Închide meniul

Mason Greenwood nu va reveni la Manchester United! Anunţul oficial al clubului de pe Old Trafford

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 21 august 2023, 17:32

Mason Greenwood nu va reveni la Manchester United! Anunţul oficial al clubului de pe Old Trafford

Mason Greenwood nu va reveni la Manchester United

Mason Greenwood, în tricoul lui Manchester United / Profimedia

Mason Greenwood nu va reveni la Manchester United! Gruparea de pe Old Trafford a anunţat că s-a încheiat ancheta internă începută după ce acuzaţiile împotriva lui Greenwood au fost retrase în februarie 2023, iar fotbalistul nu va reveni în formaţia lui Erik ten Hag

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul de 21 de ani a fost arestat în luna ianuarie 2022, după ce în mediul online au fost publicate mai multe imagini şi videoclipuri cu o tânără cu sânge pe faţă şi vânătăi pe corp, cu descrierea „pentru oricine vrea să ştie ce face Mason Greenwood cu adevărat”.

Mason Greenwood nu va reveni la Manchester United! Anunţul oficial al clubului de pe Old Trafford

La scurt timp, el a fost plasat sub control judiciar, după ce a fost acuzat de viol şi agresiune. În toamna anului 2022, el a fost arestat pentru a doua oară, după ce a încălcat controlul judiciar.

În februarie 2023, la mai bine de un an după ce a fost arestat prima oară, acuzaţiile împotriva lui Mason Greenwood au fost retrase. La vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al procuraturii britanice a anunţat că au fost retrase acuzaţiile, după „retragerea unor martori cheie şi elemente noi”.

Imediat după retragerea acuzaţiilor, Manchester United nu l-a reprimit în lot pe Greenwood şi a început o anchetă internă, finalizată astăzi. Potrivit clubului de pe Old Trafford, Mason Greenwood nu a comis faptele pentru care a fost acuzat, dar acesta a făcut greşeli pe care acum le regretă. Cu toate acestea, atât Manchester United, cât şi Mason Greenwood, au ajuns la concluzia că atacantul de 21 de ani nu îşi mai poate continua cariera pe Old Trafford.

Reclamă

„În baza dovezilor pe care le-am avut la dispoziţie, am concluzionat că materialele postate în mediul online nu au oferit imaginea de ansamblu şi că Mason nu a comis faptele pentru care a fost acuzat în primă fază. Acestea fiind spuse, Mason recunoaşte în mod public astăzi că a făcut greşeli şi îşi asumă responsabilitatea.

Toţi cei implicaţi, inclusiv Mason, recunosc faptul că este dificil ca el să îşi continue cariera la Manchester United. Am decis de comun acord că ar fi cel mai bine ca el să plece de pe Old Trafford şi vom lucra cu Mason pentru a realiza acest lucru”, a anunţat Manchester United, prin intermediul unui comunicat.

Mason Greenwood este un produs al academiei lui Manchester United

Mason Greenwood se număra printre speranţele fotbalului englez, înainte de scandalul în care a fost implicat. Crescut la academia lui Manchester United, el a debutat pentru „diavoli” pe 10 martie 2019, la vârsta de 17 ani şi 160 de zile, într-un meci contra celor de la Arsenal. În Premier League, el a evoluat în 83 de partide, marcând 22 de goluri şi oferind 4 pase de gol.

Reclamă 4 / 0/3

În total, el a evoluat în 129 de meciuri pentru echipa de seniori a lui Manchester United. El a marcat 35 de goluri şi a oferit 12 pase de gol în toate competiţiile.

De asemenea, Greenwood are şi o selecţie la echipa naţională de seniori a Angliei. El a debutat pe 5 septembrie 2020, într-un meci din Nations League cu Islanda, în deplasare. Atunci, Gareth Southgate l-a introdus pe teren în ultimele 12 minute ale partidei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și