Închide meniul

Pele, mesaj tulburător după ce Diego Maradona a murit: "Într-o zi, sper că vom putea juca fotbal împreună, în ceruri"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 25 noiembrie 2020, 16:57

Pele, mesaj tulburător după ce Diego Maradona a murit: "Într-o zi, sper că vom putea juca fotbal împreună, în ceruri"

profimediaimages

Pele şi-a omagiat fostul rival

"Am pierdut un mare prieten şi lumea a pierdut o legendă. Într-o zi, sper că vom putea juca fotbal împreună, în ceruri", a fost reacţia triplului campion mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică Hagi, reacţie după moartea lui Diego Maradona

Un alt jucător de nivel mondial şi un adversar în 1990 al lui Diego Maradona, Gică Hagi, a vorbit şi el despre vestea tragică a morţii lui Diego Maradona, la doar 60 de ani.

"O zi tristă. O zi tristă la nivel mondial. S-a stins unul dintre cei mai…un geniu…cei mai mari jucători, poate chiar cel mai mare jucător al lumii din toate timpurile. Un jucător care a jucat fotbal din placere.

Eu l-am cunoscut şi pe teren şi când eram mai mic şi când am fost mai mare. Din păcate, a venit şi o zi ca aceasta pe care nimeni nu şi-o doreşte. Nouă nu ne vine să credem că el nu mai există. Fotbalul e trist în momentul de faţă. E o zi tristă şi din păcate Dumnezeu să îl ierte şi să aibă grijă de el", a spus Hagi. 

Cine a fost Diego Maradona

Născut pe 30 octombrie 1960, în Lanus, Buenos Aires, Argentina, Maradona a împărţit titlul de Jucătorul Secolului trecut cu marele său rival, Pele. Momentul său de graţie a fost cu siguranţă Mondialul din 1986.

Reclamă

În afară de cele două goluri antologice marcate Angliei, unul cu "mâna lui Dumnezeu", celălalt după o cursă magică de 60 de metri rămasă în istoria fotbalului, el a fost numit şi Balonul de Aur al competiţiei, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului. Asta după ce a jucat toate minutele în toate meciurile Argentinei şi după ce a marcat 5 goluri şi a oferit şi 5 pase de gol.

După o carieră începută la Argentinos Juniors şi Boca Juniors, Maradona ajunge la Barcelona, acolo unde devine primul jucător al catalanilor aplaudat de fanii rivalei Real Madrid, chiar pe "Santiago Bernabeu". După 3 trofee cu Barca, a urmat cea mai importantă perioadă a carierei.

Mutarea lui la Napoli a blocat oraşul! 75.000 de oameni au fost prezenţi pe San Paolo, în 1984, pentru a-l vedea în carne şi oase pe marele Maradona. Şi argentianul nu i-a dezamăgit. Au urmat cei mai mari 7 ani din istoria clubului. Maradona a condus-o pe Napoli la câştigarea a două titluri în Serie A, dar şi a Cupei UEFA.

Reclamă 4 / 0/3

Atât de mult l-au iubit napoletanii, încât acesta le-a cerut să susţină Argentina la semifinala de Mondial din 1990, disputată contra Italiei, chiar pe San Paolo. Sud-americanii s-au impus la penalty-uri, dar au pierdut finala contra Germaniei, 0-1.

Un alt Mondial, cel din 1994, i-a adus sfârşitul carierei la echipa naţională, cu 34 de goluri în 91 de selecţii. Asta chiar înaintea meciului nebun cu România, din optimi. Diegol a fost exclus de la Cupa Mondiala din SUA, găsit dopat cu efedrina.

Maradona a mai jucat până în 1997 pentru Boca Juniors, iar, la trei ani de la retragerea din activitatea de fotbalist, Diego Maradona şi-a publicat autobiografia, „Yo Soy El Diego”, care a devenit imediat bestseller în Argentina.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și