Închide meniul

Scandal de rasism şi în La Liga! Cadiz – Valencia a fost întrerupt. Jucătorii au plecat la vestiare!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 aprilie 2021, 17:29

Scandal de rasism şi în La Liga! Cadiz – Valencia a fost întrerupt. Jucătorii au plecat la vestiare!

Profimediaimages

Cadiz - Valencia, întrerupt mai multe minute din cauza unui scandal de rasism

UPDATE: Oficialii Valenciei au anunţat, pe Twitter, că Diakhaby le-a cerut coechipierilor săi să revină pe teren. "Suntem cu toţii alături de tine, Mouctar!", au transmis aceştia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştirea iniţială

Mouctar Diakhaby a răbufnit după ce Juan Cala i-ar fi adresat cuvinte cu tentă rasistă. Coechipierii francezului au decis să se ducă la vestiare în momentul în care arbitrul i-a anunţat că nu a auzit nimic şi nu a luat măsuri.

Scene uluitoare în meciul Cadiz – Valencia

Reclamă

După mai multe minute în care meciul a fost suspendat, fotbaliştii "liliecilor" au revenit pe gazon. Afectat de ceea ce s-a întâmplat, Diakhaby a decis să rămână la vestiare. A fost înlocuit cu Guillamon.

În schimb, Cala a continuat să joace. Ibericul de 31 de ani primise deja cartonaş galben înaintea conflictului care a dus la o premieră în prima ligă a Spaniei. Partida s-a reluat într-un final, la scorul de 1-1.

Sebastian Colţescu, suspendat de UEFA după scandalul de rasism de la PSG – Başakşehir

Cazul aminteşte de cel în care a fost implicat Sebastian Colţescu. Românul a fost suspendat până la finalul sezonului după scandalul de rasism în care a fost implicat la meciul PSG – Başakşehir. Decizia a fost luată de UEFA. Colţescu i s-a adresat despre Pierre Webo cu cuvântul "negru", atunci când a vorbit cu Ovidiu Haţegan, iar jucătorii campioanei Turciei au părăsit terenul.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul român a fost suspendat până la finalul sezonului după scandalul de la PSG – Başakşehir, deşi nu a fost găsit vinovat pentru rasism. Totuşi, el a fost găsit vinovat pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci. De asemenea, asistentul Octavian Şovre a primit avertisment, din acelaşi motiv. Federaţia Română de Fotbal a publicat deciziile luate de UEFA.

"Să-l suspende pe Sebastian Coltescu de la îndeplinirea oricărei funcții de arbitru până la sfârșitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din “Regulamentul disciplinar UEFA” și a articolului 6 (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA”, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.

Sebastian Coltescu va participa la un program educațional înainte de 30 iunie 2021.

Octavian Sovre a fost avertizat pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din “Regulamentul disciplinar UEFA” și a articolului 6 alineatul (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA”, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.

Octavian Sovre va participa de asemenea la un program educațional cât mai curând posibil, dar înainte de 30 iunie 2021.

Prin această decizie, Comisia de Etică și Disciplină UEFA a considerat, prin urmare, că ambii oficiali de joc au încălcat articolul 11 ​​alineatul (1) al “Regulamentului disciplinar UEFA” și articolul 6 alineatul (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA” (obligația de a se comporta într-un mod adecvat), dar nu articolul 14 din “Regulamentul disciplinar UEFA” (rasism și alte conduite discriminatorii).

Reclamă
Recomandări
  • Meciul, întrerupt pentru mai multe minute
  • Mouctar Diakhaby, acuze la adresa lui Juan Cala

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și