Închide meniul

Reacția FRF după scandalul imens de la Paris! Președintele CNCD, atac dur la Sebastian Colțescu: "Este un incident de o gravitate extremă!"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 decembrie 2020, 5:21

Reacția FRF după scandalul imens de la Paris! Președintele CNCD, atac dur la Sebastian Colțescu: "Este un incident de o gravitate extremă!"

Profimediaimages

Sebastian Colţescu, în centrul unui scandal cu tentă rasistă

UEFA a suspendat meciul dintre PSG și Basaksehir, după ce turcii au refuzat să mai revină pe gazon. Partida a fost reprogramată pentru astăzi, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comunicatul FRF după scandalul de la PSG cu Basaksehir

"Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!", se arată în comunicatul FRF.

Președintele CNCD dezaprobă exprimarea lui Sebastian Colțescu

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a reacționat dur prin vocea președintelui Csaba Asztalos. Acesta consideră că exprimarea lui Colțescu a fost una rasistă și îl atacă pe centralul din Craiova. 

Reclamă

"Exprimare e rasistă, fără nicio posibilitate de interpretare, și arată faptul că acest arbitru este total nepregătit în ceea ce privește valorile și regulile atât ale FRF, cât și ale UEFA și FIFA. Toate cele trei entități au prevederi foarte clare împotriva rasismului, iar arbitrii au un rol cheie în sancționarea acestor gesturi. 

În accepțiunea lui Colțescu, el nu cunoaște, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă. El putea să identifice jucătorul după număr, putea să spune că e afro-american. Arată gradul lui de cunoaștere. E o pată imensă asupra României și a arbitrajului din România. 

Este un incident de o gravitate extremă, s-a întrerupt un meci în direct! Nu-mi aduc aminte ca, din cauza unui arbitru, să se întâmple așa ceva. Pentru noi, inclusiv pentru instituția pe care o reprezint, e o pată imensă”, a declarat Csaba Asztalos pentru GSP.

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și