Închide meniul

Prinţul William al Marii Britanii, omagiu pentru Sven-Goran Eriksson: „Un adevărat gentleman al jocului”

Dan Roșu Publicat: 26 august 2024, 15:47

Reclamă
Prinţul William al Marii Britanii, omagiu pentru Sven-Goran Eriksson: „Un adevărat gentleman al jocului

Prinţul William al Marii Britanii, omagiu pentru Sven-Goran Eriksson

Prinţul William şi Sven-Goran Eriksson - Profimedia Images

Prinţul William al Marii Britanii i-a adus un omagiu lui Sven-Goran Eriksson, fostul antrenor care a murit luni, la 76 de ani, după o luptă cu un cancer aflat în formă terminală. Eriksonn a fost selecţionerul Angliei, în perioada 2001-2006.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Am aflat cu părere de rău de decesul lui Sven-Göran Eriksson. L-am întâlnit de mai multe ori ca selecţioner al Angliei şi am fost întotdeauna impresionat de carisma şi pasiunea sa pentru joc.

Prinţul William al Marii Britanii, omagiu pentru Sven-Goran Eriksson

Gândurile mele sunt alături de familia şi prietenii săi. Un adevărat gentleman al jocului”, a scris prinţul William pe X.

Tehnicianul suedez Sven-Goran Eriksson a murit de cancer pancreatic la vârsta de 76 de ani. Anunţul decesului său a fost făcut de familia sa.

Cine a fost Sven-Goran Eriksson

Sven-Goran Eriksson a demisionat în 2023 din funcţia de director sportiv al grupării Karistad Football.

Reclamă
Reclamă

Suedezul a condus 12 cluburi, printre care Manchester City, Leicester, Roma şi Lazio, câştigând 18 trofee. Eriksson a condus, de asemenea, Mexic, Coasta de Fildeş şi Filipine.

După ce s-a retras ca jucător la vârsta de 27 de ani, Eriksson şi-a început cariera de manager la Degerfors în 1977, înainte de a se alătura echipei suedeze Goteborg, unde a câştigat titlu, două cupe ale Suediei şi Cupa UEFA 1981.

El a fost la conducerea echipei de fotbal a Angliei din 2001 până în 2006, antrenând jucători precum David Beckham, Steven Gerrard şi Frank Lampard. Eriksson a condus echipa la Euro 2004 şi la două ediţii ale Cupei Mondiale.

Reclamă

Sven-Goran Eriksson a câştigat trei titluri în Liga Portugal cu Benfica şi a făcut-o campioană pe Lazio în sezonul 1999-2000 din Serie A. A câştigat Cupa Italiei cu AS Roma şi Sampdoria.

În martie, el a preluat conducerea lui Liverpool pentru un meci amical cu Ajax Amsterdam, alături de o serie de legende ale celor două cluburi. Suedezul însuşi îşi exprimase această dorinţă după ce şi-a anunţat public boala în ianuarie 2024. După meci, el şi-a declarat încă o dată dragostea pentru Liverpool: „Când eram antrenor, am visat mereu la Liverpool, dar nu s-a întâmplat niciodată. Am fost aproape o dată şi au existat discuţii acum câţiva ani. Dar nu s-a întâmplat niciodată. Dar acum se întâmplă!”.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:52

Jucătorul pe care Marius Şumudică îl aşteaptă la Rapid! Schimbarea pregătită în primul 11 al giuleştenilor

17:41

Gloria Buzău – U Cluj LIVE SCORE (19:00). „Șepcile roșii” atacă primul loc din Liga 1. Echipele de start

17:40

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 august

17:13

„E în Italia!” Anunţ de ultim moment despre transferul lui Olimpiu Moruţan! La ce echipă va juca

17:02

Jose Mourinho a fost dat pe spate de Dennis Man! „The Special One” l-a sunat imediat pe Giovanni Becali

16:41

Cristi Balaj, anunț categoric despre plecarea lui Daniel Bîrligea în Serie A! Ce se întâmplă cu atacantul de la CFR Cluj

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2 3 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling 4 Hermannstadt – FCSB 2-0. Dezastru pentru campioană, care a ajuns pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1 5 Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României 6 Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!”
Citește și