Închide meniul
Foto

Olga Carmona a marcat în finala Cupei Mondiale şi şi-a ridicat tricoul! Au apărut controverse uriaşe, după gestul ibericei

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 august 2023, 16:47

Reclamă
Olga Carmona a marcat în finala Cupei Mondiale şi şi-a ridicat tricoul! Au apărut controverse uriaşe, după gestul ibericei

Olga Carmona a marcat în finala Cupei Mondiale şi şi-a ridicat tricoul!

Olga Carmona, gest neaşteptat după ce a marcat împotriva Angliei / Profimediaimages

Olga Carmona este eroina Spaniei după ce a marcat în finala Cupei Mondiale şi şi-a ridicat tricoul. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a înscris singurul gol al confruntării cu Anglia şi a fost desemnată MVP-ul finalei. I-a adus reprezentativei ţării sale, în premieră, cel mai râvnit trofeu al fotbalului feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De 13 ani nu mai înscrisese, într-o finală de Campionat Mondial, un reprezentant al Spaniei. Olga a repetat, la Sydney, în faţa a peste 75.000 de fani, performanţa lui Andres Iniesta. A stârnit însă controverse după ce a punctat.

Olga Carmona a marcat în finala Cupei Mondiale şi şi-a ridicat tricoul

Sportiva legitimată la Real Madrid a marcat în minutul 29, cu o execuţie imparabilă. Imediat după şi-a ridicat tricoul, pentru a arăta un mesaj care a stârnit mari controverse. Momentul a fost comentat imediat pe reţelele sociale.

Ştie cineva ce era scris pe tricoul Olgăi Carmona?„, „E vreun cunoscător de limbă spaniolă care poate să îmi spună ce înseamnă cuvântul scris pe tricoul ei?” au fost comentariile au devenit virale.

Pe tricoul purtat sub echipamentul de joc al ibericei era scris „Merchi„. Jurnaliştii de la mundodeportivo.com anunţă că mesajul era în memoria mamei uneia dintre cele mai bune prietene, care şi-a pierdut viaţa de curând.

Reclamă

Această victorie o dedic mamei uneia dintre cei mai buni prieteni de-ai mei. O dedic întregii familii şi cu toată dragostea mea„, a spus Olga la finalul meciului.

Jucătoarea Realului a fost decisivă pentru Spania la Cupa Mondială. Carmona a înscris şi în disputa din semifinale câştigată în faţa Suediei, scor 2-1. A reuşit golul victoriei în minutul 89!

Reclamă 4 / 0/3

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin!

Spania a cucerit titlul mondial la fotbal feminin, după ce s-a impus în ultimul act al turneului final organizat de Australia şi Noua Zeelandă în faţa Angliei. Ibericele s-au impus cu 1-0, graţiei golului marcat de Olga Carmona în minutul 29.

În minutul 66, Spania a avut şansa de a majora diferenţa. După o lungă analiză VAR, ibericele au primit lovitură de la 11 metri, pentru henţul comis de Keira Walsh în suprafaţa de pedeapsă.

Jennifer Hermoso şi-a asumat răspunderea pentru executarea loviturii de la 11 metri, dar cea mai bună marcatoarea din istoria Spaniei nu a reuşit să o învingă pe Mary Earps.

Anglia a încercat să revină în partidă şi să se folosească de ratarea de la 11 metri a lui Jennifer Hermoso, dar trupa pregătită de Sarina Wiegman nu a reuşit să înscrie, iar campioana europeană din urmă cu un an a pierdut marea finală în faţa Spaniei.

Spania, echipă marcată de scandalul dintre selecţionerul Jorge Vilda şi jucătoare, a încheiat turneul final cu o singură înfrângere, în faţa Japoniei (0-4), în ultimul meci din faza grupelor.

Din grupa Spaniei au mai făcut parte Costa Rica şi Zambia, iar noua campioană mondială s-a impus cu 3-0, respectiv 5-0.

În optimi, Spania a trecut de Elveţia cu 5-1, în timp ce în sferturile cu Olanda a avut nevoie de 120 de minute pentru a câştiga cu 2-1. În semifinale, Spania a învins Suedia cu 2-0.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! Vezi toate știrile
Citește și