Închide meniul

Răzvan Burleanu a anunţat acordul dintre FRF şi LPF. Când vom putea avea VAR la meciurile din Liga 1 şi cum vor fi împărţite costurile

Antena Sport Publicat: 18 martie 2021, 14:41

Răzvan Burleanu a anunţat acordul dintre FRF şi LPF. Când vom putea avea VAR la meciurile din Liga 1 şi cum vor fi împărţite costurile

profimediaimages

Răzvan Burleanu a anunţat acordul dintre FRF şi LPF pentru implementarea VAR

  • Acord între FRF şi LPF
  • Când va fi semnat contractul pentru introducerea VAR

Răzvan Burleanu a anunţat acordul la care a ajuns cu LPF, nu însă fără a ironiza forul condus de Gino Iorgulescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Burleanu: "FRF şi LPF vor împărţi în mod egal costurile necesare pregătirii arbitrilor"

"Am agreat ca nu este ilegal ca LPF să susţină financiar pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR la nivelul Ligii 1. Am prezentat şi care sunt proiectele finanţate de FRF din banii primiţi din fondurile FIFA, şi respectiv UEFA.

FRF şi LPF vor împărţi în mod egal costurile necesare pregătirii arbitrilor din fonduri proprii. Fondurile se ridică în primul an la 500.000 de euro. În anul doi estimăm un cost de aproximativ 100.000 de euro, iar în al treilea an un cost de 150.000 de euro", a transmis şeful FRF, după Comitetul Executiv care a avut loc astăzi. 

Reclamă

Răzvan Burleanu, anunţ pentru cluburile din Liga 1

Şeful FRF a vorbit şi despre implicarea financiară a cluburilor din Liga 1 pentru a aduce arbitrajul video în principala competiţie fotbalistică din România.

"O altă concluzie este că nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor din Liga 1 şi nici nu se vor percepe taxe suplimentare în primul an.

Reclamă

Cluburile au declarat că ar fi de acord ca o parte din cotizaţia anuală pe care o plătesc către LPF să meargă spre proiect.

FRF va identifica resurse suplimentare pentru a putea aloca suma de 250.000 de euro în primul an, 50.000 de euro în anul doi şi 75.000 de euro în al treilea an", a mai declarat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu: "La finalul lunii aprilie, vom putea semna contractul"

Opt luni ar urma să dureze implementarea VAR, după semnarea acordului dintre FRF şi LPF.

Reclamă 4 / 0/3

"Daca la finalul lunii aprilie vom fi gata, dacă LPF va reuşi să identifice cei 250.000 de euro necesari pentru a cofinanţa acest proiect, FRF dispune deja de aceste resurse. 

La finalul lunii aprilie, vom putea semna contractul între părţile angrenate şi de acolo să curgă termenul pe care îl cunoaşteţi şi de care avem nevoie pentru a avea primele meciuri în România utilizând tehnologia de tip VAR", a precizat Răzvan Burleanu.

Marius Avram: "Federația a revenit și a spus că va costa totul 500-550 de mii de euro. Șocant!"

FRF şi LPF s-au acuzat reciproc pentru întârzierea implementării VAR în fotbalul din România. Gigi Becali a propus chiar o revoltă a cluburilor din prima ligă.

Marius Avram a dezvăluit în cadrul emisiunii AS.ro LIVE detalii neștiute de la negocierile pentru implementarea sistemului VAR în Liga 1. Fostul arbitru internațional a fost șocat de cum a crescut FRF prețul pregătirii arbitrilor pentru sistemul VAR, de la 100, la 500 de mii de euro.

”Avem doi arbitrii care sunt certificați VAR, Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, împreună cu brigăzile lor. Ei au fost pregătiți de UEFA. Pentru a introduce VAR-ul în România trebuie ca trei părți să se pună de acord, FRF, LPF și provider-ul tehnic.

Liga a spus așa: domne, noi, ca organizator de competiții, vă punem la dispoziție tot, noi plătim tot, tot ce trebuie din punct de vedere tehnic. Plătim baremurile arbitrilor care vor apărea, tehnicienii din cabina VAR, dubițele acele, tot. Pregătirea arbitrilor este responsabilitate a Federației.

FRF a spus DA, estimăm că o să coste undeva la 100-150 de mii de euro. Ulterior, Federația a revenit și a spus că va costa totul 500-550 de mii de euro. Șocant! Toată pregătire arbitrilor costă 200.000 de euro, de la liga 1, a doua sau a treia. Defalcat așa pe costuri, rămâi șocat de ce apare acolo. Eu dacă tot dau bani, vreau să știu pe ce dau”, a dezvăluit Marius Avram la AS.ro LIVE.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF
Liga 2 • 27 mart., 18:20
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF! Fanii din Ghencea s-au revoltat imediat: „Își bat joc!”
Viorel Moldovan a avut un mesaj direct pentru patronii echipelor din România. Ce le-a cerut fostul atacant al naţionalei
Fotbal intern • 21 mart., 18:46
Viorel Moldovan, mesaj direct pentru patronii echipelor din România: „Trebuie să înţeleagă asta!”
Șefii FRF nu mai au răbdare și l-au chemat de urgenţă la negocieri pe selecţionerul Edi Iordănescu. Anunţul lui Mihai Stoichiţă
Echipa naţională • 17 mart., 8:25
Șefii FRF nu mai au răbdare și l-au chemat de urgenţă la negocieri pe Edi Iordănescu. Ce se întâmplă înainte de EURO 2024
Dan Şucu simte nevoia unei schimbări la LPF: "Nu funcţionează optim"!
Liga 1 • 16 mart., 15:41
Dan Şucu simte nevoia unei schimbări la LPF: „Nu funcţionează optim”! Ce a spus despre varianta Dani Coman preşedintele Ligii!
Anunţul lui Răzvan Burleanu despre viitorul lui Edi Iordănescu!
Echipa naţională • 16 mart., 12:25
Anunţul lui Răzvan Burleanu despre viitorul lui Edi Iordănescu!