Închide meniul

Război în Ucraina | Olanda refuză să mai joace împotriva Rusiei şi Belarusului. Mesaj categoric al „Portocalei Mecanice”: „Condamnăm, cu asprime, această agresiune!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 februarie 2022, 19:15

Război în Ucraina | Olanda refuză să mai joace împotriva Rusiei şi Belarusului. Mesaj categoric al „Portocalei Mecanice: „Condamnăm, cu asprime, această agresiune!

Jucătorii din naţionala Olandei nu vor mai juca împotriva Rusiei şi a celor din Belarus

Profimediaimages

Consiliul de Administrație al KNVB (n.r. Federaţia de Fotbal din Olanda) tocmai a decis, într-o ședință, că reprezentativele noastre nu vor juca împotriva echipelor naționale ale Rusiei și Belarusului, până la noi ordine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olanda a decis să nu mai joace împotriva Rusiei şi Belarusului

KNVB a condamnat imediat, cu asprime, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei de joia trecută. Sperăm din toată inima ca războiul din Ucraina să se încheie cât mai curând posibil. Seriozitatea și amploarea agresiunii continue a Rusiei și cooperarea Belarusului a dus la luarea acestei decizii.

În ultimele zile, au existat contacte frecvente cu celelalte asociații naționale de fotbal, UEFA și FIFA. Vom continua să facem asta atâta timp cât va dura conflictul. Vânzarea biletelor pentru calificarea la Cupa Mondială a reprezentativei feminine împotriva Belarusului a fost, așadar, amânată până la noi indicaţii„, a transmis Federaţie, printr-un comunicat.

Cehia nu vrea să joace cu Rusia în play-off-ul pentru Cupa Mondială

După Polonia şi Suedia, Cehia a anunţat că va refuza să joace împotriva Rusiei, dacă va fi nevoită să întâlnească această echipă în play-off-ul pentru Cupa Mondială din acest an, a anunţat news.ro.

Reclamă

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie pentru play-off-ul Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, schimbarea locului partidelor, din cauza invadării Ucrainei. Ulterior, Polonia şi Suedia au anunţat că nu vor juca împotriva Rusiei, iar Cehia s-a alăturat şi ea acestei iniţiative.

Până acum, FIFA nu a luat încă nici cea mai mică măsură împotriva Rusiei, mulţumindu-se joi să spună că este „preocupată” de o situaţie „tragică şi îngrijorătoare”, potrivit preşedintelui său Gianni Infantino.

Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptă pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate în calea C a play-off-ului. Semifinalele calificărilor vor fi Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, la 24 martie, iar gazda finalei va fi în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia, la 29 martie.

Reclamă 4 / 0/3

Mesajul căpitanului Robert Lewandowski după invadarea Ucrainei

Căpitanul echipei poloneze, Robert Lewandowski, a făcut apel, vineri, într-o postare pe Twitter la „solidaritate cu victimele” atacului rus.

Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina”, a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Citește și:
Recomandări
  • Decizie fără precedent luată de Federaţia de Fotbal a Olandei
  • Probleme uriaşe pentru naţionalele din Rusia şi Belarus

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
Vezi toate știrile
Citește și