Închide meniul

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin! Victorie pentru iberice în finala cu Anglia de la Sydney

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 20 august 2023, 16:08

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin! Victorie pentru iberice în finala cu Anglia de la Sydney

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin

Spania, noua campioană mondială la fotbal feminin / Profimedia

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin, după victoria cu Anglia din marea finală de la Sydney. Ibericele s-au impus cu 1-0, graţie golului marcat de Olga Carmona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acesta este primul titlu mondial al Spaniei la fotbal feminin, care mai are un titlu mondial la fotbal masculin, cucerit în 2010, în Africa de Sud.

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin! Victorie pentru iberice în finala cu Anglia de la Sydney

Spania a cucerit titlul mondial la fotbal feminin, după ce s-a impus în ultimul act al turneului final organizat de Australia şi Noua Zeelandă în faţa Angliei. Ibericele s-au impus cu 1-0, graţiei golului marcat de Olga Carmona în minutul 29.

Tot Olga Camora a fost şi marcatoarea golului care a adus calificarea în ultimul act de la Sydney, la capătul unui meci dramatic cu Suedia, câştigat cu 2-1.

Reclamă

În minutul 66, Spania a avut şansa de a majora diferenţa. După o lungă analiză VAR, ibericele au primit lovitură de la 11 metri, pentru henţul comis de Keira Walsh în suprafaţa de pedeapsă.

Jennifer Hermoso şi-a asumat răspunderea pentru executarea loviturii de la 11 metri, dar cea mai bună marcatoarea din istoria Spaniei nu a reuşit să o învingă pe Mary Earps.

Spania – Anglia 1-0

Anglia a încercat să revină în partidă şi să se folosească de ratarea de la 11 metri a lui Jennifer Hermoso, dar trupa pregătită de Sarina Wiegman nu a reuşit să înscrie, iar campioana europeană din urmă cu un an a pierdut marea finală în faţa Spaniei.

Reclamă 4 / 0/3

Spania, echipă marcată de scandalul dintre selecţionerul Jorge Vilda şi jucătoare, a încheiat turneul final cu o singură înfrângere, în faţa Japoniei (0-4), în ultimul meci din faza grupelor.

Din grupa Spaniei au mai făcut parte Costa Rica şi Zambia, iar noua campioană mondială s-a impus cu 3-0, respectiv 5-0.

În optimi, Spania a trecut de Elveţia cu 5-1, în timp ce în sferturile cu Olanda a avut nevoie de 120 de minute pentru a câştiga cu 2-1. În semifinale, Spania a învins Suedia cu 2-0.

Spania – Anglia 1-0

Spania: Coll, Batlle, Paredes, Codina (Ivana 73′), Carmona, Abelleira, Bonmati, Hermoso, Redondo (Hernandez 60′), Caldentey (Putellas 90′), Paralluelo.

Antrenor: J. Vilda

Anglia: Earps, Bronze, Carter, Bright, Greenwood, Daly (Kelly 46′), Walsh, Stanway, Toone (England 87′), Hemp, Russo (James 46′).

Reclamă

Antrenor: S. Wiegman

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și