Închide meniul

Sebastian Colțescu ține prima pagină în presa internatională după decizia UEFA: "A fost suspendat, dar nu pentru rasism". Turcii nu îl iartă pe arbitrul român

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 martie 2021, 16:48

Sebastian Colțescu ține prima pagină în presa internatională după decizia UEFA: "A fost suspendat, dar nu pentru rasism". Turcii nu îl iartă pe arbitrul român

profimediaimages

Sebastian Colțescu, suspendat de UEFA

Arbitrul român nu a fost găsit vinovat pentru rasism, dar a fost sanționat de UEFA pentru "comportament inadecvat". Și asistentul Octavian Șovre a primit avertisment, din același motiv. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi români vor urma un program educațional. Colteșcu nu mai are voie să arbitreze până la data de 30 iunie.

Ce scrie presa internațională după verdictul UEFA în cazul Sebastian Colțescu

Publicații din Spania, Anglia sau Franța l-au "iertat" pe Colțescu de acuzațiile de rasism.

 ”UEFA îl descalifică pe Colțescu până în sezonul viitor, după PSG – Istanbul. Arbitrii care au făcut presupusul comentariu rasist asupra lui Webo au fost pedepsiți pentru că nu s-au comportat corespunzător. Nu însă pentru rasism”, a scris Marca.

”Arbitrul de la PSG – Istanbul Başakşehir a fost suspendat până la finalul sezonului, dar nu e vinovat de rasism”, au scris și cei de la Daily Star. 

Reclamă

”Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L'Equipe.

Pe de altă parte, turcii l-au taxat pe Sebastian Colțescu. Aceștia susțin cu tărie că arbitrul român l-a abuzat pe Pierre Webo.

"A folosit termeni rasiști și a provocat un scandal uriaș cu Pierre Webo în partida PSG – Istanbul Başakşehir”, au scris jurnaliștii de la Star.

Reclamă 4 / 0/3

Scandalul uriaş în care a fost implicat Sebastian Colţescu

Nebunia de la Paris a început în minutul 13 al partidei dintre PSG şi Istanbul BB. Sebastian Colţescu s-a adresat despre Pierre Webo cu cuvântul "negru", atunci când a vorbit cu Haţegan, iar fostul atacant camerunez l-a auzit.

Fostul jucător de la Osasuna a auzit conversaţia şi a ieşit imediat la atac. "De ce ai spus 'negru'? De ce spui 'negru'?", a răbufnit camerunezul la adresa arbitrului de rezervă. Colţescu a încercat să se apere şi să transmită că nu a folosit nicio tentă rasistă, dar nu i-a putut convinge pe oficialii lui Başakşehir. "Eşti un rasist", s-a auzit strigând antrenorul turcilor, Okan Buruk.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și