Închide meniul

O nouă națională este gata să apară în Europa! Când poate intra în competițiile oficiale. Declarația care a stârnit rumoare

Gal Dorin Publicat: 19 noiembrie 2020, 7:19

O nouă națională este gata să apară în Europa! Când poate intra în competițiile oficiale. Declarația care a stârnit rumoare

profimediaimages

Echipa naționala a bascilor poate intra în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022

  • Europa, aproape de o nouă echipă națională
  • Negocierilor sunt în desfășurare

Comunitatea autonomă din nordul Spaniei are deja o Federație de Fotbal (EFF) și se pare că aceasta este foarte aproape de a obține aprobarea UEFA și FIFA pentru a fi inclusă în competiții alături de toate celelalte echipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Președintele Federației Basce: ”Mai trebuie să ne fie acceptată cererea”

Președintele Federației basce, Luis Mari Elustondo, s-a arătat optimist într-un interviu realizat la Radio Euskadi.

”Avem un mandat, mai trebuie încă să ne fie acceptată cererea de cei de la UEFA. Ne temem că momentan ar fi puțin negativ răspunsul, dar trebuie doar să insistăm.

Reclamă

Se pare că este un acord preliminar între guvernul Basc și guvernul Spaniei pentru a deschide prezența echipelor de sport din Țara Bascilor către majoritatea competițiilor internaționale.

Suntem siguri că UEFA ca recunoaște problema și o va lăsa la competența Federației Spaniole”, a declarat Elustondo conform celor de la Mundo Deportivo.

Reclamă

Țara Bascilor joacă deja meciuri amicale

Naționala Țării Basce are deja meciuri amicale disputate, chiar dacă nu este momentan acceptată în competițiile oficiale.

Ultimul amical jucat a fost cel cu Costa Rica pe 16 noiembrie, câștigat de basci cu scorul de 2-1.

Reclamă 4 / 0/3

În cazul unui răspuns pozitiv de la forurile internaționale, naționala Țării Basce ar putea chiar să debuteze în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

De precizat că există mulți jucători valoroși de această naționalitate, mai ales cei care evoluează la Athletic Bilbao. Asier Illarramendi (cotat la 12 milioane de euro), Inaki Williams (cotat la 30 de milioane de euro), Iker Muniain (14 milioane de euro), sunt toți fotbaliști care ar putea evolua sub noua emblemă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile