Închide meniul

Roberto Dinamite, cel mai bun marcator din istoria campionatului Braziliei, a murit la 68 de ani

Alexandru Ivan Publicat: 8 ianuarie 2023, 23:42

Roberto Dinamite, cel mai bun marcator din istoria campionatului Braziliei, a murit la 68 de ani

Roberto Dinamite a murit la 68 de ani

Roberto Dinamite, în tricoul celor de la Vasco da Gama / Profimedia

  • Roberto Dinamite a murit la 68 de ani
  • Era cel mai bun marcator din istoria campionatului Braziliei

Roberto Dinamite, cel mai bun marcator din istoria campionatului de fotbal al Braziliei, a murit duminică la vârsta de 68 de ani în urma unui cancer intestinal, a anunţat clubul Vasco da Gama, unde el era idolul absolut, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu mare durere Vasco da Gama a aflat că cel mai mare dintre toţi ne-a părăsit duminică. Carlos Roberto de Oliveira, alias Dinamite, a dedicat clubului 29 din cei 68 de ani ai săi, ca jucător şi preşedinte. Odihneşte-te în pace”, a postat pe Twitter clubul din Rio de Janeiro, care i-a ridicat o statuie în faţa stadionului Sao Januario.

Roberto Dinamite a murit la 68 de ani

El a înscris nu mai puţin de 708 de goluri pentru echipa din Rio şi încă deţine recordul de goluri marcate în campionatul său naţional (190), cu mult înaintea lui Fred, fostul atacant al lui Lyon (158, în special cu Fluminense).

Reclamă

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a salutat pe reţelele de socializare memoria unui „gigant din istoria lui Vasco da Gama şi a fotbalului brazilian”.

„Am admirat foarte mult fotbalul său de atac, cu un şut atât de puternică cu piciorul stâng încât i-a adus porecla”, a adăugat şeful statului, potrivit Agerpres. 

Reclamă

Cine a fost Roberto Dinamite

Născut în Duque de Caxias, o suburbie săracă a oraşului Rio, atacantul a fost supranumit Dinamite la vârsta de 17 ani, după ce a marcat primul său gol la prima echipă a lui Vasco, pe legendarul stadion Maracana, împotriva lui Internacional, pe 25 noiembrie 1971.

Roberto Dinamite a câştigat campionatul Braziliei în 1974, iar cel al statului Rio de cinci ori (1977, 1982, 1987, 1988 şi 1992). A fost marele rival al lui Zico, vedeta lui Flamengo.

El a reuşit 20 de goluri în 38 de meciuri la naţională, cu care a participat la Mondialele din 1978 şi 1982, marcând trei goluri la prima dintre aceste competiţii.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamite a fost președintele lui Vasco da Gama după retragere

Atacantul a semnat cu FC Barcelona în 1979, dar nu a reuşit să se impună în Europa şi s-a întors după un an în Brazilia.

După ce a agăţat ghetele în cui, Roberto Dinamite a făcut carieră în conducerea lui Vasco, fiind de mai multe ori preşedintele clubului, dar şi în politică, cu cinci mandate de deputat al statului Rio.

Pe 29 decembrie, el a publicat un tweet ca omagiu pentru Pele, „idolul său etern”, care a murit în acea zi, tot de cancer.

Sursa: Agerpres

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă!
La Liga • 25 mart., 18:40
FOTO
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă! Motivul pentru care starul brazilian nu a mai rezistat
Franţa - Germania 0-2! Nemţii nu au milă de naţionala lui Mbappe. Anglia - Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Fotbal extern • 23 mart., 23:40
Franţa – Germania 0-2! Nemţii nu au avut milă de naţionala lui Mbappe. Anglia – Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar a treia selecţie
Fotbal extern • 23 mart., 22:59
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar 17 ani
Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Decizia Tribunalului superior de justiţie
Fotbal • 21 mart., 9:30
Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Decizia Tribunalului superior de justiţie
Galeno, noul star al lui FC Porto, convocare surpriză în naţionala Braziliei
AntenaPLAY • 12 mart., 11:28
Galeno, noul star al lui FC Porto, convocare surpriză în naţionala Braziliei! Atacantul este într-o formă de zile mari