Închide meniul

Se pregătesc schimbări majore în fotbal: „Testul a fost concludent în rândul amatorilor”. Ce reguli vrea să implementeze IFAB

Alex Masgras Publicat: 29 noiembrie 2023, 10:17

Reclamă
Se pregătesc schimbări majore în fotbal: „Testul a fost concludent în rândul amatorilor. Ce reguli vrea să implementeze IFAB

Se pregătesc schimbări majore în fotbal

Michael Oliver îi arată cartonaşul roşu lui Fabio Vieira în meciul Arsenal - Burnley / Profimedia

Se pregătesc schimbări majore în fotbal! Forul care stabileşte regulile în sportul rege a anunţat că va testa eliminările temporare în fotbal, dar şi regula conform căreia singurul jucător care poate vorbi cu arbitrul este căpitanul echipei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

International Football Association Board (IFAB), gardianul legilor jocului în sportul cu balonul rotund, a recomandat testarea eliminărilor temporare în fotbalul profesionist, marţi, în cursul reuniunii sale anuale de la Londra, o iniţiativă care vizează reprimarea diverselor abateri disciplinare ale jucătorilor, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Se pregătesc schimbări majore în fotbal

În 2017, IFAB a validat punerea în practică a excluderilor temporare, cu scopul de a atenua eventualele tensiuni pe teren şi de a îmbunătăţi fair play-ul, la categoriile amatori, tineret, veterani sau persoane cu dizabilităţi, sub rezerva aprobării de către fiecare federaţie naţională şi confederaţie.

În Franţa, eliminarea temporară, respectiv un cartonaş alb arătat jucătorului vinovat, somat să meargă să se calmeze timp de 10 minute, este în vigoare din 2018 în competiţiile de amatori.

Fotbalul profesionist nu este în prezent afectat de această măsură, lucru care s-ar putea schimba însă în viitor.

Reclamă
Reclamă 4

Membrii Consiliului de administraţie al IFAB au susţinut de asemenea o propunere, care va fi testată, conform căreia doar căpitanul de echipă va putea aborda arbitrul în unele situaţii de joc.

FIFA: „Trebuie să dezvoltăm ceva care să funcţioneze sau să fie demn de fotbalul de nivel înalt”

Toate aceste propuneri vor fi examinate în Adunarea Generală anuală a International Football Association Board care va avea loc la Glasgow în martie 2024.

„Când am analizat problema eliminărilor temporare – şi este clar că protocolul trebuie dezvoltat -, am fost interesaţi de comportamentul inadecvat. Dar am menţionat şi alte motive, în special faulturile tactice. Frustrarea suporterilor este imensă atunci când văd un contraatac promiţător oprit de un fault tactic, iar chestiunea de a şti dacă un cartonaş galben este suficient pentru a-l sancţiona ne face să ne întrebăm dacă un cartonaş alb nu ar trebui să fie de asemenea o opţiune”, a explicat Mark Bullingham, membru al Consiliului de administraţie al IFAB şi director executiv al Federaţiei engleze de fotbal (FA).

Reclamă

Pierluigi Collina, preşedintele Comisiei de arbitri a FIFA, care face parte din subcomisia tehnică a IFAB, a declarat că testarea eliminării temporare în fotbalul profesionist ar putea avea loc chiar din sezonul viitor, sub rezerva aprobării de către Adunarea Generală a instanţei, în martie.

„Testul a fost concludent în rândul amatorilor. Vorbim acum de un nivel mult mai ridicat, foarte profesionist. Trebuie să dezvoltăm ceva care să funcţioneze sau să fie demn de fotbalul de nivel înalt”, a explicat italianul.

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:05

LIVE VIDEOCursa de Formula 3 de la Barcelona e ACUM în AntenaPLAY! Mari Boya s-a impus în cursa de sprint

11:04

Philip Otele pleacă de la CFR Cluj! Neluţu Varga dă o altă lovitură importantă! Suma pe care o va încasa

10:29

Antrenorul lui Radu Drăguşin ştie cum a fost învinsă apărarea României în meciul cu Belgia: „Un coşmar de înfruntat”

10:27

Edi Iordănescu a vorbit despre duelul decisiv cu Slovacia: „E primul moment în care ne uităm şi la rezultat, la ce avem nevoie”

10:25

VIDEOChloe Chambers a câştigat cursa a doua din F1 Academy™ de la Barcelona, LIVE în AntenaPLAY! Abbi Pulling a câştigat prima cursă

9:59

Selecţionerul Belgiei, impresionat de un tricolor, după victoria în faţa României: „A fost briliant”

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 3 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 4 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 5 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 6 FotoAnunţul făcut de soţia lui Andriy Lunin, cu o zi înainte de România – Ucraina. Reacţie despre ultimatumul de la Real Madrid
Citește și