Închide meniul
EXCLUSIV

Edi Iordănescu, înainte de România – Israel: „Trebuie să fim pregătiţi să suferim”! Apelul către suporteri

Bogdan Stănescu Publicat: 9 septembrie 2023, 0:10 / Actualizat: 9 septembrie 2023, 7:54

Reclamă
Edi Iordănescu, înainte de România – Israel: „Trebuie să fim pregătiţi să suferim! Apelul către suporteri

Edi Iordănescu, interviu pentru AS.ro înainte de România - Israel

Edi Iordănescu, în interviul pentru AS.ro / AntenaSport

Selecţionerul naţionalei, Edi Iordănescu, priveşte cu încredere dubla României cu Israel şi Kosovo. România – Israel e sâmbătă, de la ora 21:45 în format LIVE TEXT pe AS.ro. România – Kosovo va fi în exclusivitate pe Antena 1 şi în AntenaPLAY marţi, tot de la 21:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ambele jocuri ale naţionalei din luna septembrie, cu Israel şi Kosovo, se dispută pe Arena Naţională. Sunt şanse reale ca stadionul să fie arhiplin la ambele jocuri.

Edi Iordănescu, interviu pentru AS.ro înainte de România – Israel: „Trebuie să fim pregătiţi să suferim”!

(n.r.: Cum e tonusul înaintea primului meci, cu Israel?) Un tonus bun, încredere, optimism, realism în acelaşi timp şi ceea ce îmi doresc eu, multă concentrare şi echilibru. Nu e o noutate, deja am intrat într-o linie mai apropiată de ce îmi doresc. Multă concentrare, cu responsabilitate, cu spirit şi pot să spun cu tărie că am mare încredere în acest grup, în aceşti băieţi. Am încredere în ce am construit împreună. Am construit o oportunitate.

Este o provocare care ne aşteaptă, dar suntem pregătiţi, zic eu, din toate punctele de vedere să o confruntăm. E un moment frumos, pe care l-am produs, ne-am dorit să fim aici, iar acum rămâne să gestionăm cu multă inteligenţă şi mult suflet această dublă provocare. Dar o luăm pas cu pas, primul joc cu Israel.

(n.r: România nu a pierdut în această campanie, o să fie stadionul probabil plin, e o presiune în plus pe jucători?) Eu cred în această generaţie, e un grup pe care l-am format în timp, cu muncă, cu răbdare, încă avem paşi de făcut să ajungem acolo unde eu ştiu că acest grup poate ajunge şi ne dorim, dar o luăm etapizat.

Reclamă

Ţinem foarte mult la rezultat. Acest grup a dat un semnal puternic către public, către suporterii echipei naţionale. Semnalul a fost că acest grup ştie ce îşi doreşte, îşi doreşte o calificare. A arătat că ştim să ne sacrificăm, ştim să muncim, ştim să ne punem în slujba echipei, ştim să credem până la final, sunt elemente importante. Acest semnal a mers către suporterii echipei naţionale.

„Suporterii naţionalei au răspuns prezent”

Ce s-a întâmplat, că probabil vom juca cu casa închisă, arată că suporterii echipei naţionalei au răspuns prezent, vor fi alături de noi, împreună să ducem România la European. Este tot ce ne propunem şi ceea ce credem.

(n.r.: Vei începe prudent sau vei încerca să ataci?) Rămâne să vedem. Ştiţi că sunt adeptul echilibrului, dar cu siguranţă că fiecare joc are planul lui, strategia lui. Am încercat să ne studiem, să ne înţelegem foarte bine adversarul. Suntem pregătiţi pentru o confruntare importantă şi ştim că vom avea în faţă o echipă cu multă calitate individuală. Israelul e o echipă care are în componenţă mulţi jucători cu experienţă internaţională, an de an propun echipe de club în grupe Champions League, Europa League, Conference League, nu există an să nu aibă minim două. Asta înseamnă experienţă internaţională şi contează mult. E un atu pe care îl au în momentul de faţă, dar cred în băieţii noştri. Şi noi ne putem ridica nivelul şi echipa naţională are datoria să ţină steagul sus pentru întreg fotbalul românesc.

Reclamă 4 / 0/3

Probabil vor fi şi momente în care vom suferi. Trebuie să fim pregătiţi şi pentru asta, dar cu atât mai mult cer publicului susţinere, răbdare, încredere până la final. Momentele dificile din timpul jocului să le depăşim împreună şi e important ca la final să ieşim victorioşi.

„Cu siguranţă puteau fi şi alţi jucători la naţională”

(n.r.: despre critici) Nu comentez. Am obişnuit în toate ieşirile mele să vorbesc exclusiv despre jucătorii care sunt la echipa nţională. Cu siguranţă că puteau să fie şi alţii. Am plecat pe o linie, a continuităţii. Contează forma de moment, dar contează şi istoricul fiecărui jucător în tricoul echipei naţionale.

(n.r: despre Solomon) Vorbim de Israel, sunt jucători decisivi, Solomon, Abada. Sunt jucători tineri, Weissman, Gloukh. Au jucători în toate compartimentele şi un mix experienţă-tinereţe, un antrenor foarte solid în principiile şi valorile pe care le are. Ne aşteaptă o provocare importantă, dar frumoasă. Trebuie să acţionăm cu bucuria momentului, să punem entuziasmul în ce facem şi să nu fie nicio urmă de încrâncenare, de întristare în jocul nostru. Şi atunci cu siguranţă că vom avea o şansă.

(n.r: despre Niţă) Cu siguranţă e în vederile mele. E un jucător de valoare, care a fost în multe momente decisiv. Un caracter deosebit. Mă bucur că a găsit un angajament bun, alături de un antrenor român, căruia îi ţin pumnii”, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru AS.ro.

Mesajul lui Edi Iordănescu, după ce a anunţat lotul României pentru dubla cu Israel şi Kosovo

Edi Iordănescu a transmis un mesaj pentru site-ul Federaţiei Române de Fotbal, după ce a fost anunţat lotul României pentru dubla cu Israel şi Kosovo.

Ne aflăm în fața unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare. E o oportunitate pe care am câștigat-o luptând în meciurile de până acum și de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare și concentrare maxime! Avem șansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile.

Cred că avem calitatea și valoarea necesare să ne impunem și să ne urmăm visul. Am încredere în jucători și în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate și, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

Reclamă

„Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc. Sunt aici pentru a găsi soluţii”

Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Așa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluții, nu alibiuri. Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual. Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu. Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă. Am plecat pe un drum și continuăm pentru că eu am convingerea că aceasta este calea spre Campionatul European. Consider că forța grupului și coeziunea pe care acești jucători o demonstrează pe teren, cât și în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toții. Avem obligația de a reprezenta cu cinste România și fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă și mai mult.

Mesajul meu merge și către suporterii echipei naționale. Dragi români, să fim uniți și să-i susținem cu toții pe jucătorii noștri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideți să demonstrăm că suntem o adevărată echipă și că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susținerea voastră și cred cu tărie că pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribună, putem obține orice ne propunem.

Cu încredere, spirit, muncă și coeziune vom ajunge la EURO 2024!”, a transmis Edi Iordănescu pentru frf.ro.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:52 Mutarea de urgenţă pe care Dinamo a vrut să o facă! „Câinii”, loviţi de probleme înaintea etapei decisive din play-out 9:41 Mihai Stoica ştie de ce Dan Şucu nu a vrut să îl aducă pe Marius Şumudică la Rapid: „Discutăm despre un rapidist 100%” 9:11 „Îl are exemplu pe Tănase!” Verdictul lui Ilie Dumitrescu despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 8:57 Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla” 8:30 Veşti proaste pentru FCSB şi Rapid! Anunţul făcut de Farul Constanţa în legătură cu Louis Munteanu” 8:22 „Aşa i-a promis lui Gigi!” Cum ar putea reveni Florin Tănase la FCSB! Mihai Stoica a făcut anunţul 0:17 Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League 0:00 Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League 9
mai
23:50
Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu
9
mai
23:33
Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase
Vezi toate știrile
Citește și