Închide meniul

Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat campania „Modele de Femeie 2023!” Anunţul făcut de Răzvan Burleanu

Publicat: 19 septembrie 2023, 13:54

Reclamă
Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat campania Modele de Femeie 2023!” Anunţul făcut de Răzvan Burleanu

Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat campania „Modele de Femeie 2023!”

Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat campania „Modele de Femeie 2023”, o inițiativă inspirațională care are ca scop principal normalizarea prezenței femeilor în fotbal și încurajarea acestora să-și urmeze pasiunea și să-și atingă potențialul, atât în acest domeniu, dar și în oricare altă sferă a vieții. Evenimentul în cadrul căruia a fost lansată campania a fost moderat de Camelia Bălţoi, prezentatoarea ştirilor AntenaSport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Evenimentul de lansare a adunat în sala Nicolae Dobrin de la Casa Fotbalului jucătoarele Naționalei Feminine, pe selecționerul Cristian Dulca, reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și invitați speciali, precum Oana Băluță, cercetătoare specializată în gen și politică. De asemenea, la eveniment a participat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat campania „Modele de Femeie 2023!”

„Prin intermediul acestei campanii, Echipa Națională de Fotbal Feminin se angajează să fie un model pentru tinerele femei din România și din întreaga lume. Noi credem că fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce vrea să realizeze în viață, fără a fi limitată de stereotipuri sau așteptări preconcepute. Fiecare dintre jucătoarele noastre este un exemplu viu de ambiție, curaj și determinare”, a declarat Răzvan Burleanu. Preşedintele FRF a mai spus că vrea să organizeze o ediţie de Champions League în România.

Campania cuprinde și alte inițiative, precum concursul „Și fetele joacă fotbal”, care invită părinții fetelor ce cochetează cu fotbalul să trimită fotografii inspiraționale cu acestea pe teren, în poartă sau acasă, driblând, pasând sau apărând, sărind sau strigând de bucurie. Fotografiile vor fi publicate în Galeria Viitoarelor Modele pe site-ul campaniei „Model de femeie”.

Mi-aș fi dorit și eu să fi avut la vârsta de 9 ani, când am început fotbalul, toată infrastructura, toate competițiile care există acum în fotbalul feminin. Chiar îmi doresc ca tot mai multe fetițe să aibă și opțiunea de a juca fotbal. Atunci când au de ales între atletism, handbal sau alte sporturi, să fie acolo și fotbalul”, a spus și Ștefania Vătafu, jucătoare cu peste 100 de selecții la echipa națională, conform frf.ro.

Reclamă

Nu îmi imaginam în urmă cu niște ani că la Federația Română de Fotbal va avea loc o astfel de discuție despre egalitatea de gen. Mă bucură această inițiativă! Relația dintre normele sociale, culturale și fenomenul sportiv este una importantă și trebuie să fie recunoscută. Trebuie să îmbrățișăm o perspectivă realistă. Genul influențează sporturile, dar și sportul influențează normele de gen”, a spus Oana Băluță, conferențiar universitar, cercetătoare în gen și politică.

În acest moment, în România sunt aproximativ 60.000 de mii de fotbaliste.

Naţionala feminină de fotbal va debuta în UEFA Women’s Nations League, competiţie pe care forul european a implementat-o şi în fotbalul feminin, vineri, în deplasare cu Croaţia, de la ora 21:15. Pe 26 septembrie, România va juca cu Finlanda pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 19:00.

Reclamă 4 / 0/3

Programul României în UEFA Women’s Nations League

  • Croaţia – România, 22 septembrie, ora 21:15
  • România – Finlanda, 26 septembrie, ora 19:00, Stadion Arcul de Triumf
  • România – Slovacia, 27 octombrie, Stadion Arcul de Triumf
  • România – Croația, 5 decembrie, Stadion Arcul de Triumf
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și