acest lucru nu va mai fi posibil să se formalizeze din cauza obstacolelor economice și structurale„, se anunţă în comunicatul clubului.

Reclamă

Messi a scris istorie la Barcelona. Cifrele care îl transformă într-un „zeu”:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona
Extra • 17 mart., 16:37
FOTO
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona! Frumoasa sa soție a postat imaginea care a surprins pe toată lumea