Închide meniul

Prinţul care a preluat-o pe Newcastle nu se uită la bani. A plătit 450 de milioane de dolari pe o operă de artă! Are o avere uluitoare

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 octombrie 2021, 9:11 / Actualizat: 8 octombrie 2021, 15:19

Prinţul care a preluat-o pe Newcastle nu se uită la bani. A plătit 450 de milioane de dolari pe o operă de artă! Are o avere uluitoare

Prinţul Mohammed bin Salman este noul patron al lui Newcastle

Profimediaimages

Fanii au sărbătorit pe străzi după ce au aflat că s-a efectuat tranzacţia. Newcastle a devenit, astfel, clubul cu cei mai bogaţi acţionari din lume! Suporterii au sărbătorit lângă St. James Park şi au cerut transferul lui Kylian Mbappe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mohammed Bin Salman nu se uită la bani. A plătit o sumă uriaşă pe un tablou

Bin Salman este cunoscut pentru excentrităţile sale. În acest an s-a aflat că a plătit nu mai puţin de 450 de milioane de dolari (n.r. 390 de milioane de euro) pentru cea mai scumpă piesă de artă din lume, anunţă theguardian.com. Este vorba de celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, Salvator Mundi. Aceasta îl înfăţişează pe Hristos şi datează din jurului anului 1500. Lucrarea, considerată pierdută o lungă perioadă de timp, ar fi ajuns pe yacht-ul lui Mohammed Bin Salman.

Fondul condus de Mohammed Bin Salman are la dispoziţie nu mai puţin de 320 de miliarde de lire sterline. Prin comparaţie Şeicul Mansour din Emiratele Arabe Unite (Manchester City), are o avere estimată la 21 miliarde de lire sterline. Proprietarul clubului Chelsea, rusul Roman Abramovich, dispune de 10.5 miliarde de lire sterline, iar proprietarul clubului Arsenal, americanul Stan Kroenke, are 6.8 miliarde de lire sterline.

Mohammed Bin Salman a preluat-o pe Newcastle

Premier League, Newcastle United Football Club şi St James Holdings Limited au soluţionat, astăzi, disputa cu privire la preluarea clubului de către consorţiul PIF, PCP Capital Partners şi RB Sports & Media. Disputele legale se refereau la entităţile care ar deţine şi/sau au capacitatea de a controla clubul după preluare. Toate părţile au convenit că este necesară soluţionarea pentru a pune capăt îndelungatei incertitudini a fanilor cu privire la proprietatea clubului.

Premier League a primit acum asigurări obligatorii din punct de vedere juridic că Regatul Arabiei Saudite nu va controla Newcastle United Football Club. Toate părţile sunt încântate să fi încheiat acest proces care oferă certitudine şi claritate Newcastle United Football Club şi fanilor acestuia„, se arată într-un comunicat.

Reclamă

Bin Salman, în vârstă de 34 de ani, îndeplineşte o serie de roluri politice în ţara sa, printre care vicepremier şi ministru al apărării. În iunie 2017, tatăl său, regele Salman, şi-a desemnat fiul prinţ moştenitor, făcându-l succesor la tronul saudit şi conducătorul de zi cu zi al ţării.

Newcastle este un club fotbat în 1892 şi a fost deţinut, din 2007, de miliardarul britanic Mike Ashley. „Aș vrea să se știe că am primit o ofertă mai mare pentru club decât cea pe care am acceptat-o. Am simţit totuşi că noul patron îi va aduce un viitor strălucit lui Newcastle”, a precizat Ahley, după ce s-a finalizat tranzacţia.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Mohammed Bin Salman, noul patron al lui Newcastle
  • Excentricul prinţ are la dispoziţie 320 de miliarde de lire sterline

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și