Închide meniul

Scandal de rasism şi în La Liga! Cadiz – Valencia a fost întrerupt. Jucătorii au plecat la vestiare!

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 aprilie 2021, 17:29

Scandal de rasism şi în La Liga! Cadiz – Valencia a fost întrerupt. Jucătorii au plecat la vestiare!

Profimediaimages

Cadiz - Valencia, întrerupt mai multe minute din cauza unui scandal de rasism

  • Meciul, întrerupt pentru mai multe minute
  • Mouctar Diakhaby, acuze la adresa lui Juan Cala

UPDATE: Oficialii Valenciei au anunţat, pe Twitter, că Diakhaby le-a cerut coechipierilor săi să revină pe teren. "Suntem cu toţii alături de tine, Mouctar!", au transmis aceştia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştirea iniţială

Reclamă

Mouctar Diakhaby a răbufnit după ce Juan Cala i-ar fi adresat cuvinte cu tentă rasistă. Coechipierii francezului au decis să se ducă la vestiare în momentul în care arbitrul i-a anunţat că nu a auzit nimic şi nu a luat măsuri.

Scene uluitoare în meciul Cadiz – Valencia

Reclamă

După mai multe minute în care meciul a fost suspendat, fotbaliştii "liliecilor" au revenit pe gazon. Afectat de ceea ce s-a întâmplat, Diakhaby a decis să rămână la vestiare. A fost înlocuit cu Guillamon.

În schimb, Cala a continuat să joace. Ibericul de 31 de ani primise deja cartonaş galben înaintea conflictului care a dus la o premieră în prima ligă a Spaniei. Partida s-a reluat într-un final, la scorul de 1-1.

Sebastian Colţescu, suspendat de UEFA după scandalul de rasism de la PSG – Başakşehir

Cazul aminteşte de cel în care a fost implicat Sebastian Colţescu. Românul a fost suspendat până la finalul sezonului după scandalul de rasism în care a fost implicat la meciul PSG – Başakşehir. Decizia a fost luată de UEFA. Colţescu i s-a adresat despre Pierre Webo cu cuvântul "negru", atunci când a vorbit cu Ovidiu Haţegan, iar jucătorii campioanei Turciei au părăsit terenul.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul român a fost suspendat până la finalul sezonului după scandalul de la PSG – Başakşehir, deşi nu a fost găsit vinovat pentru rasism. Totuşi, el a fost găsit vinovat pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci. De asemenea, asistentul Octavian Şovre a primit avertisment, din acelaşi motiv. Federaţia Română de Fotbal a publicat deciziile luate de UEFA.

"Să-l suspende pe Sebastian Coltescu de la îndeplinirea oricărei funcții de arbitru până la sfârșitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din “Regulamentul disciplinar UEFA” și a articolului 6 (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA”, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.

Sebastian Coltescu va participa la un program educațional înainte de 30 iunie 2021.

Octavian Sovre a fost avertizat pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din “Regulamentul disciplinar UEFA” și a articolului 6 alineatul (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA”, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.

Octavian Sovre va participa de asemenea la un program educațional cât mai curând posibil, dar înainte de 30 iunie 2021.

Prin această decizie, Comisia de Etică și Disciplină UEFA a considerat, prin urmare, că ambii oficiali de joc au încălcat articolul 11 ​​alineatul (1) al “Regulamentului disciplinar UEFA” și articolul 6 alineatul (1) din “Termenii și condițiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA” (obligația de a se comporta într-un mod adecvat), dar nu articolul 14 din “Regulamentul disciplinar UEFA” (rasism și alte conduite discriminatorii).

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Jude Bellingham a răbufnit la adresa conducerii La Liga: "Vor să dea un exemplu pentru că sunt nou aici"
La Liga • 7 mart., 10:17
Jude Bellingham a răbufnit la adresa conducerii La Liga: „Vor să dea un exemplu pentru că sunt nou aici”
Verdictul medicilor pentru jucătorul căruia Tchouameni i-a provocat o accidentare horror
La Liga • 3 mart., 13:58
Verdictul medicilor pentru jucătorul căruia Tchouameni i-a provocat o accidentare horror. Vești teribile primite de Diakhaby
Ce i-a spus Jude Bellingham arbitrului înainte de a fi eliminat, după ce golul i-a fost anulat pentru că s-a încheiat partida!
La Liga • 3 mart., 10:22
Ce i-a spus Jude Bellingham arbitrului înainte de a fi eliminat, după ce golul i-a fost anulat pentru că s-a încheiat partida!
Accidentare horror în Valencia - Real Madrid 2-2
La Liga • 3 mart., 0:14
„Dumnezeule, i-a rupt piciorul!” Accidentare horror în Valencia – Real Madrid! Starul a început să urle de durere
Adrian Ilie, convins că Florinel Coman îi poate călca pe urme
Liga 1 • 23 feb., 13:22
Adrian Ilie, convins că Florinel Coman îi poate călca pe urme: „L-aş vedea la Valencia! Ar face faţă!”