Închide meniul

Ce scrie presa internațională după ce Manchester City a anunțat transferul lui Erling Haaland

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 mai 2022, 18:31

Ce scrie presa internațională după ce Manchester City a anunțat transferul lui Erling Haaland

Erling Haaland va ajunge în vară la Manchester City

Erling Haaland va pleca de la Borussia Dortmund / Profimedia

Erling Haaland va deveni jucătorul lui Manchester City în această vară, iar presa internațională a „explodat”. Anunțul răsunător a fost făcut astăzi de campioana Angliei, iar vestea s-a răspândit în timp record în presa internațională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Erling Haaland va ajunge la Manchester City pe 1 iulie 2022, așa cum anunță chiar englezii în comunicatul oficial. Clubul de pe Etihad le va plăti, per total, peste 300 de milioane de euro celor de la Borussia Dortmund.

Ce scrie presa internațională după ce Manchester City a anunțat transferul lui Erling Haaland

Vestea momentului din lumea fotbalului a fost preluată imediat de toate publicațiile din Europa, în frunte cu Gazzetta dello Sport, L’Equipe sau Daily Mail..

„E oficial! Manchester City anunță transferul lui Erling Haaland după ce a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru cel mai dorit atacant din lume”, a titrat Daily Mail.

„Erling Haaland este deja noul jucător al lui Manchester City”, a scris cotidianul Marca.

Reclamă

„City confirmă transferul lui Haaland”, a notat L’Equipe.

„Haaland la City, anunțul făcut de club: „Acord cu Borussia”, au notat și jurnaliștii Gazzetta dello Sport.

Manchester City a anunțat oficial transferul lui Haaland

Manchester City și Borussia Dortmund au ajuns la un acord de principiu în privința transferului lui Erling Haaland.

Reclamă 4 / 0/3

Campioana Angliei a făcut astăzi marele anunț:

„Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul atacantului Erling Haaland la clubul nostru pe 1 iulie 2022.”, a anunțat Manchester City, pe contul oficial de Twitter.

Erling Haaland va primi un salariu astronomic la City

Marele anunț al transferului lui Haaland a fost făcut inițial luni seară de expertul în mercato Fabrizio Romano. Jurnalistul italian a dezvăluit că atacantul Borussiei Dortmund a trecut cu brio vizita medicală, iar mutarea este ca și făcută.

„Erling Haaland a trecut astăzi testele medicale ca noul jucător de la Manchester City, dar s-a întors la Dortmund. Va fi OFICIAL săptămâna aceasta.

Man City i-a informat pe șefii BVB că va activa clauza de reziliere a jucătorului (mai aproape de 60 de milioane de euro decât de 75 de milioane de euro) în câteva ore.”, a scris Fabrizio Romano, pe contul de Twitter.

În urma transferului la City, Haaland va intra în TOP 5 al celor mai bine plătiți jucători din lume. Atacantul de 21 de ani va încasa un salariu astronomic, în valoare de peste 3,3 milioane de euro pe lună. Adică 111.111 de euro pe zi, 4.629 de euro pe oră… și 77 de euro pe minut.

Reclamă

Campioana din Premier League va achita, în total, 350 de milioane de euro pentru transferul lui Erling Haaland. Din această sumă, Dortmund va primi 75 de milioane, la care se vor adăuga și bonusuri de obiectiv în valoare de 10 milioane de euro. Alte 200 de milioane de euro reprezintă salariul internaționalului norvegian din următoarele 4 sezoane.

În plus, Alf-Inge Haaland, tatăl atacantului, va încasa 30 de milioane de euro, urmând ca alte 50 de milioane de euro să meargă către firma de impresariat a lui Erling Haaland, care până recent i-a aparținut lui Mino Raiola, decedat pe 30 aprilie.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și