Închide meniul

Manchester City este campioana Angliei! I-a „suflat” titlul lui Arsenal. Un nou trofeu pentru Pep Guardiola şi Erling Haaland

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 mai 2024, 19:55

Reclamă
Manchester City este campioana Angliei! I-a „suflat titlul lui Arsenal. Un nou trofeu pentru Pep Guardiola şi Erling Haaland

Manchester City este campioana Angliei! I-a "suflat" titlul lui Arsenal. Un nou trofeu pentru Pep Guardiola şi Erling Haaland

Pep Guardiola, campion din nou în Premier League / Profimediaimages

Manchester City este campioana Angliei. „Cetăţenii” lui Pep Guardiola au reuşit să câştige un nou titlu în Premier League. City i-a „suflat” titlul lui Arsenal! Manchester City a adunat 91 de puncte după cele 38 de etape. A avut cu două puncte mai mult decât Arsenal. Podiumul a fost completat de Liverpool!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultima etapă din Premier League, City a câştigat duelul de la distanţă cu Arsenal. Foden a înscris o dublă pentru echipa lui Guardiola, iar oaspeţii au redus din diferenţă, readucând speranţele în tabăra lui Arsenal, dar Rodri a refăcut avantajul gazdelor şi Manchester City se clasează pe primul loc în ierarhia din campionat, cu 91 de puncte, cucerind al patrulea titlu consecutiv şi al şaselea din ultimii şapte ani.

Manchester City este campioana Angliei

Arsenal a fost a doua, cu 89 de puncte, elevii lui Arteta învingând greu acasă, scor 2-1, pe Everton. FC Liverpool a încheiat podiumul, cu 82 de puncte, iar în Liga Campionilor va mai merge şi Aston Villa.

Tottenham, cu Radu Drăguşin titular, s-a impus cu 3-0 la Sheffield, s-a calsat pe 5, cu 66 de puncte, şi va juca în Europa League, în timp ce londonezii de la Chelsea (locul 6, cu 63 de puncte) ocupă ultima poziţie care duce în cupele europene, respectiv în Conference League.

Au retrogradat Luton Town, Burnley şi Sheffield United, iar golgeter, pentru al doilea sezon consecutiv, este atacantul lui Manchester City, norvegianul Erling Haaland, cu 27 de goluri.

Reclamă
Reclamă 4

A fost şi ultimul meci pe banca tehnică a echipelor lor pentru Jurgen Klopp (FC Liverpool), Roberto De Zerbi (Brighton) şi David Moyes de la West Ham United. Rezultate înregistrate duminică, în etapa a 39-a din Premier League:

Arsenal Londra – Everton 2-1 (Tomiyasu 43, K. Havertz 89 / I. Gueye 40);

Brentford – Newcastle 2-4 (Janelt 48, Wissa 70 / H. Barnes 21, J. Murphy 36, Isak 38, Brunos Guimaraes 77);

Reclamă

Brighton – Manchester United 0-2 (Dalot 73, R. Hojlund 88);

Burnley – Nottingham Forest 1-2 (Cullen 72 / C. Wood 2, 14);

Chelsea – Bournemouth 2-1 (M. Caicedo 17, Sterling 48 / Badiashile 48 autogol);

Crystal Palace – Aston Villa 5-0 (Mateta 9, 39, 63, Eze 54, 69);

FC Liverpool – Wolverhampton 2-0 (Mac Allister 34, Quansah 40);

Luton Town – Fulham 2-4 (C. Morris 45+1 penalti, Doughty 55 / A. Traore 43, R. Jimenez 45+3, 49, H. Wilson 68);

Manchester City – West Ham 3-1 (Foden 2, 18, Rodri 59 / Kudus 42);

Sheffield United – Tottenham 0-3 (Kulusevski 14, 65, Porro 59).

Manchester City – West Ham 3-1 şi Arsenal – Everton 2-1

Min. 90: Manchester City – West Ham 3-1, Arsenal – Everton 2-1! Final. Manchester City este campioana Angliei!

Min. 89: Arsenal – Everton 2-1! Gol înscris de Havertz.

Min. 65: Sheffield United – Tottenham 0-3! Kulusevksi a reuşit „dubla”, din pasa lui Maddison.

Min. 60: Sheffield United – Tottenham 0-2. Pedro Porro a înscris pentru Spurs pe terenul ultimei clasate.

Min. 59: Manchester City – West Ham 3-1! Rodri a marcat cu un şut plasat perfect şi Pep Guardiola răsuflă uşurat!

Update: S-au reluat meciurile din Premier League.

Update: Rezultatele de la pauză, în ultima etapă din Premier League: Arsenal – Everton 1-1, Manchester City – West Ham 1-1, Loverpool – Wolves 2-0, Sheffield United – Tottenham 0-1. La aceste rezultate, Manchester City este campioana Angliei.

Min. 44: Arsenal – Everton 1-1! „Tunarii” au restabilit imediat egalitatea. Tomiyasu a marcat cu un şut din prima.

Min. 43: Manchester City – West Ham 2-1! Kudus a reuşit un gol fabulos, din „foarfecă”! Reîncep emoţiile pentru fanii „cetăţenilor”.

Min. 40: Liverpool – Wolves 2-0! Jarell Qansah a dublat avantajul trupei lui Klopp.

Min. 39: Arsenal – Everton 0-1! Lovitură de teatru pe Emirates. Gueye a marcat din lovitură liberă şi a redus la tăcere fanii lui Arsenal.

Min. 34: Liverpool – Wolves 1-0! Mac Allister a deschis scorul, în ultimul meci al lui Jurgen Klopp din postura de antrenor al „cormoranilor”.

Min. 18: Manchester City – West Ham 2-0! Phil Foden a reuşit „dubla” cu un şut din interiorul careului şi City este tot mai aproape de titlu!

Min. 14: Sheffield United – Tottenham 0-1! Kulusevski a înscris din pasa lui Son.

Min. 2: Manchester City – West Ham 1-0! Foden a înscris un gol superb, după numai 80 de secunde de la startul meciului! La acest scor, City este campioană!

Min. 1: Au început meciurile din Premier League!

Update: Echipele de start la meciurile pentru titlu Manchester City – West Ham şi Arsenal – Everton:

Manchester City (4-1-4-1): Ortega – Walker, Dias, Akanji, Gvardiol – Rodri – Doku, Silva, De Bruyne, Foden – Haaland

West Ham (3-4-3): Areola – Zouma, Mavropanos, Cressell – Coufal, Ward-Prowse, Soucek, Emerson – Kudus, Antonio, Paqueta

Arsenal (4-3-3): Raya – White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu – Odegaard, Partey, Rice – Trossard, Havertz, Martinelli

Everton (4-4-2): Pickford – Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Young – Garner, Gueye, Onana, McNeil – Doucore, Calvert-Lewin

Update: Radu Drăguşin e titular în Sheffield – Tottenham! Al doilea meci consecutiv în care fundaşul român este titularizat de Ange Postecoglou, după cel cu Manchester City, de la mijlocul săptămânii.

Echipa de start a lui Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Drăguşin, Van de Ven – Sarr, Bentancur – Kulusekvski, Maddison, Johnson – Son.

Update: Fanii lui Liverpool au făcut spectacol, la sosirea autocarului la stadion. Mii de oameni au umplut străzile oraşului, la ultimul meci al lui Jurgen Klopp în postura de antrenor al „cormoranilor”.

Cinci victorii la rând are Arsenal în Premier League. Toate speranţele fanilor „tunarilor” se leagă de o surpriză uriaşă pe care să o reuşească West Ham.

Erling Haaland este golgheter în campionatul Angliei, cu 27 de reuşite. Vine după „dubla” pe care şi-a trecut-o în cont împotriva lui Tottenham. Radu Drăguşin a fost titular atunci şi a avut o evoluţie remarcabilă.

Şi meciul Liverpool – Wolverhampton va fi unul cu adevărat special. Jurgen Klopp va sta ultima dată pe banca „cormoranilor”. Se anunţă o atmosferă de zile mari pe Anfiel Road. Liverpool este sigură de clasarea pe ultima treaptă a podiumului.

Jurgen Klopp se poate retrage definitiv!

Jurgen Klopp se poate retrage definitiv! Tehnicianul se va despărți de Liverpool la finalul actualului sezon, însă a făcut un anunț care i-a lăsat cu gura căsată pe fanii fotbalului.

Klopp a recunoscut deja că va lua o pauză de la fotbal după respărțirea de Liverpool. Totuși, acum, germanul a spus că este posibil ca această pauză să fie definitivă.

Va fi o pauză lungă, cu siguranță. S-ar putea să fie de tot. Cariera în Anglia e cu siguranță gata, pentru că nu voi antrena altă echipă acolo. Dacă voi antrena din nou, va fi în altă parte”, a spus Klopp, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Jurgen Klopp a preluat-o pe Liverpool în luna octombrie a anului 2015. La momentul respectiv, germanul era liber de contract, ca urmare a despărţirii de Borussia Dortmund.

Klopp a scris istorie alături de echipa din Premier League și a reușit să câștige nu mai puțin de 8 trofee alături de „cormorani”. E vorba despre: 1 titlu în Premier League, un FA Cup, 2 Cupe ale Ligii, un UEFA Champions League, o Supercupă a Europei, o Supercupă a Anglei și o Cupă Mondială a Cluburilor.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:49

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2024! Un judoka, depistat pozitiv

20:30

LIVE TEXTFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a început! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

20:27

Gigi Becali a răbufnit după ce a aflat care e lovitura pe care ar putea să o primească FCSB de la UEFA: „Unii nu înţeleg”

20:20

FCSB – Oţelul LIVE TEXT (ora 22:00). Campioana caută prima victorie din acest sezon de Liga 1. Echipele de start

20:20

Florinel Coman, pentru prima dată titular la noua echipă! Debut cu ghinion pentru „Mbappe”

20:05

Rafael Nadal, în pericol să rateze Jocurile Olimpice! Spaniolul a anulat două antrenamente înainte de startul competiţiei

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și