Închide meniul

Război în Ucraina | Mircea Lucescu, făcut praf de fanii lui Dinamo Kiev după ce i-a apărat pe sportivii ruși. „Trebuie să plece!”

Alexandru Ivan Publicat: 14 martie 2022, 22:36

Reclamă
Război în Ucraina | Mircea Lucescu, făcut praf de fanii lui Dinamo Kiev după ce i-a apărat pe sportivii ruși. „Trebuie să plece!

Mircea Lucescu e antrenorul lui Dinamo Kiev

Profimedia

„Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Mircea Lucescu, pus la zid de fanii lui Dinamo Kiev

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, se arată în comunicatul emis de fanii lui Dinamo Kiev, potrivit sport.ua.

Igor Surkis e omul care l-a adus la Dinamo Kiev pe Mircea Lucescu, în iulie 2020. În sezonul trecut, „Il Luce” a câștigat titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev.

Declarațiile lui Mircea Lucescu care i-au enervat pe fanii lui Dinamo Kiev

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, pentru presa italiană, că nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii. „Il Luce” crede că războiul va dura mult şi a subliniat că ucrainenii sunt oameni mândri.

„Am trăit războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Doneţk şi de atunci nu ne-am mai întors, doi ani la Kiev jucând peste tot, dar niciodată la noi acasă. Credeam că s-a terminat aşa, dar acum asta… După noaptea atacului rusesc am stat trei zile la Kiev. Apoi, cu ajutorul UEFA şi al federaţiei moldoveneşti, toţi străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat, în România şi apoi în ţările lor. Sunt acum la Bucureşti, de unde încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni”, a declarat Lucescu, citat de news.ro.

Reclamă

Mircea Lucescu nu este de acord cu sancţiunile primite de sportivii ruşi, excluşi de la evenimentele sportive: „Pentru mine sportul trebuie să unească şi nu trebuie să fie implicat, este la fel ca şi cultura, ceva care ar trebui să rămână în afara conflictului”.

Tehnicianul român a antrenat şi în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg: „Nu am crezut niciodată că se va întâmpla aşa ceva, ucrainenii şi ruşii au trăit împreună ca fraţi. Acum problema este toată politică, nu ştiu cum se va termina pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp şi nu vor fi câştigători. Nu trebuia să se ajungă în acest punct”.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și