Închide meniul

“Nu vreau să vând, dar nimeni nu trăiește dacă nu vinde”. Motivul pentru care Valeriu Iftime renunță la cei mai buni jucători. “Cred că am pierdut mai mult de 8.000.000 de euro”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 25 ianuarie 2021, 15:15

“Nu vreau să vând, dar nimeni nu trăiește dacă nu vinde”. Motivul pentru care Valeriu Iftime renunță la cei mai buni jucători. “Cred că am pierdut mai mult de 8.000.000 de euro”

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Valeriu Iftime este patronul lui FC Botoșani

FC Botoșani este printre echipele care au vândut mulți jucători talentați în campionatul intern sau în străinătate. Valeriu Iftime spune că acesta este singurul mod de a păstra clubul în viață. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Valeriu Iftime a pierdut 8 milioane de euro din fotbal 

”În niciun caz nu e un business fotbalul din România. Fotbalul adus de la zero spre performanță, e costisitor. Cred că am pierdut mai mult de 8.000.000 de euro până acum. Din 2004 până în 2013, când am ajuns la Liga 1, am pierdut 6.000.000 de euro. Acum, de trei sau patru ani, suntem pe zero. Nu mai pierdem bani, nu cheltuim mai mult decât încasăm”, a spus Iftime pentru Digi Sport. 

FC Botoșani a încasat sume importante pentru fotbaliști precum Michael Ngadeu, Olimpiu Moruțan sau Hervin Ongenda. Noile “perle” ale lui Valeriu Iftime sunt Andrei Chindriș și Denis Haruț, cel din urmă refuzând în ultima clipă un transfer la FCSB. 

Valeriu Iftime a dat marea lovitură pe plan financiar în 2016. Savia Praga îl transfera atunci pe Michael Ngadeu pentru 1,4 milioane de euro.  

Valeriu Iftime: “În cupele europene se câțigă bani, dar nu mult” 

"În cupele europene se câștigă bani, dar nu mult. Poate iei 100.000 de euro, dar ăștia merg la jucători. De la locul șapte în plus, înseamnă bani în plus pentru fotbaliști. Din banii care vin, cam 80% se duc către fotbaliști, și restul rămâne în club. 

Reclamă

Eu nu vreau neapărat să vând fotbaliști, dar nimeni nu trăiește dacă nu vinde, nu poți aștepta bani de la stat. La privat, să aduci 3-4.000.000 de euro, nu poți decât prin vânzarea jucătorilor”, a mai spus Iftime.  

FC Botoșani a încheiat sezonul trecut pe locul al treilea în Liga 1. Grație acestei performanțe, moldovenii au participat în acest sezon în preliminariile Europa League, unde au fost eliminați de Shkendija în turul al doilea.  

Fotbaliștii de top vânduți de FC Botoșani 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Valeriu Iftime a adus-o pe FC Botoșani în Liga 1
  • Patronul a pierdut 8 milioane de euro în fotbal

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:25 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Steag roșu provocat de Carlos Sainz 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și