Închide meniul

"Rămas bun, El Pibe D’Oro!" Diego Maradona, copilul care a visat să fie rege şi a reuşit. "Vreau să joc la Cupa Mondială şi să o câştig!"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 25 noiembrie 2020, 20:43

"Rămas bun, El Pibe DOro!" Diego Maradona, copilul care a visat să fie rege şi a reuşit. "Vreau să joc la Cupa Mondială şi să o câştig!"

profimediaimages

Diego Maradona şi-a îndeplinit visul din copilărie

Diego Maradona parcă s-a născut pentru fotbal. Încă din copilărie, şi-a prevăzut succesul uriaş. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cupa Mondială, marele vis al lui Diego Maradona

La doar 12 ani, într-un interviu acordat pe când era un simplu junior în Argentina, Maradona a uimit când a fost întrebat ce îşi doreşte să realizeze în fotbal.

"Am două visuri: să joc la Cupa Mondială şi să o câştig", a spus senin puştiul Diego.

Succesul a venit când avea 25 de ani. Atunci şi-a condus echipa naţională către trofeul mondial la turneul din Mexic 1986. 

Reclamă

Colegii lui Maradona, în lacrimi

Colegii care au devenit campioni mondiali alături de Maradona au fost devastaţi de veste. "Toată Argentina plânge pentru el. Şi toată lumea care iubeşte fotbalul. Plânge până şi mingea de fotbal", a spus Jorge Valdano, cel care a dat gol din pasa lui Maradona în finala din 1986.

Valdano a izbucnit în lacrimi şi nu a mai putut continua interviul acordat postului de televiziune Movistar.

Reclamă 4 / 0/3

Maradona, cea mai spectaculoasă încălzire din istoria fotbalului

Cele 90 de minute au fost mereu prea puţine pentru Maradona, care îşi etala talentul cu orice ocazie. În 1989, el a oferit ceea ce a fost numită cea mai spectaculoasă încălzire din istoria fotbalului. A avut loc pe când juca la Napoli, înaintea unui meci din Cupa UEFA, contra lui Bayern Munchen. 

Maradona a dansat şi a jonglat cu mingea pe ritmurile melodiei "Live in life", cântată de formaţia austriacă Opus. 

Top 10 goluri marcate de Maradona

Maradona a dat goluri bune de pus în muzeu. Cel mai frumos a fost denumit "Golul secolului". Diego a luat mingea de la jumătatea terenului în meciul cu Anglia, de la CM 1986, şi nimeni nu a mai reuşit să îl oprească.

"Genial, genial! Îmi vine să plâng. Doamne Dumnezeule! Trăiască fotbalul! Mulţumesc, Doamne! Pentru fotbal, pentru Maradona!", au fost exclamaţiile pline de emoţie ale comentatorului care a intrat în istorie alături de legendarul fotbalist.

Fanii au ieşit pe străzi pentru Maradona

Vestea morţii lui Diego Armando Maradona a avut un ecou puternic în Italia. Napoli a fost a doua casă pentru legenda fotbalului mondial, iar fanii clubului de lângă Vezuviu au ieşit pe străzi de îndată ce au aflat că idolul lor s-a stins din viaţă.

Reclamă

Primarul din Napoli a anunţat deja că va lua o măsură importantă pentru a-l omagia pe El Pibe d'Oro. Stadionul San Paolo va fi redenumit Diego Maradona, în onoarea celui mai important jucător care a evoluat în tricoul echipei din Serie A. 

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și