Închide meniul

Reacţia oficială a Rapidului, după o nouă suspendare primită de Alexandru Ioniţă: „Sancţiunea este lipsită de orice temei legal”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 2 iulie 2022, 13:07

Reacţia oficială a Rapidului, după o nouă suspendare primită de Alexandru Ioniţă: „Sancţiunea este lipsită de orice temei legal

Alexandru Ioniţă, într-o partidă pentru FC Rapid/ Profimedia

Rapid a emis un comunicat oficial, după o nouă suspendare primită de Alexandru Ioniţă. Clubul „giuleştean” a precizat că-l va susţine pe mijlocaş în apelul pe care l-a depus, pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Ioniţă a primit o nouă suspendare din partea Agenţiei Naţionale Anti-Doping. Motivul pentru care mijlocaşul a primit o nouă sancţiune a fost faptul că acesta s-a antrenat în sala de forţă a Complexului Sportiv Dinamo, în perioada în care era suspendat după scandalul de dopaj de la Astra Giurgiu.

Comunicatul oficial al Rapidului, după o nouă suspendare primită de Alexandru Ioniţă

FC Rapid a ţinut să-şi exprime susţinerea faţă de jucătorul său, Alexandru Ioniţă, care a fost sancţionat de Agenţia Naţională Anti-Doping. Oficialii „giuleştenilor” declară că refuză să creadă că jucătorul în vârstă de 27 de ani ar putea fi vinovat.

„În dorința de o informare corectă a suporterilor noștri, FC Rapid București ține să vină cu unele precizări legate de noua suspendare dictată împotriva jucătorului Alexandru Ioniță.

Fotbalistul a fost acuzat de încălcarea condițiilor suspendării aplicate în 2020. La modul concret, acestuia i s-a reproșat faptul că în luna iulie 2021 a fost surprins pregătindu-se în sala de forță a Complexului Sportiv Dinamo și jucând apoi o miuță în același complex în compania unor copii și a unui fost fotbalist dinamovist.

Reclamă

În acest context sancțiunea aplicată este lipsită de orice temei legal având în vedere că legea îi „interzice participarea la competiții sau activități autorizate și organizate de către o organizație semnatară a codului anti-doping”.
Menționăm faptul că legea nu interzice sportivului suspendat orice fel de activitate sportivă, iar sala de forță a Clubului Sportiv Dinamo este deschisă publicului general, nu doar sportivilor legitimați la club.

Deși suspendarea încetează înaintea primului meci din campionat, jucătorul Alexandru Ioniță a depus apel în dorința de a demonstra că este nevinovat, iar clubul nostru îl susține în toate aceste demersuri refuzând să credem că această suspendare venită practic de nicăieri ar putea avea vreo legătură cu apropierea noului sezon”, se arată în comunicatul oficial al celor de la Rapid.

Alexandru Ioniţă a fost suspendat din nou de Agenția Națională Anti-Doping

Alexandru Ioniţă a fost suspendat din nou de Agenția Națională Anti-Doping până pe 15 iulie, data de la care se reia noul sezon.

Reclamă 4 / 0/3

Suspendarea dictată după ce a fost prins dopat era că nu avea voie să se pregătească la vreun club afiliat Federaţie. Agenția Națională Anti-Doping a strâns suficiente probe că Alexandru Ioniţă s-a antrenat cu Constantin Niculae, „Sensei”, tatăl lui Marius Niculae, scrie gsp.ro.

Alex Ioniță a spus povestea despre cazul de dopaj la AS.ro LIVE

Alexandru Ioniță a fost invitat la AS.ro LIVE. Mijlocașul a dat cărțile pe față referitor la cazul de dopaj în care a fost implicat. Ioniță a stat suspendat timp de un an. El și colegii săi, Fatai și Takayuki, şi-ar fi injectat vitamine la o clinică privată.

„Fatai a venit și a spus deschis în vestiar. Am mers acolo cu scopul de a atrage clienți pentru soția sa. Am fost, am făcut vitaminele, am jucat cu Viitorul, ne-au bătut cu 4-1. Am făcut vitaminele înainte de acel meci. Cu ce m-au ajutat vitaminele? Nu am jucat nimic”, și-a început Alex Ioniță povestirea la AS.ro LIVE.

Ioniță a dezvăluit că el și colegii săi au fost înregistrați fără să li se spună. Mijlocașul susține că a făcut cantitatea legală de vitamine și au o hârtie de la clinică prin care dovedesc asta.

”După meci au venit și au spus că vor să aibă o discuțe neoficială cu noi. Ne-au înregistrat, fără să ne zică. Eu mă gândeam că nu ne cred că am făcut vitamine, ci că am băgat substanțe interzise. Știam de ibuprofen, de cocaină și alte substanțe, dar nu mă gândeam niciodată la vitamine.

Jucătorul de la Dinamo care a fost prins cu cocaină a luat trei luni, mie mi-au dat un an. Când au venit și ne-au întrebat eu am vorbit deschis. Avem foaie de la clinică. Am făcut 100ml, cantitatea legală”, a mai spus Ioniță.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și