Închide meniul

România, cădere brutală în noul clasament FIFA! Naționala, șanse aproape inexistente de a prinde urna a doua la Mondial

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 22 octombrie 2020, 10:13 / Actualizat: 8 februarie 2023, 15:09

România, cădere brutală în noul clasament FIFA! Naționala, șanse aproape inexistente de a prinde urna a doua la Mondial

profimediaimages

România - Austria

FIFA a publicat astăzi clasamentul revizuit al echipelor naționale, iar România se află într-o situație extrem de neplăcută ce îi afectează chiar și șansele de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din cauza celor trei înfrângeri din luna lui octombrie negru, în Liga Națiunilor și barajul pentru Euro 2020, selecționata condusă de Mirel Rădoi a ajuns pe locul 44, după o coborâre de zece locuri.

De altfel, a fost cea mai mare scădere a unei echipe naționale în ultima lună.

Se duce și Campionatul Mondial?

Astfel, există pericolul să cădem într-o grupă foarte dificilă pentru Campionatul Mondial din 2022 care ne-ar afecta mult șansele de calificare.

În clasamentul european, România este momentam pe locul 25, ceea ce înseamnă că va intra în urna a treia valorică la tragerea la sorți pentru Quatar 2022.

Reclamă

Pentru a putea spera la urna a doua, băieții lui Rădoi trebuie neaapărat să câștige ultimele trei meciuri rămase în acest an: amicalul cu Belarus și partidele din Liga Națiunilor cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Grupe posibile pentru CM 2022:

Naționalele europene vor fi împărțite în șase grupe pentru a determina cine se califică la Campionatul Mondial din 2022.

Cinci grupe vor avea șase echipe, iar una va avea cinci echipe.

Reclamă 4 / 0/3

Posibilă grupă grea: Franța, Suedia(Polonia), România, Finlanda, Cipru, Moldova

Posibilă grupă ușoară: Danemarca, Irlanda, România, Luxemburg, Andorra, San Marino

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor Vezi toate știrile
Citește și