Închide meniul

Cifrele lui Enzo Fernandez, la debutul pentru Chelsea. Cum s-a descurcat cel mai scump transfer din istoria Premier League

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 4 februarie 2023, 12:07

Cifrele lui Enzo Fernandez, la debutul pentru Chelsea. Cum s-a descurcat cel mai scump transfer din istoria Premier League

Enzo Fernandez a debutat la Chelsea

Enzo Fernandez a debutat la Chelsea / Profimedia

Cifrele lui Enzo Fernandez, la debutul pentru Chelsea, au fost de-a dreptul impresionante. Chiar dacă echipa sa a obținut doar un egal în fața lui Fulham, scor 0-0, mijlocașul argentinian a avut o prestație solidă și i-a cucerit deja pe fanii londonezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acestă iarnă, Enzo Fernandez a devenit cel mai scump transfer din istoria Premier League. Chelsea le-a plătit 121 de milioane de euro celor de la Benfica, în schimbul starului sud-american care a strălucit la Campionatul Mondial din Qatar.

Cifrele lui Enzo Fernandez, la debutul pentru Chelsea. Cum s-a descurcat

Enzo Fernandez a fost aruncat în luptă de Graham Potter ca titular în meciul cu Fulham, din etapa a 22-a din Premier League. Argentinianul a făcut legea la centrul terenului și a reușit, printr altele, să câștige toate duelurile aeriene, să ofere 74 de pase și să realizeze cele mai multe tackling-uri (6).

Cifrele lui Enzo Fernandez, la debutul la Chelsea:

Reclamă

În ciuda evoluției consistente a lui Enzo Fernandez, Chelsea n-a reușit să câștige meciul cu Fulham și continuă să se chinuie la mijlocul clasamentului din Premier League.

„Albaștrii” se află abia pe locul 9 în campionatul Angliei, la 20 de puncte în spatele liderului Arsenal.

Chelsea va plăti 121 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez

Chelsea va achita suma de 121 de milioane de euro în 6 rate. Clubul deținut de Todd Boehly va plăti pentru început nu mai puţin de 45 de milioane de euro. În această ediţie de campionat, Enzo Fernandez avea un gol şi 5 pase decisive în 17 meciuri din campionat, la Benfica. În 9 meciuri din Champions League (incluzând şi preliminariile), sud-americanul a reuşit 2 goluri şi 2 assist-uri.

Reclamă 4 / 0/3

Mijlocașul de 21 de ani, care a fost dorit cu inistenţă şi de Manchester United, a bifat toate cele 7 partide ale naționalei Argentinei la Campionatul Mondial din Qatar, reușind să marcheze un gol, în meciul din grupe cu Mexic. La finalul turneului, Enzo Fernandez a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător.

Transferul lui Enzo Fernandez a devenit cel mai scump din istoria Premier League. Recordul era până acum deținut de Jack Grealish, care a costat 117,5 milioane de euro în momentul sosirii sale de la Aston Villa la Manchester City.

Scrisoarea emoționantă pe care Enzo Fernandez i-a scris-o lui Lionel Messi, când era adolescent

În spațiul public a apărut scrisoarea emoționantă primită de Lionel Messi în 2016 de la Enzo Fernandez, colegul său de la naționala Argentinei, care a avea doar 15 ani la vremea respectivă.

În 2016, Lionel Messi anunța o decizie șoc pentru lumea fotbalului: retragerea de la echipa națională. Se întâmpla după ce Argentina pierdea a doua finală consecutivă de Copa America, în fața lui Chile, la penalty-uri. Enzo Fernandez avea atunci doar 15 ani și era junior la River Plate.

Ca să-și vadă idolul din nou jucând pentru țara sa, Enzo Fernandez a scris atunci o scrisoare emoționantă adresată lui Lionel Messi.

Cum o să te convingem, dacă suntem dezastruoși? Cum o să te convingem? Nu am avut niciodată 1% din presiunea pe care o ai pe umerii tăi. Te trezești dimineața, te uiți în oglindă și știi că peste 40 de milioane de oameni își doresc să fii perfect și este ridicol că s-a ajuns aici.

Cum o să te convingem? Dacă nu reușim să înțelegem că ești o ființă umană, o persoană cu un talent incomparabil, cel mai bun jucător de pe planetă, dar până la urmă o persoană.

Reclamă

Cum o să te convingem? Dacă nu ne oprim o clipă să ne dăm seama că nu ești responsabil pentru furia pe care ne-o provoacă înfrângerile, care de multe ori are mai mult de-a face cu propriile noastre frustrări care se reflectă acolo. Să ne uităm în oglindă și să ne întrebăm dacă cerem de la noi înșine 1% din ceea ce cerem de la acest om pe care nici nu-l cunoaștem.

Fă ce vrei, Lionel, dar te rog gândește-te să rămâi. Rămâi și distrează-te… într-o lume de presiuni ridicole, ei reușesc să scoată din joc cel mai nobil lucru, distracția”, a scris Enzo Fernandez.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor Vezi toate știrile
Citește și