Închide meniul

Răsturnare de situaţie în cazul de dopaj de la Astra! Alex Ioniţă şi-a retras mărturia şi acuză că a fost supus unor "presiuni enorme"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 aprilie 2021, 8:37

Răsturnare de situaţie în cazul de dopaj de la Astra! Alex Ioniţă şi-a retras mărturia şi acuză că a fost supus unor "presiuni enorme"

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Alex Ioniţă şi-a retras mărturia depusă la ANAD

Ioniţă (26 de ani) susţine că mărturia lui a fost făcută în urma unor "presiuni enorme" şi, mai mult, că i-a fost dictată de oficialii instituţiei, scrie gsp.ro. Ioniţă, Fatai şi Takayuli sunt cei trei fotbalişti ai Astrei suspendaţi provizoriu pentru că în toamna lui 2020 au apelat la vitiminizarea intravenoasă în cantităţi interzise de WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc. Am explicat totul în declarația trimisă Comisiei de audiere a ANAD, care sper să adopte o decizie corectă și să oprească toată această nedreptate aici. Vreau să se știe adevărul și să nu ajungem să fim pedepsiți pe nedrept, eu sau colegii mei. Sper ca măcar cei de la Comisie să fie corecți", a declarat Ioniţă pentru sursa citată.

Alex Ioniţă spune că oficialii ANAD i-au dictat ce să scrie

Şeful Astrei, Dani Coman, a spus încă din luna ianuarie că Alexandru Ioniţă a oferit detalii despre cazul de dopaj pentru că ar fi fost influenţat.

"Au făcut de capul lor ce au făcut. Eu cred că sunt nevinovați. Nu știu ce a spus Alex Ioniță. Întrebați-l șapte clauze din contractul lui, să vedem dacă le știe… Sunt convins că a fost influențat. I-or fi zis: spune, tu, asta că îți reducem pedeapsa, cum se procedează în România, dacă-ți place pixul și colaborezi”, a declarat Dani Coman pentru AS.ro.

Ioniţă nu a făcut însă declaraţiile doar în faţa Comisiei de la ANAD, ci şi într-o emisiunea online, la Gazeta Sporturilor.

Reclamă

"Îmi pare rău pentru Fatai și Takayuki, le-am zis că riscăm să primim 4 ani de suspendare pentru că au destule probe. Nu putem să ne luptăm cu WADA și FIFA, sunt instituții foarte puternice. Am preferat să vin să recunosc încă o dată, după ce recunoscusei în fața celor de la ANAD decât să risc să primesc 4 ani.

Consider că merit 6-8 luni de zile de suspendare maximum. Cu tot cu suspendarea de până acum. Adică încă 2 ani și 4 luni. Asta sper să primesc. Realist cred că o să fie undeva la un an, poate un an și două luni, dar mă gândesc că se mai pot face proceduri după, poate recurs, să mai scadă din pedeaspă. Nu merit să stau atât. Dacă era să fiu suspendat 4 ani, mă angajam cu tata pe camion, că el asta face", a spus Alexandru Ioniţă, la începutul luni februarie, citat de gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și