Închide meniul

Ciprian Tătăruşanu, crucial pentru AC Milan în sezonul în care a câştigat titlul. Analiza celor de la Gazzetta dello Sport

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 mai 2022, 16:23 / Actualizat: 8 iunie 2022, 13:11

Ciprian Tătăruşanu, crucial pentru AC Milan în sezonul în care a câştigat titlul. Analiza celor de la Gazzetta dello Sport

Ciprian Tătăruşanu, crucial pentru AC Milan în sezonul în care a câştigat titlul

Ciprian Tătăruşanu, într-un meci pentru AC Milan/ProfimediaImages

Ciprian Tătăruşanu a fost numit de Gazzetta dello Sport un jucător crucial pentru AC Milan, în sezonul în care rossonerii au câştigat titlul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Portarul român a bifat 6 prezenţe pentru AC Milan în stagiunea recent încheiată, în care „diavolii” au cucerit titlul după o pauză de 11 ani.

Ciprian Tătăruşanu a fost crucial pentru AC Milan

Portarul în vârstă de 36 de ani a fost remarcat de prestigioasa publicaţie italiană. Acesta a fost în centrul atenţiei în derby-ul cu Inter din tur, care s-a terminat cu scorul de 1-1. Atunci, Tătăruşanu a apărat un penalty executat de Lautaro Martinez, şi astfel a evitat o înfrângere care ar fi putut cântări decisiv în vederea cuceriri titlului.

Astfel, Gazzetta dello Sport l-a inclus pe o listă a jucătorilor care, deşi nu au ieşit prea mult în evidenţă, au contribuit major la cucerirea titlului.

„Diavolii au pus mâinile pe trofeu și datorită celor care de obicei rămân în planul secund. Un lucru este clar: Milan nu a câștigat Scudetto datorită vedetelor sale, ci datorită întregii echipe”, au spus italienii de la Gazzetta dello sport.

Reclamă

Ciprian Tătăruşanu a fost pus în capul listei de jucători cruciali, dar rezerve, în sezonul în care Milan a cucerit titlul. Lista îi mai conţine pe Matteo Gabbia, care a bifat 8 prezenţe, Rade Krunic, cu peste 1400 de minute jucate, fără a fi titular de bază, Samu Castillejo, cu 5 apariţii pe teren în campionat, şi Daniel Maldini, care a avut 8 meciuri jucate, şi în două a fost titular.

Penalty-ul apărat de Tătăruşanu în faţa lui Lautaro, moment decisiv în sezonul lui Milan

Deşi a evoluat puţin, Ciprian Tătăruşanu a evitat o înfrângere decisivă în derby-ul cu Inter, şi italienii de la Gazzetta apreciază momentul mare reuşit de portarul român.

„Cel mai înalt punct? Nu, cel mai mare și mai decisiv: penalty-ul lui Lautaro apărat în derby-ul cu Inter din tur, care i-a permis lui Milan să remizeze și să păstreze avantajul în duelurile directe. A fost prezent și când «diavolii» au învins-o pe Roma, 2-1, pe Stadio Olimpico”, notează sursa citată anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Ciprian Tătărușanu, prima reacție după ce a devenit campion al Italiei cu AC Milan

Ciprian Tătărușanu a transmis un prim mesaj după ce a devenit campion al Italiei cu AC Milan. Portarul român a fost rezervă în victoria din deplasare cu Sassuolo, scor 3-0, din ultima etapă din Serie A. În urma acestui rezultat, rossonerii au câștigat primul titlu după o pauză de 11 ani.

„Este victoria unui grup fantastic! Campionii Italiei, Forza Milan”, a fost mesajul lui Ciprian Tătărușanu de pe rețelele sociale.

Anunțul lui Edi Iordănescu despre Tătărușanu

Meciul cu Irlanda de Nord a fost ultimul pentru Ciprian Tătărușanu între buturile reprezentativei tricolore. Goalkeeper-ul lui AC Milan a bifat cel de-al 73-lea duel în tricoul selecționatei României. Edi Iordănescu, selecţionerul României, a declarat că va apela la serviciile lui Tătăruşanu dacă va avea nevoie.

„Am avut o întâlnire amicală şi cu Tătăruşanu.A fost o discuţie mai complexă, am vrut să aflu toate motivele pentru care a decis să se retragă. Am înţeles poziţia lui. Dacă va veni un joc foarte important, în care vom avea probleme mari la nivel de portari, 3-4 care fac parte din nucleul principal, atunci e posibil să primim de la Tătă o mână de ajutor”, a declarat Edi Iordănescu, în luna martie, despre Ciprian Tătărușanu.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și