Închide meniul

Un club de tradiţie din Anglia a fost penalizat! Este cea mai mare sancţiune dată vreodată unui club din Premier League

Alex Masgras Publicat: 17 noiembrie 2023, 15:25

Reclamă
Un club de tradiţie din Anglia a fost penalizat! Este cea mai mare sancţiune dată vreodată unui club din Premier League

Un club de tradiţie din Anglia a fost penalizat!

Logo Premier League / Hepta

Un club de tradiţie din Anglia a fost penalizat! Este cea mai mare sancţiune dată vreodată unui club din Premier League. Everton, echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării în acest sezon, a primit o adevărată lovitură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul a fost penalizat cu 10 puncte pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar. În urma acestei penalizări, situaţia „caramelelor” se complică, fiind pe penultimul loc din Premier League, la egalitate de puncte cu Burnley, ultima clasată.

Un club de tradiţie din Anglia a fost penalizat! Este cea mai mare sancţiune dată vreodată unui club din Premier League

Everton a primit penalizarea de 10 puncte după ce a încălcat regulile de profitabilitate şi sustenabilitate ale Premier League. Cluburilor din Premier League li se permite să fie în pierdere cu 105 milioane sterline pe o perioadă de trei ani, dar Everton a ajuns la pierderi de 124,5 milioane de lire sterline în ciclul care s-a încheiat în sezonul 2021/22.

Clubul Everton a fost anchetat încă de la începutul anului, când Premier League a formulat o plângere şi a înaintat cazul unei comisii independente.

Cei din conducerea clubului Everton s-au arătat „şocaţi şi dezamăgiţi” şi au anunţat că vor face apel, potrivit bbc.com.

Reclamă

Este pentru a treia oară în istoria Premier League când o echipă a fost penalizată cu o deunctare. În sezonu 1996/97, Middlesbrough a fost penalizază cu trei puncte pentru că nu a disputat un meci cu Blackburn, în timp ce Portsmouth a fost penalizată cu 9 puncte în 2010 pentru că a intrat în insolvenţă.

Profit record obţinut de Manchester City

Profit record obţinut de Manchester City în sezonul în care a reuşit tripla istorică: Premier League, Champions League şi Cupa Angliei. Oficialii clubului au anunţat câţi bani au adus Pep Guardiola şi Erling Haaland.

Reclamă 4 / 0/3

După ce a reuşit prima triplă în sezonul trecut, Manchester City a anunţat miercuri că succesul a fost egalat în afara terenului cu profituri record, cele mai mari din istorie şi o recunoaştere ca fiind cel mai valoros brand de fotbal din lume, relatează Reuters.

Clubul, al cărui acţionar majoritar este şeicul Mansour din august 2008, a obţinut venituri de 712,8 milioane de lire sterline (889,4 milioane de dolari) până în iunie 2023, potrivit raportului anual al Manchester City FC Ltd., în creştere cu 99,8 milioane (16,3%) faţă de sezonul precedent, profitul net record fiind de 80,4 milioane de lire.

„În sezonul 2022-23, Manchester City a atins noi înălţimi şi a stabilit noi standarde„, a declarat preşedintele clubului, Khaldoon Al Mubarak, potrivit news.ro. „Pe scurt, în sezonul trecut, Manchester City a reuşit cel mai bun an fotbalistic şi comercial din istoria sa legendară„.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și