Scandal uriaş în Japonia din cauza Jocurilor Olimpice. Simona Halep a venit cu o propunere şoc. Australia să devină gazda competiţiei

De Antena Sport
Publicat: 4.02.2021, 19:35

Japonezii au noi probleme înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Preşedintele Comitetului Olimpic din ţara lor, Yoshiro Mori, este acuzat de misoginism. El a susţinut că femeile vorbesc prea mult!

Simona Halep, Melbourne

profimediaimages

Fost premier al Japoniei între 2000 şi 2001, Yoshiro Mori a reacţionat la o iniţiativă din Japonia. În Conisiliul de Admnistraţie al insituţiei pe care o conduce ar urma să fie peste 40% femei. 

Şeful Comitetului Olimpic Japonez crede că femeile sunt prea competitive

Şeful Comitetului Olimpic Japonez a cerut ca acestea să aibă un timp de vorbire redus, pentru că din cauza lor şedinţele durează prea mult!

"Femeile au un puternic simţ al competiţiei. Dacă o persoană ridică mâna, altele probabil că se gândesc: 'Şi eu trebuie să spun ceva. De aceea toată lumea vorbeşte. (…) Când creşti numărul femilor membre ale executivului, dacă timpul lor de vorbire nu este limitat într-o anumită măsură, acestea au dificultăţi în a finaliza, ceea ce este enervant", a explicat Yoshiro Mori. Declaraţiile sale au fost preluate de The New York Times

Oficialul în vârstă de 83 de ani a fost criticat şi i s-a cerut demisia pe reţelele sociale. El a şi-a cerut scuze, dar a precizat că nu va renunţa la funcţie. Scandalul vine într-un moment în care Japonia încearcă din toate puterile să evite o nouă amânare a Jocurilor Olimpice din cauza pandemiei de coronavirus. 

Simona Halep crede că Australia ar fi gazda ideală pentru Jocurile Olimpice

În cazul în care Tokyo nu va putea organiza competiţia, Simona Halep crede că Australia ar fi gazda ideală. Românca a rămas impresionată de eforturile depuse în această ţară.

”Australia este cea mai bună țară din lume în această privință, respectati regulile, e disciplină, sunt cazuri puține, de aceea sunteți unde sunteți.

Eu știam că regulile sunt severe, știam că poate fi carantină dacă e depistat un caz în avion, am fost norocoasă. Ar fi minuntat ca Jocurile Olimpice să aibă loc aici.

Cred că și japonezii fac o treabă excelentă, nu e ușor cu atâția sportivi. Nu știm ce va fi săptămâna viitoare, mai este până atunci,  este prea departe acest eveniment, dar sper ca Jocurile Olimpice să aibă loc”, a spus Halep, într-o conferinţă de presă.

Românca a stat în carantină în Adelaide, iar acum este la Melbourne.

"Am apucat să ies în oraş doar sâmbătă. Am văzut atât de mulţi oameni! Am fost fericită. Pentru că în Europa oraşele sunt mai mult goale.

A fost un sentiment minunat, oamenii aici sunt relaxaţi, mulţi dintre ei nu poartă mască. Am revenit la o viaţă normală aici, mă bucură", a mai spus Halep.

Simona Halep o va înfrunta mâine, de la 07:00, pe Ekaterina Alexandrova, în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy. 

AS. RO LIVE

Răzvan Stanca, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Simona Halep a anunţat când se va lăsa de tenis
Tenis • 15:10
Simona Halep a anunţat când se va lăsa de tenis. „Am avut dubii că mai pot continua”
Reacţia Simonei Halep când a auzit despre posibila colaborare dintre Emma Răducanu şi Darren Cahill
Tenis • 14:45
Reacţia Simonei Halep când a auzit despre posibila colaborare dintre Emma Răducanu şi Darren Cahill. Simo a dezvăluit ce urmează pentru Darren
Simona Halep a anunţat numele noului antrenor
Tenis • 14:04
Simona Halep a anunţat numele noului antrenor, chiar de ziua ei! „Avem o echipă completă. Cu el plec la următoarele turnee”
Antena 1
Unde se poartă masca în București. O eroare din cauza unei virgule a produs confuzie. Lista a fost actualizată
Top citite
„Îmi vei mulţumi mai târziu!” Emma Răducanu, sfătuită să îi ia antrenor pe Darren Cahill: „E omul potrivit”
1
Foto „Îmi vei mulţumi mai târziu!” Emma Răducanu, sfătuită să îi ia antrenor pe Darren Cahill: „E omul potrivit”
Ultimele știri
14:06 Ianis Hagi, aproape de transferul carierei! Anunţul de utimă oră în privinţa românului: „Negocierile sunt foarte avansate” 14:04 Simona Halep a anunţat numele noului antrenor, chiar de ziua ei! „Avem o echipă completă. Cu el plec la următoarele turnee” 13:51 O nouă lovitură pentru „câini”! A mai pierdut un jucător înainte de Universitatea Craiova – Dinamo. Nu a făcut deplasarea în Bănie 13:44 Destro a dat gol c-o sticlă în mână! 13:18 Decizie finală luată de Gigi Becali: ”Am ieșit din viața publică!” Cine este noul șef de la FCSB 12:51 Leo Messi, prima mişcare spectaculoasă la Paris! Argentinianul s-a mutat într-o vilă de lux. Chiria enormă pe care o plăteşte 12:00 Victorie cu scandal pentru Răzvan Lucescu în Grecia! Scene reprobabile după victoria cu AEK: „A fost ofsaid acum?” 11:30 Reacţia lui Olimpiu Moruţan după golul senzaţional marcat în Turcia. Postarea a adunat peste 130.000 de aprecieri 10:59 La multi ani, Simona Halep! Simo împlineşte 30 de ani, într-o perioadă în care s-a măritat şi s-a despărţit de Darren Cahill 10:57 EXCLUSIV AS.ro LIVEPovestea neştiută a lui Shakib Haroun! Marocanul stabilit în România a spus totul la AS.RO LIVE: „Mătuşa mea m-a dus la sport”
Close